O Ben Verwaayen, πρώην επικεφαλής της British Telecom, θα είναι ο διάδοχος της απερχόμενης CEO της Alcatel-Lucent, Patricia Russo.

VerwaayenΒάσει της ίδιας ανακοίνωσης, ο Philippe Camus θα αντικαταστήσει από τον Οκτώβριο τον Serge Tchuruk στη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου της εταιρείας.
Ο Ολλανδός Verwaayen διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, καθώς υπήρξε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Lucent Technologies στις ΗΠΑ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για 9 χρόνια της θυγατρικής της Ολλανδικής KPN, PTT telecom, ενώ νωρίτερα είχε εργαστεί στην ITT, εταιρεία-προκάτοχο της Alcatel. Τον Μάιο συμπλήρωσε έξι χρόνια στο τιμόνι της BT, με τα έσοδα της εταιρείας να παρουσιάζουν αύξηση 2% σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζουμε πως από το 2006 η αμερικανική Lucent συγχωνεύτηκε με τη γαλλική Alcatel, ενώ έπειτα από 6 διαδοχικά ζημιογόνα τρίμηνα, η Αμερικανή διευθύνουσα σύμβουλος Patricia Russo και ο Γάλλος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος Serge Tchuruk, είχαν δηλώσει στα τέλη Ιουλίου την πρόθεση τους να αποχωρήσουν από τη διοίκηση.
Ο Ben Verwaayen δήλωσε, μεταξύ άλλων: «έχουμε ένα ξεκάθαρο δρόμο προς την επιτυχία. Η μείωση εξόδων δεν αποτελεί ποτέ στόχο, είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε κάτι».