Σε ένα συμπαγές, αλλά στερεό λειτουργικό σώμα, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων φωτογραφικών προδιαγραφών.


K5 front with DA 18-55mm WR_reflection1Κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την ΡΕΝΤΑΧ Κ-7 και κληρονόμησε την αξιοπιστία του προκατόχου του, σε συνδυασμό με τη φιλική προς το χρήστη λειτουργία, τη σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων καθώς και το συμπαγές, ελαφρύ σώμα. Συνδυάζει τον υψηλής ταχύτητας και χαμηλού θορύβου αισθητήρα εικόνας CMOS, με τον υψηλής απόδοσης επεξεργαστή εικόνας PRIME II και παράγει άψογης ευκρίνειας ψηφιακή εικόνα με περίπου 16,28 ενεργά megapixels, ακόμα και όταν φωτογραφίζει στη ρύθμιση των συνεχόμενων λήψεων, με μέγιστη ταχύτητα περίπου επτά (7) εικόνων ανά δευτερόλεπτο.


Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευαισθησίας ISO μεταξύ 80 και 51200 και Full HD κινηματογράφηση στα 1920Χ1080 pixels. Επιπρόσθετα, υπάρχουν βελτιώσεις, όπως η κατά πολύ ταχύτερη λειτουργία αυτόματης εστίασης και η αναβαθμισμένη Διεύρυνση Δυναμικού Εύρους (HDR), όπου πλέον χρησιμοποιείται σε λήψη χωρίς τρίποδο και η επίσης βελτιωμένη δυνατότητα χειρισμού, χάρη σε μία πλήρη αναθεώρηση της σχεδίασης και του σχήματος όλων των εξαρτημάτων/χειριστηρίων.


Η Κ-5 ενσωματώνει ένα νέας σχεδίασης αισθητήρα εικόνας CMOS, με μία ευρεία περιοχή καταγραφής, διαστάσεων 23,7mm προς 15,7mm. Εξασφαλίζει πολύ γρήγορη ανάγνωση των δεδομένων εικόνας, πολύ ταχύτερα από ό,τι οι προηγούμενοι αισθητήρες. Συνδυάζοντας αυτόν τον εξελιγμένο αισθητήρα εικόνας – ισότιμο σε απόδοση και ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων με τον αισθητήρα εικόνας της ψηφιακής μηχανής μεσαίου φορμά ΡΕΝΤΑΧ 645D, – με τον αξιόπιστο επεξεργαστή εικόνας PRIME II (PENTAX Real Image Engine), η Κ-5 παράγει εικόνες ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης με 16,28 ενεργά megapixles, περιορίζοντας παράλληλα στο ελάχιστο τον ψηφιακό θόρυβο. Η Κ-5 προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα ευαισθησίας μεταξύ 100 ISO και 12800 ISO. Αυτό το εύρος ευαισθησίας μπορεί σκόπιμα να επεκταθεί από το χρήστη μεταξύ 80 ISO και 51200 ISO μέσω μίας εξατομικευμένης λειτουργίας, ώστε να υλοποιηθούν εφαρμογές προοριζόμενες για δημιουργικότερες εκφράσεις, όπως είναι οι λήψεις ανοικτού διαφράγματος και οι λήψεις εσωτερικού χώρου ή οι νυχτερινές μόνο με αχνό φωτισμό.


K5 cross with DA 17-70mm SDMΗ λειτουργία συνεχόμενων λήψεων υψηλής ταχύτητας καταγράφει ως και 22 συνεχόμενες εικόνες με μέγιστη ταχύτητα τις επτά (7) εικόνες ανά δευτερόλεπτο, που επιτρέπει στο φωτογράφο να απαθανατίσει, με υψηλή ευκρίνεια και μεγάλη ευκολία, εικόνες με κινούμενο θέμα, όπως αθλητές, ηθοποιούς στο πλατώ καθώς και την άγρια φύση.


