Τα νέα εργαλεία δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να πειραματιστούν με πολυάριθμα σενάρια για να ελέγξουν τις σχεδιαστικές επιλογές τους.

H APC, θυγατρική της Schneider Electric, παρουσίασε σήμερα τα TradeOff Tools, τις νέες φιλικές στον χρήστη διαδικτυακές εφαρμογές, ειδικά σχεδιασμένες για χρήση στα πρώτα στάδια σχεδίασης και ανάπτυξης ενός data center.
Οι νέες εφαρμογές TradeOff Tools κατακερματίζουν τις κρίσιμες αποφάσεις σε μία σειρά από μικρότερες, επιτρέποντας στους ειδικούς των data centers να πειραματιστούν με διάφορα σενάρια αναφορικά με θέματα virtualization, αποδόσης, μεγέθους ισχύος, επενδεδυμένου κεφαλαίου καθώς και με άλλα σημαντικά ζητήματα σχεδιασμού. Η χρήση αυτών των εργαλείων συμβάλλει στην επιβεβαίωση της συνολικής ορθής σχεδίασης ενός Data Center μέσω της δημιουργίας μοντέλων.

«Οι πελάτες χρειάζεται να λάβουν πολλές και σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε έργου data center χωρίς να έχουν πάντα τις απαραίτητες πληροφορίες για να τους καθοδηγήσουν», δήλωσε ο Carl Cottuli, Αντιπρόεδρος του Data Center Science Center της APC. «Πολλά από τα ζητήματα που τους απασχολούν δεν λύνονται με τα εργαλεία παραμετροποίησης, επειδή εμφανίζονται νωρίς στη διαδικασία επιλογής του μοντέλου που θα χρησιμοποιηθεί. Με την παρουσίαση των TradeOff Tools, όταν προκύψει πρόβλημα, ο υπέυθυνος για την λήψη των αποφάσεων, μπορεί να βρει ένα εργαλείο για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, να λάβει μία γρήγορη απάντηση και να συνεχίσει με τη διαδικασία επιλογής του μοντέλου που θα χρησιμοποιηθεί.»

Τα επτά εργαλεία είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση http://tools.apc.com της ιστοσελίδας της APC και περιγράφονται σύντομα παρακάτω:

Μετρητής διοξειδίου του άνθρακα
Παρουσιάζει με ποιο τρόπο οι αλλαγές στην εγκατάσταση, την αποδοση και το φορτίο ισχύος ενός data center μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Προσφέρει διαχείριση με μία γενική ένδειξη του πόσο οικολογικό είναι το data center σήμερα και πόσο οικολογικό θα μπορούσε να γίνει.

Μετρητής αποδοσης ενέργειας
Δημιουργεί ένα προφίλ του data center και υπολογίζει την αποδοση και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας βάσει των χαρακτηριστικών του. Οι χρήστες μπορούν να αντιληφθούν τον αντίκτυπο που έχει κάθε απόφαση στην αποδοση του Data Center.

Μετρητής αξίας επένδυσης
Προσδιορίζει τις βασικές παραμέτρους φυσικής υποδομής του data center και υπολογίζει την δαπάνη βάσει των συγκεκριμένων παραμέτρων. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να κρίνουν πώς οι αλλαγές στην εγκατάσταση, στο φορτίο πληροφορικής και στην υποδομή ψύξης και ισχύος επηρεάζουν τις δαπάνες.

Μετρητής κόστους ενέργειας Virtualization
Περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά IT και φυσικής υποδομής και υπολογίζει την εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από το virtualization των servers. Έτσι, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την επίδραση του virtualization, καθώς και άλλων σημαντικών βελτιώσεων της φυσικής υποδομής στον χώρο του data center και στην κατανάλωση ενέργειας.

Μετρητής μεγέθους ισχύος
Προσδιορίζει τα βασικά χαρακτηριστικά του φορτίου πληροφορικής και υπολογίζει πόση ισχύς θα ήταν απαραίτητη για την υποστήριξη ενός τέτοιου φορτίου. Οι χρήστες έχουν μία γενική εικόνα του μεγέθους ισχύος σε kilowatts που θα χρειαστούν για να λειτουργήσει το data center.

InRow™ Containment Selector
Δημιουργεί μία πρωτότυπη διάταξη ψύξης σε rack και row βάσει των προτεραιοτήτων του χρήστη και των φυσικών περιορισμών του χώρου. Παρέχει στον χρήστη την καλύτερη διάταξη ψύξης InRow.

Μετρητής AC vs. DC
Συγκρίνει τέσσερις διαφορετικές αρχιτεκτονικές διανομής ενέργειας AC και DC και υπολογίζει την απόδοσή τους. Ο χρήστης μπορεί να λάβει την κατάλληλη απόφαση σχετικά με την καλύτερη αρχιτεκτονική του data center.

Tα APC TradeOff Tools σχεδίαστηκαν από το Data Center Science Center (DCSC) της APC. Η ομάδα μηχανικών και αναλυτών του DCSC ερευνά ζητήματα που αφορούν τα data center και συμβάλλει στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη μαθησιακών εργαλείων που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του κλάδου στη διαχείριση των data centers. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την APC και τα TradeOff Tools μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.apc.com.