Η εκρηκτική Μίλα Γιόβοβιτς επιστρέφει ως Άλις κι έρχεται ξανά αντιμέτωπη με αμέτρητους ζωντανούς-νεκρούς.


resident evil 03Μαζί της επιστρέφει η Άλι Λάρτερ (“Heroes”), ενώ ο Ουέντγουορθ Μίλερ κάνει την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση μετά το “Prison Break”. Το πολυαναμενόμενο αυτό sequel θα προβάλλεται σε 3D, αφού γυρίστηκε με το σύστημα 3D κάμερας που επινόησε και χρησιμοποίησε στο “Avatar” ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.


Σε έναν κόσμο ρημαγμένο από έναν ιό, που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι, η Άλις συνεχίζει το ταξίδι της για την εύρεση επιζώντων. Μια πληροφορία θα την οδηγήσει στο Λος Άντζελες, όπου υποτίθεται πως βρίσκεται ένα λιμάνι σωτηρίας. Η πόλη όμως είναι κατακλυσμένη από ζόμπι και η Άλις πλησιάζει σε μια θανάσιμη παγίδα.


resident evil 02Στις 3 πρώτες ταινίες “Resident Evil”, η Άλις, η σχεδόν άτρωτη μαχήτρια των ζόμπι, την οποία υποδύεται η Μίλα Γιόβοβιτς, αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς εισχωρεί στην καταστροφική εταιρεία Umbrella και στον δολοφονικό στρατό των αθανάτων, που έχει δημιουργήσει η τεχνολογία της.


Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές ταινιών, το “Resident Evil” βασίζεται στα ομώνυμα επιτυχημένα video games. 8 χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, η απαίτηση του κοινού παραμένει η ίδια. Η νέα ταινία συνεχίζει από το σημείο που μας είχε αφήσει η προηγούμενη. Aυτό που ανακαλύπτουν στο ταξίδι τους είναι ένας τρομερά αγνώριστος κόσμος, που μαστίζεται από τον ιό Τ. Λίγοι άνθρωποι επιζούν ακόμη και οι αθάνατοι έχουν γίνει πιο δυνατοί και περισσότερο έξυπνοι. Η τοποθεσία όπου λαμβάνει χώρα η περισσότερη δράση είναι μια εφιαλτική αναπαράσταση του σημερινού Λος Άντζελες.


Το σκηνικό δράσης προήλθε από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στα προάστια του Λος Άντζελες όσο ο Άντερσον δούλευε το σενάριο.


resident evil 01Ο χαρακτήρας της Άλις έχει εξελιχθεί από την πρώτη ταινία, σύμφωνα με τη Μίλα Γιόβοβιτς. “Η Άλις ξεκίνησε ως ένας αθώος χαρακτήρας που δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα της συμβαίνουν. Τελικά συνειδητοποιεί ότι αυτή προκάλεσε το ατύχημα που οδήγησε στο ξέσπασμα του ιού Τ. Έχει μια μεγάλη αίσθηση ενοχής και αυταπάρνησης στη δεύτερη ταινία. Επειδή η Umbrella προσπαθεί συνεχώς να την παγιδεύσει, η Άλις δεν μπορεί να είναι με κανέναν που την ενδιαφέρει, μιας και είναι πιθανό να πιαστούν αιχμάλωτοι. Έχει γίνει ένα πολύ μοναχικό άτομο. Στη νέα ταινία, ανακτά τον αυτοσεβασμό της. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, νιώθει ότι ανήκει και πάλι σε αυτόν τον κόσμο. Είναι μια ωραία πρόοδος αυτή για μένα.”


Σε κάθε ταινία, ο Πολ Άντερσον προσπαθεί να δώσει μια νέα πρόκληση στην Άλις. Στο “Resident Evil: Afterlife”, της “αναθέτει” το έργο τού να υποδυθεί μια σειρά από κλώνους της. “Ασφαλώς υπάρχει μόνο μία: εγώ”, δηλώνει η πρωταγωνίστρια. “Όμως πρέπει να υποδυθώ καθεμιά Άλις ξεχωριστά. Κάθε Άλις έχει τη δική της προσωπικότητα. Δεν είναι καρμπόν αντίγραφα η μία της άλλης.”


Η ταινία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα οφέλη της 3D τεχνολογίας. “Όταν έγραφα το σενάριο, ήξερα ότι επρόκειτο η ταινία να γυριστεί τρισδιάστατη”, δηλώνει ο Πολ Άντερσον. “Προσπάθησα να γράψω καταστάσεις μέσα στο σενάριο που θα ενσωματώνονταν καλά στο 3D. Νομίζω ότι το 3D είναι μια ιδανική αλλαγή στο σινεμά σήμερα. Σύντομα θα καθιερωθεί στην κινηματογραφική βιομηχανία και είναι συναρπαστικό για μένα να γυρίζω μια από τις πρώτες αληθινά τρισδιάστατες ταινίες. Και λέω τη λέξη “αληθινά”, γιατί γυρίσαμε όντως μια ταινία 3 διαστάσεων.”