Λύσεις της Dell επιτρέπουν την Έρευνα σε κορυφαία εργαστήρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κυβερνητικών υπηρεσιών και Βιομηχανιών.


Dell HPCΕπιστήμονες και μηχανικοί αναζητούν νέους τρόπους για την επιτάχυνση της εκτέλεσης εφαρμογών και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τους υπολογισμούς. H Dell βοηθά τις προσπάθειές τους με την ενίσχυση της προϊοντικής σειράς των PowerEdge servers, τις πλατφόρμες επέκτασης αποθήκευσης, τους σταθμούς εργασίας Dell Precision™ και ενοποιημένες λύσεις σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πιο απαιτητικών εφαρμογών σε υπολογιστική ισχύ στην εκπαίδευση, τα κυβερνητικά ιδρύματα και τη βιομηχανία, περιλαμβάνοντας τους τομείς ενέργειας, οικονομικών υπηρεσιών και επιστημών ζωής.


Για να βοηθήσει τους πελάτες να αναπτύξουν σύνθετα υποσυστήματα δεδομένων και σταθμούς εργασίας που προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλη υπολογιστική ισχύ στον χρήστη, η Dell συνεχίζει να επενδύει σημαντικά και να υποστηρίζει καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής υπολογιστικής απόδοσης (HPC) που περιλαμβάνουν λύσεις επιτάχυνσης GPGPU (Υπολογισμών γενικής χρήσης σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών) και επιλογές αποθηκευτικών συστημάτων.


Οι νέες λύσεις Dell HPC περιλαμβάνουν:
– Τον PowerEdge C6105, μια λύση μορφής 2U, 4 συστημάτων στην οποία κάθε σύστημα είναι ένας server 2 υποδοχών που βασίζεται σε τεχνολογία AMD και παρέχει χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) και υψηλή ενεργειακή απόδοση για κλιμάκωση εφαρμογών σε ένα chassis υψηλής πυκνότητας. Ο C6105 χαρακτηρίζεται από hot swap κόμβους server και σκληρούς δίσκους ενώ σε συνδυασμό με τις εφεδρικές μονάδες τροφοδοσίας καθίσταται μια ιδανική λύση για περιβάλλοντα με περιορισμούς στην ενεργειακή κατανάλωση και τον προϋπολογισμό.


– Τον PowerEdge C410x, ο οποίος περιλαμβάνει ένα επεκτεινόμενο chassis external PCI Express (PCIe) που συνδέει 1-8 host servers σε 1-16 PCIe συσκευές για να παρέχει ταχύτατα αποτελέσματα ενώ περιορίζει τις απαιτήσεις χώρου, βάρους και κόστους. Το σύστημα δεν έχει επεξεργαστές ή μνήμη αλλά είναι σχεδιασμένο να για παρέχει με αποδοτικό τρόπο ισχύ και απαγωγή θερμότητας σε GPUs και άλλες συσκευές PCIe. To περίβλημα (chassis) με External PCIe παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και πυκνότητα ενώ εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει το κόστος συγκριτικά με server με εσωτερικές GPUs. Σχετικά με τις επιδόσεις σε υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής απλής ακρίβειας, ένας PoweEdge C410x PCIe εξοπλισμένος με 16 NVIDIA Tesla™ M2050 GPU modules παρέχει έως 16,5Teraflops ισχύος.


Τον PowerEdge M610x, ο οποίος εισάγει ένα νέο σύνολο δυνατοτήτων στις blade λύσεις της Dell, παρέχοντας στους πελάτες επιτάχυνση στις εφαρμογές βάσεων δεδομένων και διευρυμένες δυνατότητες υπολογισμών με την ενσωμάτωση δύο υποδοχών x16 PCIe σε υψηλής πυκνότητας blade 2 υποδοχών. Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες GPUs της NVIDIA της σειράς Tesla ή τις λύσεις αποθήκευσης ioDrive Duo της Fusion-IO.


H Dell προσφέρει επίσης το νέο επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων Tesla C2050GPU στο σταθμό εργασίας Dell Precision T7500, μετατρέποντάς τον σε έναν προσωπικό υπερ-υπολογιστή για γενικής χρήσης επιστημονικές εφαρμογές και εφαρμογές μηχανικής.
Ο Dell Precision T7500 με τον Tesla C2050 παρέχει μια ιδανική πλατφόρμα για εφαρμογές σε πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες οικονομικών αναλύσεων, σε ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς οργανισμούς και στο χώρο των επιστημών ζωής που εκτελούν εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις επεξεργασίας μορφής CUDA.


Τεχνολογίες και καινοτομίες συνεργατών όπως ο Platform Computing Cluster Manager 2.0.1 Dell Edition, επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν γρήγορα, να εκτελούν και να διαχειρίζονται με ευκολία ετερογενή Linux clusters.


Διαθεσιμότητα
Το σύνολο των HPC λύσεων της Dell έχει δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ώστε οι χρήστες να εμπιστεύονται τη λύση ως μια μεγάλης ολοκλήρωσης – έτοιμη για εφαρμογή- πλατφόρμα και όχι απλώς ένα σύνολο επιμέρους στοιχείων. Η συνολική λύση που περιλαμβάνει Platform Cluster Manager, HPC λύση αποθήκευσης, C2050 με σταθμούς εργασίας Dell Precision T7500 και τους PowerEdge C410x1 και M610x είναι άμεσα διαθέσιμη ενώ ο C61052 θα διατίθεται στο άμεσο μέλλον.


Το χαρτοφυλάκιο αυτών των λύσεων θα υποστηρίζει ακαδημαϊκά ινστιτούτα όπως το Πανεπιστήμιο του Colorado στο Boulder, το Πανεπιστήμιο του Kentucky και το Πανεπιστήμιο του Cambridge καθώς και έρευνα από εργαστήρια στο δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν την αύξηση της αποδοτικότητας σε περιβάλλοντα HPC για την διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Colorado στο Boulder χρησιμοποιούν λύσεις Dell HPC για να μελετήσουν τομείς της επιστήμης του συστήματος της Γης, της βιοτεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κέντρο λύσεων Dell | Cambridge High Performance Computing συνδυάζει υποδομή μεγάλης κλίμακας, με λύσεις HPC που βασίζονται σε στοιχεία ανοιχτών τεχνολογιών. Σε συνδυασμό με εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην έρευνα στοχεύει στην υπέρβαση παραδοσιακών φραγμών εισαγωγής σε HPC παρέχοντας σε ερευνητικά κέντρα στον ακαδημαϊκό και τον ιδιωτικό τομέα, εύκολα προσβάσιμες λύσεις HPC που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις «πραγματικές» προκλήσεις.