Το ΑIT σε συνεργασία με τον Διεθνή Επιστημονικό Φορέα ICST, διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο BroadNets 2010, στις 25-27 Οκτωβρίου 2010.


ait_textΤην ακαδημαϊκή εποπτεία του συνεδρίου έχουν οι καθηγητές Δρ. Ιωάννης Τόμκος (ΑΙΤ) και Δρ. Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστημίου Πατρών). Κεντρικοί ομιλητές του BroadNets 2010 θα είναι οι Δρ. Σωκράτης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δρ. Παναγιώτης Τσανάκας, Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος του ΕΔΕΤ, και Δρ. Βασίλειος Μάγκλαρης, Καθηγητής ΕΜΠ και Επικεφαλής του European NREN Policy Committee – GEANT Consortium. Επίσης προσκεκλημένοι ομιλητές μεταξύ άλλων είναι και οι Δρ. Τηλέμαχος Δούκογλου, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του ΟΤΕ και Δρ. Γεώργιος Δαλαμάγκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Alcatel-Lucent.


Στόχος του BroadNets 2010 είναι να αποτελέσει κέντρο συνάντησης και συζήτησης, ερευνητών και επαγγελματιών, σχετικά με τις εξελίξεις, τις μελλοντικές κατευθύνσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν στις ευρυζωνικές επικοινωνίες, δίκτυα και επικοινωνιακά συστήματα.


Παράλληλα με το συνέδριο, θα πραγματοποιηθούν και τέσσερα workshops:
1. “Cross-layer Algorithms and Protocols for Optical Networks”
2 “Multimode Wireless Access Networks (MOWAN)”
3. “Opportunities and challenges in the context of next generation optical access networks”
4. “Green networking 2010: Architecture, protocols and algorithms for a sustainable Internet”


Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στο BroadNets 2010 και λίστα των θεμάτων και ομιλιών του, θα βρείτε στους δικτυακούς τόπους: www.broadnets.org και www.ait.gr/ait_web_site/conferences.jsp