Η Epson θα παρουσιάσει όλα τα νέα προϊόντα εκτύπωσης, scanning και προβολής στη Photokina 2008.

Επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι, λάτρεις της φωτογραφίας, της δημιουργίας λευκωμάτων καθώς και του home cinema θα έχουν την ευκαιρία να δουν ενδιαφέροντα προϊόντα στο περίπτερο της Epson.

Επαγγελματική φωτογραφία

Ο τομέας επαγγελματικής εκτύπωσης και γραφικών τεχνών στο περίπτερο της Epson περιλαμβάνει δύο live στούντιο για εμπορική φωτογραφία και πορτρέτα καθώς και fine art εκτύπωση. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ο ρόλος της τεχνολογίας Epson στους συγκεκριμένους τομείς. Εκτός από τους εκτυπωτές μεγάλου format, η Epson θα παρουσιάσει επίσης τη σειρά εφαρμογών software για φωτογραφικά στούντιο.

Οι επαγγελματίες και οι ημι-επαγγελματίες φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους Multimedia Storage Viewers της Epson, χωρητικότητας μέχρι και 160GB για αποθήκευση εικόνων, καθώς και την οθόνη LCD Photo Fine Premia της Epson.

Στο περίπτερο θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση φωτογραφίας που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των φωτογραφιών καθώς και την ποιότητα εκτύπωσης από τα βραβευμένα προϊόντα της Epson και τις νέες τεχνολογίες μελανιών της εταιρίας.

Ερασιτεχνική φωτογραφία

Στο περίπτερο της Epson παρουσιάζονται επίσης οι νέοι φωτογραφικοί εκτυπωτές Α4 για ασύρματη εκτύπωση μέσω του υπολογιστή ή κατευθείαν από την κάρτα μνήμης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής ή του κινητού τηλεφώνου.

Η Epson αφιερώνει επίσης ένα τμήμα του περιπτέρου της στη δημιουργία φωτογραφικών albums και διαθέτει στους ενδιαφερόμενους ποικιλία χαρτιών και εκτυπωτών αλλά και ιδέες για τη δημιουργία μοναδικών φωτογραφικών albums.

Στη Photokina 2008 θα παρουσιαστεί και το νέο scanner Epson Perfection V300 για υψηλής ποιότητας scanning φωτογραφιών και film, με ταυτόχρονη χαμηλή κατανάλωση ισχύος χάρη στην τεχνολογία ReadyScan LED της Epson.

Home Cinema

Τέλος, η Epson θα παρουσιάσει τη νέα σειρά προβολικών συστημάτων για επαγγελματική και οικιακή χρήση, όπως παρακολούθηση ταινιών, υψηλής ποιότητας slide-shows φωτογραφιών ή επαγγελματικές παρουσιάσεις. Η Epson, κατασκευάστρια εταιρεία της Three Panel Liquid Crystal Display (3LCD panel), έχει ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία σε όλους τους προβολείς για φωτεινές και ζωηρές εικόνες, ζωντανά χρώματα και ρεαλιστική αναπαραγωγή εικόνων.

Η Barbara Kuhr της Epson Europe σχολίασε σχετικά: «Το περίπτερο της Epson στην Photokina αποτελεί κομβικό σημείο για τη φωτογραφία και την προβολή εικόνων. Η φετινή μας παρουσία έχει στόχο τη διατήρηση αυτού του ρόλου με την παρουσίαση νέων καινοτόμων προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών μας, φωτογράφων επαγγελματιών και μη. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε και να μοιραστούμε τα νέα μας προϊόντα με τους επισκέπτες της Photokina 2008.»

Σχετικά με τη Photokina 2008

H Photokina θα πραγματοποιηθεί στις 23-28 Σεπτεμβρίου 2008 στην Cologne Messe της Κολωνίας, στην Γερμανία. Στην έκθεση, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, 160.000 επισκέπτες από 140 χώρες συμμετέχουν αναζητώντας τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στη σύγχρονη αγορά ψηφιακής εικόνας. Οι έμποροι, οι επαγγελματίες χρήστες και οι ιδιώτες καθώς επίσης και οι διαμορφωτές κοινής γνώμης αξιοποιούν αυτή τη μοναδική πλατφόρμα επικοινωνίας για να ανακαλύψουν τα πλέον πρόσφατα προϊόντα και τις τάσεις της αγοράς.