Η λύση NetBackup 7 της Symantec απέσπασε το Χρυσό Βραβείο “Best of VMworld” 2010 στις κατηγορίες Business Continuity και Data Protection.


symantecΗ λύση NetBackup 7 συμβάλλει στην μείωση της πολυπλοκότητας προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία σε πραγματικά και εικονικά περιβάλλοντα σε μια μόνο πλατφόρμα


Η λύση NetBackup 7 βοηθάει τις επιχειρήσεις να προστατεύουν, να αποθηκεύουν και να ανακτούν τις πληροφορίες τους τόσο σε πραγματικά, όσο και σε εικονικά περιβάλλοντα μέσω μιας ενοποιημένης πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνει την πολυπλοκότητα, τους απαιτούμενους για backup χρόνους και βεβαίως τα λειτουργικά κόστη. Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, η λύση NetBackup απέσπασε τιμητική διάκριση τρεις φορές σε αυτή την κατηγορία.


Σύμφωνα με το SearchServerVirtualization.com, «η λύση NetBackup 7 της Symantec είναι ένα αξιόπιστο προϊόν που παρέχει τη δυνατότητα επαναφοράς σε πολλαπλούς hypervisors και αποθηκευτικές πλατφόρμες, εγκατεστημένα τόσο στο τερματικό του χρήστη, όσο και σε εξωτερικό περιβάλλον. Είναι εύκολο στη χρήση, λειτουργεί αδιάλειπτα και έχει τη δυνατότητα ισχυρής ενσωμάτωσης σε hypervisor». Μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών και αρχισυντακτών του SearchServerVirtualization.com αξιολόγησαν περισσότερες από 200 συμμετοχές σε 8 κατηγορίες με κριτήρια την καινοτομία, την αξία, την απόδοση, την αξιοπιστία και την ευκολία στην χρήση.


«Η λύση της Symantec NetBackup 7 προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία virtual machine, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μιας μόνο λύσης για την προστασία των πληροφοριών τους – ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους – μέσα σε πραγματικά ή εικονικά περιβάλλοντα», δήλωσε Χρηστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec. «Καθώς η υιοθέτηση εικονικών τεχνολογιών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αυξάνονται και οι πολυπλοκότητες της διαδικασίας backup κι έτσι η λύση NetBackup έρχεται να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση για τους πελάτες μας μέσω μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας που έχει επιβραβεύεται από αυτή την διάκριση».


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας 2010 State Of The Data Center της Symantec, η προστασία εικονικών μηχανημάτων εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων. Ωστόσο, μόνο 27% των εταιρειών περιλαμβάνουν την διαδικασία backup των εικονικών τους μηχανημάτων ως μέρος της στρατηγικής τους για disaster recovery των κέντρων δεδομένων τους. Επιπλέον, 36% των ερωτηθέντων τοποθέτησαν την διαδικασία του granular data recovery ως την μεγαλύτερη πρόκληση στην παροχή προστασίας δεδομένων για εικονικούς servers.


Καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν τον αριθμό των εφαρμογών παραγωγής στα εικονικά περιβάλλοντα, η ανάγκη για μια απλή και περιεκτική μέθοδο backup και recovery γίνεται όλο και πιο σημαντική. Η λύση NetBackup 7 απλοποιεί την προστασία των δεδομένων σε εικονικό server μέσω ενσωμάτωσης με τα VMware vStorage API για προστασία δεδομένων, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα της διαδικασίας backup και μέσω βελτίωσης της δυνατότητας του VMware vSphere Changed Block Tracking για recovery ατομικών αρχείων από αυξανόμενα backups σε block-level. Επιπλέον, η λύση NetBackup 7 ενσωματώνει την διαδικασία του deduplication για την περαιτέρω μείωση του εύρους ζώνης, του χρόνου και του storage της διαδικασίας backup για εικονικά και πραγματικά μηχανήματα σε μία μόνο λύση.


Στα βραβεία VMworld North America 2010, η Symantec συνεργάστηκε με κορυφαίες στο χώρο εταιρείες για την παρουσίαση των πρόσφατων συγκριτικών αποτελεσμάτων για την λύση NetBackup. Τα δοκιμαστικά αποτελέσματα υπογραμμίζουν την δυνατότητα της λύσης NetBackup να προστατεύει περισσότερα από 3.200 εικονικά μηχανήματα σε έναν μόνο backup host, να προσφέρει έναν υψηλό ρυθμό μεταφοράς της τάξεως των 600 MB/s, καθώς και μεγαλύτερη ταχύτητα για την διαδικασία deduplication σε ποσοστό πάνω από 98%.