Η εφαρμογή Mozy της EMC αποτελεί τη βάση της νέας υπηρεσίας Online Data Backup για τους χρήστες των φορητών Lenovo ThinkPad.

H EMC Corporation και η Lenovo ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε παγκόσμιο επίπεδο για την παροχή της υπηρεσίας δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων στο Διαδίκτυο, χωρίς περιορισμό στον όγκο των δεδομένων, υπηρεσία που σχεδιάστηκε ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις.
Η νέα υπηρεσία, η οποία βασίζεται στο EMC Mozy -εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μέσω διαδικτύου (online backup)- θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους φορητούς υπολογιστές Lenovo της σειράς ThinkPad SL.

“Για τους πελάτες της Lenovo, θεωρήσαμε ότι το EMC Mozy αποτελεί την καλύτερη υπηρεσία δημιουργίας και αποθήκευσης εφεδρικών αντιγράφων μέσω Διαδικτύου. Επιλέξαμε την EMC ακριβώς εξαιτίας της καινοτομίας της και των πρωτοποριακών της λύσεων,” ανέφερε ο κ. Henry Hicks, Vice President of Sales & Marketing για την Lenovo Worldwide Services. “Επειδή η προστασία και η ασφάλεια των δεδομένων αποτελούν βασική μέριμνα για τις επιχειρήσεις, θελήσαμε να συμπληρώσουμε τα παγκοσμίου κλάσεως προϊόντα της Lenovo με μία παγκοσμίου κλάσεως εφαρμογή για τη δημιουργία και την αποθήκευση εφεδρικών αντιγράφων μέσω Διαδικτύου. Η εφαρμογή Mozy της EMC προσφέρει ακριβώς αυτό, στο σωστό επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας”.

Καθώς οι μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αναζητούν οικονομικούς κι εύχρηστους τρόπους για την προστασία των πληροφοριών τους, στρέφονται όλο και περισσότερο προς το online backup. Το Mozy παρέχει σε περισσότερους από 850.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο, μία υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων η οποία είναι απλή, αυτοματοποιημένη και ασφαλής.

Η νέα υπηρεσία Online Data Backup της Lenovo περιλαμβάνει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

• Απεριόριστη χωρητικότητα για τη δημιουργία online backup αρχείων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς πελάτες να εστιάσουν στο αντικείμενό τους και όχι στην αποθήκευση δεδομένων.
• Υποστήριξη αρχείων με ή χωρίς κλείδωμα, η οποία επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας, χωρίς να πρέπει να κλείσουν κάποιο πρόγραμμα ή να διακόπτουν τη ροή των εργασιών τους.
• Ρύθμιση Bandwidth, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το ποσοστό του bandwidth το οποίο καταναλώνει η υπηρεσία online data backup.
• Προσωπική διαχείριση των επιλογών κρυπτογράφησης με χρήση Advanced Encryption Standard (AES).

Η EMC ανακοινώνει επίσης τα εγκαίνια του πρώτου Διεθνούς Κέντρου Δεδομένων για την εφαρμογή Mozy, το οποίο βρίσκεται στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, έτσι ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους χρήστες των υπολογιστών Lenovo και του Mozy σε όλο τον κόσμο. Το νέο μηχανογραφικό κέντρο θα είναι σύμφωνο με ορισμένες κυβερνητικές κανονιστικές διατάξεις σχετικά με την αποθήκευση ηλεκτρονικών δεδομένων, καθώς και με τους περιορισμούς στην εξαγωγή κλειδιών κρυπτογράφησης.

Η υπηρεσία Online Data Backup της Lenovo διατίθεται προς το παρόν στην Ιρλανδία, τη Μ. Βρετανία, τη Ν. Αφρική, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Σύντομα, η υπηρεσία θα παρέχεται σε παγκόσμιο επίπεδο, για όλα τα συστήματα με το brand Lenovo Think και θα υποστηρίζει οκτώ γλώσσες.*

“Η προστασία της πληροφορίας σε προσωπικούς υπολογιστές είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν αντέχουν την απώλεια κάποιων δεδομένων ή την προσωρινή διακοπή της εργασίας των υπαλλήλων τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εφαρμογή Mozy επιλέχτηκε να βοηθήσει στην προστασία προσωπικών και επιχειρηματικών δεδομένων για τους χρήστες των Lenovo ThinkPad SL σε ολόκληρο τον κόσμο” ανέφερε ο κ. Vance Checketts, Chief Operating Officer του τμήματος Mozy της EMC. “ H συνεργασία με τη Lenovo επιταχύνει τα σχέδιά μας για την επέκταση της υπηρεσίας Mozy σε παγκόσμιο επίπεδο και προσμένουμε με ενδιαφέρον τις εκδόσεις της εφαρμογής που θα έχουν προσαρμοστεί στις διάφορες τοπικές γλώσσες και την υποστήριξη των πελατών σε διεθνές επίπεδο.”

Διαθεσιμότητα και τιμές:

Η νέα υπηρεσία Online Data Backup της Lenovo, βασισμένη στην εφαρμογή Mozy της EMC, είναι διαθέσιμη αμέσως με την αγορά ενός καινούριου φορητού υπολογιστή Lenovo, υπό τη μορφή πακέτου δοκιμής 90 ημερών χωρίς χρέωση και με αποθηκευτικό χώρο έως 5 GB. Περισσότερες πληροφορίες για τις χρεώσεις και την διαθεσιμότητα μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση: www.lenovo.com/protectmydata.

Το Mozy αποτελεί την κορυφαία εφαρμογή δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων μέσω Διαδικτύου για επιχειρηματικούς και οικιακούς πελάτες, με περισσότερα από 10 petabytes (10 εκατ. gigabytes) πληροφοριών να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα κέντρα μηχανογράφησης. Με περισσότερους από 850.000 μεμονωμένους χρήστες και 23.000 επιχειρήσεις, η εφαρμογή Mozy παρέχει μία απλή, αυτοματοποιημένη και ασφαλή υπηρεσία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία Mozy εξαγοράστηκε από την EMC Corporation το 2007.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση www.mozy.com.

*Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Ισπανικά Λατ. Αμερικής – Μεξικού, Πορτογαλικά Βραζιλίας