Σύστημα Αυτόματης Εστίασης
Το σύστημα νέας γενιάς αυτόματης εστίασης μεγάλης ακρίβειας της, τύπου SAFOX IX ευρέως φάσματος, διαθέτει 11 σημεία εστίασης (με εννέα αισθητήρες σχήματος σταυρού τοποθετημένους στο μέσο). Το τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα AF της K-5, διαθέτει οπτικά με τελείως νέα σχεδίαση και για τους υπολογισμούς που πραγματοποιεί, η φωτιστική πηγή μετριέται κατά τη στιγμή της λήψης, ώστε να βελτιώσει την ακρίβεια της λειτουργίας αυτόματης εστίασης. Προσφέρει μία σειρά από εναλλακτικές για την απελευθέρωση του κλείστρου – μεταξύ προτεραιότητας εστίασης και προτεραιότητας απελευθέρωσης του κλείστρου στην προηγμένη μεμονωμένη λειτουργία AF-S ή μεταξύ προτεραιότητας εστίασης και προτεραιότητας ταχύτητας στην προηγμένη συνεχόμενη λειτουργία AF-C. Η Κ-5 είναι εξοπλισμένη επίσης με έναν προβολέα σημειακής δέσμης, για να βοηθάει το σύστημα AF σε τοποθεσίες με ασθενή φωτισμό.


Συμπαγές, στερεό σώμα
K5 cross with DA 18-135 WRΠαρά τις μικρές διαστάσεις της, η ΡΕΝΤΑΧ Κ-5 κατασκευάστηκε για να είναι εξαιρετικά ανθεκτική και συμπαγής, με ένα σώμα ισχυρής κατασκευής αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ, από κράμα μαγνησίου και ένα ανοξείδωτο σασί υψηλής αντοχής. Χάρη στα 77 σημεία στεγανοποίησης στο σώμα και την προστατευμένη από τη σκόνη, ανθεκτική στο νερό και στο κρύο κατασκευή, η Κ5 εξασφαλίζει μία αξιόπιστη λειτουργία κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε θερμοκρασία ακόμα και -10°C βαθμών Κελσίου. Επίσης, ενσωματώνει μία αξιόπιστη μονάδα κλείστρου που παρέχει μέγιστη ταχύτητα 1/8000 του δευτερολέπτου και αξιοθαύμαστη διάρκεια ζωής έως και 100.000 λήψεων (clicks).


Φωτεινό, ευκρινές οπτικό οφθαλμοσκόπιο
Η Κ-5 διαθέτει ένα πρισματικό σκόπευτρο με σχεδόν 100% πεδίο κάλυψης σκόπευσης και μεγέθυνση 0,92x (με φακό 50mm F1.4), παρέχοντας μία καλύτερη θέαση του πεδίου της εικόνας και βελτιώνοντας την ακρίβεια και την ταχύτητα εστίασης, καθώς και τη σύνθεση της εικόνας. Επίσης, έρχεται εξοπλισμένη με τη διάσημη οθόνη εστίασης Φυσική-Φωτεινή-Ματ, βοηθώντας το φωτογράφο στη χειροκίνητη εστίαση. Το φωτεινό σκόπευτρο της Κ-5, εγγυάται έξοχη ορατότητα στις εξωτερικές φωτογραφίσεις, ειδικότερα όταν χρησιμοποιείται με έναν τηλεφακό, επιτρέποντας το φωτογράφο να συγκεντρωθεί καλύτερα στο θέμα και στη σύνθεση του κάδρου.


Live View
K5 backΧάρη στο νέο αισθητήρα εικόνας και στους εξελιγμένους αλγόριθμους, το σύστημα αυτόματης εστίασης της Κ-5, εγγυάται καλύτερη και πιο γρήγορη λειτουργία από ό,τι πριν. Επίσης, η Κ-5 προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών πλεγμάτων για καλύτερη σύνθεση του κάδρου.


