Με το Novell Cloud Manager, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν με ασφάλεια περιβάλλοντα cloud computing.


Novell Cloud Security ServiceΗ Novell ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα του Novell® Cloud Manager, μιας νέας λύσης που επιτρέπει στους πελάτες τη δημιουργία και ασφαλή διαχείριση ενός υπολογιστικού περιβάλλοντος σε σύννεφο, ως απρόσκοπτη προέκταση των πόρων των υφιστάμενων κέντρων δεδομένων.


Σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές λύσεις που δεσμεύουν τους πελάτες σε πλαίσια ιδιόκτητης τεχνολογίας, το Novell Cloud Manager έχει σχεδιαστεί για την ετερόκλητη πραγματικότητα των περισσότερων περιβαλλόντων πληροφορικής, δίνοντας στους χρήστες την ελευθερία και την ευελιξία να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ιδιωτικά σύννεφα τα οποία θα υποστηρίζουν τα κορυφαία hypervisor, λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες λογισμικού. Μόνο το Novell Cloud Manager επιτρέπει στους διαχειριστές ΙΤ να συγκεντρώσουν, να τιμολογήσουν και να παρουσιάσουν υπηρεσίες ΙΤ κατ’ αίτηση μέσω μιας προσαρμοζόμενης διασύνδεσης. Οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από την ευελιξία και τη μείωση κόστους που επιτρέπει το υπολογιστικό περιβάλλον σύννεφου, χωρίς τους κινδύνους ασφάλειας και συμβατότητας που συνεπάγονται τα δημόσια σύννεφα.


Σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 200 επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής σε μεγάλες εταιρίες, βρέθηκε ότι το 89 τοις εκατό των ερωτηθέντων βλέπουν τα ιδιωτικά σύννεφα ως το επόμενο λογικό στάδιο για τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν ήδη εικονικοποίηση, ενώ ένα 93 τοις εκατό πιστεύει ότι οι πλατφόρμες ιδιωτικού σύννεφου θα πρέπει να προσφέρουν ένα πλαίσιο διαχείρισης, που να μπορεί να καλύψει μια ετερογενή υποδομή. Επιπλέον, το 91 τοις εκατό των ερωτηθέντων επισημαίνουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τους εγγενείς κινδύνους ασφάλειας που παρουσιάζουν τα δημόσια σύννεφα. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από τη Harris Interactive για λογαριασμό της Novell.


novell cloud managerΤο Novell Cloud Manager κατασκευάστηκε εξ αρχής ως μια πλατφόρμα διαχείρισης υπολογιστικών συστημάτων σε σύννεφο και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα προϊόντα διαχείρισης σύννεφου που παρέχει μία ενιαία, ολοκληρωμένη κονσόλα την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (προϊστάμενοι επιχειρησιακών μονάδων, ομάδες εφαρμογών και στελέχη διαχείρισης ΙΤ) για τη δημιουργία αιτημάτων, εγκρίσεων, αναφορών και τη διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής σε ολόκληρη την υποδομή τους. Δεν εξαρτάται από hupervisor, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι επιχειρήσεις σήμερα τείνουν να υλοποιούν μια ποικιλία από hypervisor στα κέντρα δεδομένων τους.


Πλεονεκτήματα του Novell Cloud Manager


• Υποστήριξη των κορυφαίων hypervisor και λειτουργικών συστημάτων της αγοράς – δυνατότητα αξιοποίησης των υφιστάμενων πόρων πληροφορικής. Το Novell Cloud Manager υποστηρίζει πολλά hypervisor, συμπεριλαμβανομένων των VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, και του λογισμικού ανοικτού κώδικα Xen. Επίσης υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα όπως τα SUSE® Linux Enterprise Server, Microsoft Windows Server και Red Hat Enterprise Linux.


• Ταχύτερη παροχή υπηρεσιών πληροφορικής με αυτοματοποιημένη, κατ αίτηση παροχή φόρτου εργασίας – πέρα από την απλή διαχείριση της ροής εργασίας αιτημάτων και εγκρίσεων, το Novell Cloud Manager παράγει και υλοποιεί αυτόματα φόρτο εργασίας στο εικονικό περιβάλλον βάσει ενός καταλόγου υπηρεσίας με προκαθορισμένα πρότυπα φόρτου εργασίας. Οι χρόνοι παροχής του φόρτου εργασίας μειώνονται σημαντικά, καθιστώντας ολόκληρη τη διαδικασία υλοποίησης νέων εταιρικών υπηρεσιών ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.


• Έλεγχος της εικονικής ανάπτυξης με ορατό κόστος – εμφανίζει τα πραγματικά κόστη του φόρτου εργασίας, των πόρων και των επιπέδων εξυπηρέτησης, επιτρέποντας στους κατόχους των εταιρικών υπηρεσιών να επιλέξουν μόνο αυτά που χρειάζονται πραγματικά. Τα κόστη μπορεί να συνδέονται με όλα σχεδόν τα στοιχεία που αφορούν μια εταιρική υπηρεσία: φόρτοι εργασίας, σχετικοί πόροι (εικονικές CPU, μνήμη, κάρτες εικονικού δικτύου και χώρος στο δίσκο) και επίπεδα εξυπηρέτησης. Οι διαχειριστές των υποδομών έχουν την ευελιξία να προσαρμόζουν τις επιλογές τιμολόγησης για διαφορετικές ομάδες χρηστών.


• Δημιουργία ασφαλούς και συμβατού περιβάλλοντος – εφαρμόζει την εσωτερική διαδικασία εγκρίσεων του οργανισμού, καθώς και βέλτιστες πρακτικές όπως ITIL. Τα προφίλ ασφαλείας μπορούν να διαμορφωθούν σε επίπεδο χρήστη, ομάδας, φόρτου εργασίας και εταιρικής υπηρεσίας, διασφαλίζοντας τη συνεπή εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας και της διαχείρισης δικαιωμάτων.


• Δυνατότητα ολοκλήρωσης με τα κορυφαία προϊόντα ασφαλείας και διαχείρισης εταιρικών υπηρεσιών – η ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης με το Novell Sentinel™ επιτρέπει στους υπεύθυνους ασφαλείας να συσχετίσουν τα συμβάντα του Novell Cloud Manager με άλλα συμβάντα που εντοπίζονται στο σύννεφο ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία που αναγνωρίζει το Sentinel, παρέχοντας ορατότητα στις ενέργειες του καθενός στο σύννεφο. Το Novell Cloud Manager ενσωματώνεται επίσης με το Novell Operations Center, την επόμενη γενιά διαχείρισης εταιρικών υπηρεσιών, για την παροχή απαράμιλλης ορατότητας στην επιχείρηση.


Διαθεσιμότητα
Το Novell Cloud Manager είναι διαθέσιμο τώρα. Για πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.novell.com/cloudmanager