Την έγκριση του ευρωπαϊκού έργου CHOReOS, στο οποίο συμμετέχει η MLS και κορυφαίοι ερευνητικοί φορείς της Ευρώπης ανακοινώνει η εταιρία.


mls-logoΤο έργο με τίτλο «Large Scale Choreographies for the Future Internet» (Χορογραφίες Μεγάλης Κλίμακας για το Διαδίκτυο του μέλλοντος) χρηματοδοτείται από την ΕΕ(FP7) και η υλοποίησή του ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2010.


Στο CHOReOS η MLS θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Έρευνας στην Πληροφορική και τον Αυτοματισμό της Γαλλίας INRIA, το πανεπιστήμιο City, τη γαλλική εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων για την αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία Thales Group, την Wind και ακόμη 11 επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.


Aξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στον τομέα της πλοήγησης, αλλά και την εμπειρία από τη συμμετοχή της σε ερευνητικά έργα, η MLS θα εστιάσει στην έρευνα και ανάπτυξη έξυπνων φορητών συσκευών πλοήγησης που διασυνδέονται μεταξύ τους και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν υπηρεσίες του διαδικτύου. Όλοι οι partners θα εισπράξουν 6,3 εκατ.ευρώ συνολικά. H MLS θα εισπράξει 350.000ευρώ (το 50% καταβάλλεται άμεσα), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με τη συμμετοχή της στο CHOReOS αναπτύσσει και αποκτά πολύτιμη τεχνογνωσία την οποία και θα ενσωματώσει στα προϊόντα πλοήγησης MLS Destinator, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεχνολογικούς partners σε ευρωπαϊκές αγορές.


Στρατηγικός στόχος της MLS μέσα από τη συμμετοχή της σε τέτοια έργα είναι να ενισχύει την τεχνογνωσία και τις διεθνές συνεργασίες της για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την εγχώρια και διεθνή αγορά. Μάλιστα, την περίοδο αυτή υποβάλλει σε συνεργασία με άλλη Ευρωπαϊκή κοινοπραξία και νέα πρόταση που αφορά καινοτόμες εφαρμογές πάνω στο ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης και προσδιορισμού θέσης Galileo.