Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο Openfund συνοδεύεται από βελτιωμένη πρόταση προς τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.


openfund_logoΣυγκεκριμένα, το ύψος της παρεχόμενης επένδυσης αυξάνεται σε 30-50 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ποσοστό που παραχωρείται από τους επιχειρηματίες που λαμβάνουν επένδυση επί του υπό σύσταση εταιρικού σχήματος παραμένει σταθερό στο 15%. Πρακτικά σχεδόν διπλασιάζει το ποσό που επενδύει, διατηρώντας το ίδιο ποσοστό συμμετοχής.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν ομάδες 2-4 ατόμων και να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους στην περιεκτική φόρμα υποβολής, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://theopenfund.com/apply/idea. Οι ιδέες οφείλουν να βρίσκονται εντός του τριγώνου: λογισμικό, διαδικτυο και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες θα πρέπει επίσης να φέρουν σημαντική καινοτομία και να στοχεύουν στη διεθνή αγορά.


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ενώ προτάσεις που υποβάλλονται άμεσα θα έχουν το προνόμιο να λάβουν ανταπόκριση για τις προτάσεις τους ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν την πρόταση τους και να την υποβάλλουν εκ νέου όσες φορές επιθυμούν. Η διαδικασία επιλογής πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2011, οπότε και ξεκινάει η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των επιλεγμένων προτάσεων.


Επενδυτές & Συνεργάτες
Το Openfund ξεκίνησε τη λειτουργία του με βασικό υποστηρικτή και σημαντικό επενδυτή την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών.


Εταίρος και επενδυτής είναι επίσης ο κ. Αντώνης Λυμπέρης, διακεκριμένος επιχειρηματίας και ιδρυτής του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, υποστηρίζοντας ενεργά τις δραστηριότητες του Openfund ήδη από τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του.


Επίσης υποστηρικτές και χορηγοί της προσπάθειας είναι οι:


– Η Microsoft Ελλάς μέσω του Κέντρου Καινοτομίας που συντηρεί στο κέντρο της Αθήνας παρέχει χώρους θερμοκοίτισης προς τις εταιρείες της Openfund καθώς και μια σειρά από υπηρεσίες προς νέες εταιρείες στοχευμένες τεχνολογίας.


– Η Google Ελλάς, παρέχει συνεχιζόμενη υποστήριξη προς το Openfund και τις εταιρείες τις οποίες στηρίζει.