Η Κ-5 διαθέτει το μηχανισμό σταθεροποίησης εικόνας SR (Shake Reduction) που ανέπτυξε η ΡΕΝΤΑΧ, ο οποίος εξισορροπεί αποτελεσματικά τις επιπτώσεις που προκαλεί το κούνημα της μηχανής έως και 4 βήματα του κλείστρου, προσφέροντας καθαρές εικόνες χωρίς θολά σημεία. Καθώς αυτή η νέα έκδοση μπορεί να μετακινήσει ελεύθερα τον αισθητήρα εικόνας, ώστε να τον διατηρήσει οριζοντιωμένο ανεξάρτητα από την κλίση της μηχανής, σας παρέχει επιπλέον νέες φιλικές λειτουργίες, όπως είναι η αυτόματη ρύθμιση της οριζοντίωσης, καθώς και η ρύθμιση της γωνίας κλίσης (σε κατεύθυνση πάνω/κάτω, αριστερά/δεξιά και κατά τη φορά του ρολογιού ή αντίστροφα), βοηθώντας σας να συνθέσετε την εικόνα ακριβώς όπως εσείς επιθυμείτε.


Full HD
Η Κ5 καταγράφει όμορφες κινηματογραφικές στιγμές σε αναλογίες HD 16:9 (1960X1080 pixels) με 25frames/sec, επεκτείνοντας τα πλεονεκτήματα της φωτογράφησης SLR στον κόσμο της κινηματογράφησης. Η K5 διαθέτει τη λειτουργία Εξατομικευμένης Εικόνας, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να προσθέσει με ευκολία μία τελευταία πινελιά πάνω στις λεπτομέρειες για μία συγκεκριμένη εικόνα, ώστε να εκφράσει με πιο μεγάλη ακρίβεια τη δημιουργική του πρόθεση ή να τονίσει την επικρατούσα ατμόσφαιρα. Η K5 προσφέρει μία επιλογή από εννέα εξατομικευμένες λειτουργίες εικόνας, συμπεριλαμβανομένης του Bleach Bypass, η οποία είναι σχεδιασμένη να δημιουργήσει ένα δραματικό οπτικό εφέ που χρησιμοποιείται στις ταινίες κινηματογράφου.


Η λειτουργία ψηφιακού φίλτρου της K5 επιτρέπει στο χρήστη να επεξεργαστεί τις καταγεγραμμένες εικόνες με μία ποικιλία από τρόπους και να δημιουργήσει πολύ δημιουργικές οπτικές εκφράσεις — χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Ο χρήστης έχει, όχι μόνο μία επιλογή 18 διαφορετικών φίλτρων, μεταξύ των οποίων το φίλτρο Σκίτσου (αναπαράγει μία εικόνα σε μορφή σχεδίου) ή το Posterize (Δημιουργία ειδικού εφέ σε μία εικόνα, με τη μείωση του αριθμού των διαβαθμίσεων του γκρίζου ή των χρωμάτων σε συγκεκριμένη – συνήθως χαμηλή – τιμή), αλλά και τη δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικών φίλτρων το ένα μετά το άλλο σε μία εικόνα για τη δημιουργία πιο εφευρετικών οπτικών εφέ.


Η K-5 διαθέτει τη λειτουργία Επεξεργασίας Αντιστροφής, με την οποία η μηχανή αλλάζει αυτόματα φωτογραφικές παραμέτρους για κάθε έκθεση, ώστε να δημιουργήσει εικόνες που να τραβούν την προσοχή με μοναδικά, ζωντανά χρώματα. Επιπλέον από την «Τυχαία», όπου τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα μέχρι να γίνει επεξεργασία της εικόνας, ο χρήστης έχει επιπλέον δύο ακόμα επιλογές: «Προ-ρύθμιση», με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις από ήδη ρυθμισμένες παραμέτρους και «Δημοφιλής», με παραμέτρους που εισάγονται από το χρήστη.