Επιχειρηματικές εφαρμογές βασισμένες αποκλειστικά σε ανοικτά πρότυπα, με έτοιμη υποστήριξη SaaS και εμπειρία χρήστη βασισμένη σε ρόλους.


Oracle Fusion ApplicationsH Oracle παρουσίασε τα Oracle Fusion Applications, την επόμενη γενιά επιχειρηματικών εφαρμογών, στο Oracle Openworld, στο San Francisco, στις 19 Σεπτεμβρίου 2010. Ορίζοντας το πρότυπο για την αρχιτεκτονική, τη σχεδίαση και υλοποίηση εφαρμογών, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την αξία του περιβάλλοντος εφαρμογών τους, χρησιμοποιώντας στοιχεία των Oracle Fusion Applications μαζί με το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιο των εφαρμογών τους.


Τα Oracle Fusion Applications παρέχονται ως πλήρες πακέτο αρθρωτών εφαρμογών οι οποίες μπορούν να συνυπάρχουν με υφιστάμενες εφαρμογές της Oracle. Ως μία λειτουργική μονάδα, μία οικογένεια προϊόντων ή ως ολόκληρο πακέτο, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να αξιοποιήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, στις οποίες πρωτοπορεί η Oracle, με ένα ρυθμό που εξυπηρετεί τις δικές τους επιχειρηματικές ανάγκες για ένα καινούριο επίπεδο επιδόσεων.


Τα Oracle Fusion Applications έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και ενσωματώνοντας τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν συγκεντρωθεί από χιλιάδες πελατών της Oracle. Περιλαμβάνουν επιχειρηματικές εφαρμογές που βασίζονται αποκλειστικά σε ανοικτά πρότυπα και ορίζουν ένα νέο πρότυπο για τους χρήστες όσον αφορά στην καινοτομία, στην εργασία και στην υιοθέτηση τεχνολογίας.


Τα Oracle Fusion Applications παρέχουν πλούσιες λειτουργικές δυνατότητες με πάνω από 100 λειτουργικές μονάδες σε 7 διαφορετικές οικογένειες προϊόντων, που παρέχουν λειτουργικότητα για πολλούς κλάδους και γεωγραφικά σημεία – Χρηματοοικονομική διαχείριση, Προμήθειες και εφοδιασμός, Διαχείριση έργων και χαρτοφυλακίων, Διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου, Διαχείριση πελατειακών σχέσεων, Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και Διακυβέρνηση, Διαχείριση κινδύνων και Συμμόρφωση.


Κύρια πλεονεκτήματα των Oracle Fusion Applications:
– Αρχιτεκτονική με επίκεντρο τις υπηρεσίες (SOA): Χτισμένη πάνω στην υποδομή της αρχιτεκτονικής SOA, η πλατφόρμα Oracle Fusion Applications δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται με πρωτοποριακό τρόπο τις λειτουργίες τους σε ένα ετερογενές περιβάλλον, όπως Distributed Order Orchestration και Shared Services Procurement.
– Εμπειρία χρήστη βασισμένη σε ρόλους: Η πλατφόρμα Oracle Fusion Applications παρέχει μια επαναστατική εμπειρία για τους χρήστες, η οποία βασίζεται στους ρόλους, και ενοποιεί την επεξεργασία βάσει εξαιρέσεων, την επιχειρηματική ευφυΐα, τις συναλλαγές και τη συνεργασία στο πλαίσιο της εκτελούμενης εργασίας. Η πλατφόρμα Oracle Fusion Applications παρέχει στο χρήστη τα εξής: «τι πρέπει να γνωρίζω», «τι πρέπει να κάνω», «πώς θα το κάνω» και «με ποιον πρέπει να έρθω σε επαφή».
– Ενσωματωμένη επιχειρηματική ευφυΐα (BI): Η πλατφόρμα Oracle Fusion Applications διαθέτει ενσωματωμένη επιχειρηματική ευφυΐα που παρέχει τις σωστές πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της εκτελούμενης εργασίας, χωρίς ο χρήστης να πρέπει να μεταβεί σε κάποιο ξεχωριστό σύστημα BI.


Μόνο οι εφαρμογές της πλατφόρμας Oracle Fusion Applications χτίζονται πάνω σε μια υποδομή middleware που στηρίζεται 100% σε ανοικτά πρότυπα, με μια προσέγγιση με επίκεντρο τις υπηρεσίες και με κοινό μοντέλο δεδομένων. Αυτή η σύγχρονη προσέγγιση ωφελεί τόσο την επιχείρηση όσο και το IT – επιταχύνει το ρυθμό της αλλαγής και την καινοτομία, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα κόστη. Επιπλέον, η απλοποιημένη παραμετροποίηση και το κοινό μοντέλο δεδομένων καθιστούν δυνατή την εφαρμογή μιας προσέγγισης «καθολικής αλλαγής» στην επιχείρηση, επιταχύνοντας το ρυθμό της καινοτομίας και μειώνοντας τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις.


Η πλατφόρμα Oracle Fusion Applications παρέχει στους χρήστες μια εμπειρία η οποία βασίζεται στους ρόλους και ενοποιεί την ενσωματωμένη επιχειρηματική ευφυΐα, τις προειδοποιήσεις βάσει εξαιρέσεων και τις δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο της εκτελούμενης εργασίας.


Τα Oracle Fusion Applications παρέχουν στους οργανισμούς πρωτοποριακές δυνατότητες επιλογής και ευελιξία για αρθρωτή υιοθέτηση μιας σειράς επιλογών υλοποίησης, ώστε να είναι εφικτή η επέκταση ή η σμίκρυνση καθώς αλλάζουν οι επιχειρηματικές ανάγκες.
Τα περιβάλλοντα διεπαφής Self-Service, οι οδηγοί και τα εργαλεία παραμετροποίησης λειτουργιών, καθώς και ένα ενοποιημένο σύστημα βοήθειας με ενσωματωμένα βίντεο για την εκπαίδευση των χρηστών, είναι στοιχεία που εξασφαλίζουν κορυφαία εκπαίδευση στα μοτίβα υλοποίησης και για τους τελικούς χρήστες.


Τα Oracle Fusion Applications παρέχουν ένα πλήρες σετ επιλογών υλοποίησης: στο εσωτερικό σύστημα, σε ιδιωτικά και σε δημόσια δίκτυα cloud, με outsourcing επιχειρησιακών διαδικασιών ή με υβριδικούς συνδυασμούς των παραπάνω. Η δυνατότητα αρθρωτής υλοποίησης και συνύπαρξης με υφιστάμενες Εφαρμογές της Oracle ή τρίτων προμηθευτών, παρέχει στους πελάτες τη μέγιστη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στην υιοθέτηση των Oracle Fusion Applications, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν ολική αντικατάσταση της υπάρχουσας επένδυσης.