Η Nikon ανήγγειλε ότι ο Βρετανός σεφ Jamie Oliver θα εμφανιστεί στην πιο πρόσφατη διαφημιστική εκστρατεία «I AM Nikon» για τη νέα D3100.


Jamie Oliver

Jamie Oliver

Η εκστρατεία, η οποία παρουσιάζει τον Jamie να μαγειρεύει στο σπίτι παρέα με τους φίλους του, θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη και τη Νότια Αφρική για τους σκοπούς της προώθησης της πιο εύχρηστης, μέχρι στιγμής, D-SLR της Nikon.


Εκτός από πρωταγωνιστής της διαφημιστικής εκστρατείας, ο Jamie, ενθουσιώδης ερασιτέχνης φωτογράφος, χρησιμοποιεί τη νέα Nikon D3100 και μοιράζεται τις σκέψεις του μαζί μας: «Αυτό που μου αρέσει στη φωτογραφία είναι ότι μπορείς να καταγράψεις άμεσα όλες τις σημαντικές στιγμές και να μπορείς αμέσως να τις ξαναδείς. Η D3100 είναι ιδανική γιατί μπορείς να τραβήξεις εικόνες και βίντεο κορυφαίας ποιότητας με μια προσιτή φωτογραφική μηχανή νέας γενιάς που είναι εύχρηστη, διαθέτει πολλά έξτρα χαρακτηριστικά και δημιουργεί video υψηλής ευκρίνειας».


H Nikon D3100 διαθέτει λειτουργία οδηγού, η οποία εμφανίζει δείγματα εικόνων που μπορείτε να επιτύχετε με ορισμένες ρυθμίσεις και σας διδάσκει φωτογραφικές δεξιότητες ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες μιας D-SLR. Όπως εξηγεί κι ο Jamie: «Η λειτουργία οδηγού είναι εκπληκτική! Μου πήρε 10 χρόνια να ανακαλύψω φωτογραφικές τεχνικές που η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή μπορεί να σου δείξει μέσα σε λίγες ώρες χάρη στον αναλυτικό οδηγό». Ο διάσημος σεφ έχει δοκιμάσει και τις λειτουργίες της D3100 για video full HD: «Το επίπεδο της ποιότητας video στη συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή είναι εκπληκτικό και αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνο μπορώ να τη χρησιμοποιώ στο σπίτι με την οικογένειά μου, αλλά και ως εργαλείο για τη δουλειά μου».


D3100_ambience_1_lΙδανική για οικογένειες, η Nikon D3100 σάς επιτρέπει να απαθανατίζετε ιδιαίτερες στιγμές με άψογη ποιότητα, χωρίς το άγχος των σύνθετων ρυθμίσεων. Και ο Jamie προσθέτει: «Δεν χρησιμοποιώ φωτογραφική μηχανή μόνο όταν βρίσκομαι στο σπίτι, αλλά και όταν είμαι στη δουλειά. Λόγου χάρη αν πάω σε κάποια λαϊκή αγορά και βρω ενδιαφέροντα υλικά ή βρίσκομαι στο εξωτερικό και θέλω να κρατήσω στη μνήμη μου μια τεχνική ή ένα πιάτο, μπορώ να τραβήξω φωτογραφία ή video και να τα παρουσιάσω στην ομάδα μου όταν επιστρέψω. Με αυτόν τον τρόπο εμπνέομαι για τις συνταγές μου, τα βιβλία μου ή για την τηλεοπτική σειρά που παρουσιάζω».


Η νέα διαφημιστική εκστρατεία για την D3100 περιλαμβάνει τέσσερις σκηνές. Και οι τέσσερις είναι στο πνεύμα της εκστρατείας «I AM Nikon» που εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο Μάρτιο. Η πλήρης τηλεοπτική διαφήμιση 30 δευτερολέπτων δείχνει τον Jamie μαζί με ένα κοριτσάκι που προσπαθεί να αντιγράψει μια μαγειρική του δημιουργία. Περιλαμβάνει και το σλόγκαν «ΕΙΜΑΙ ένας μικρός σεφ». Στη διαφήμιση παρουσιάζεται και το σλόγκαν «ΕΙΜΑΙ η έξτρα δύναμή σου» που δείχνει έναν άνδρα να τρέχει μαραθώνιο και την οικογένειά του να τον ενθαρρύνει, το σλόγκαν «ΕΙΜΑΙ ο Μάρκο Πόλο» με τον επαγγελματία φωτογράφο Vincent Munier να πραγματοποιεί λήψεις στην Αίγυπτο και τέλος μια γαμήλια τελετή με το σλόγκαν «ΕΙΜΑΙ το ναι».


Η D3100 είναι ο διάδοχος της D3000, της D-SLR με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, που προσφέρει 14,2 megapixel, video full HD και τη διάσημη λειτουργία οδηγού, η οποία εμφανίζει δείγματα εικόνων για να δείτε τι μπορείτε να επιτύχετε με ορισμένες ρυθμίσεις. Είναι συμπαγής, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα ανθεκτική για να τη μεταφέρετε μαζί σας σε κάθε έξοδο.


Η νέα εκστρατεία για την D3100 «I AM Nikon» προωθείται στην τηλεόραση, τον τύπο και τις ψηφιακές εκδόσεις. Η λήψη του συνόλου του διαφημιστικού υλικού έγινε με την Nikon D3S, την πρώτη μηχανή με φορμά FX της Nikon και δυνατότητα εγγραφής video με 720p HD, που παρέχει και τη δυνατότητα οριοθέτησης του κάδρου.