Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ στις 24 του μηνός έγινε στο κτίριο της Cosmote, καθώς οι χώροι του 13ου ορόφου είχαν καταληφθεί από συνδικαλιστές.


OTEΚατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μετά το πέρας της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. για την πορεία των έργων μετασχηματισμού της εταιρείας.


Μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων εισέβαλλαν στο κτίριο της COSMOTE απαιτώντας να γίνουν δεκτοί στην αίθουσα της συνεδρίασης. Καθώς η παρουσία τους δεν ήταν προγραμματισμένη το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.


H συζήτηση για το θέμα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετατέθηκε για τη Συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου, κίνηση που προκάλεσε σχόλιο του Προέδρου της της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Παναγιώτη Κούτρα, ο οποίος ανάφερε ότι «μετά τις Γενικές Συνελεύσεις του πεζοδρομίου έχουμε και τις συνεδριάσεις του καφενείου», αναφερόμενος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ μπροστά από τις πύλες του ΟΤΕ που είχαν σφραγιστεί από διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές.


Βασική και αρχική διαφωνία, η οποία έχει οδηγήσει σε ριζική ρήξη Διοίκηση και Εργαζομένους είναι το διετές πάγωμα μισθών, η μείωση υπερωριακής απασχόλησης, η κατάργηση των χρονοεπιδομάτων και των επιδομάτων ωρίμασης που έχουν οδηγήσει σε απόφαση για 24ωρη απεργία για τις 29 Σεπτεμβρίου.