Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός νέου επαγγελματικού τηλεφακού AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II που αντικαθιστά τον AF-S VR NIKKOR 200mm f/2G IF-ED.


AFS_200_ED_VR_II_iΟ νέος φακός διαθέτει επίστρωση νανοκρυστάλλων, τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών νέας γενιάς (VR II) και νέα λειτουργία εστίασης A/M, στοιχεία που τον καθιστούν ιδανικό για σοβαρούς επαγγελματίες φωτογράφους που αναζητούν υψηλή απόδοση χωρίς συμβιβασμούς.


Ο φακός διατηρεί την οπτική κατασκευή του προκατόχου του και προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας με εξαιρετική ευκρίνεια, αντίθεση και ανάλυση σε συνδυασμό με ομαλό bokeh. Αυτός ο φακός βρίσκεται πραγματικά στο στοιχείο του όταν καλύπτετε εκδηλώσεις επί σκηνής και αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστό γυμναστήριο.


Η αναβάθμιση αυτού του δημοφιλούς φακού βασίστηκε σε σχόλια από επαγγελματίες φωτογράφους. Ο φακός AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II διαθέτει τώρα την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς (VR II), η οποία παρέχει αντιστάθμιση ισοδύναμη με ταχύτητα κλείστρου υψηλότερη κατά τέσσερα στοπ, διευκολύνοντας την καταγραφή ευκρινών εικόνων κατά τη λήψη στο χέρι. Το σύστημα ενσωματώνει δύο λειτουργίες: Κανονική, για γενική λήψη στο χέρι, και Ενεργή, για αντιστάθμιση των κραδασμών που προκαλούνται, για παράδειγμα, από κινούμενα οχήματα.


Ο αθόρυβος μηχανισμός (SWM) εξασφαλίζει αθόρυβη απόδοση αυτόματης εστίασης υψηλής ακρίβειας, ώστε να μην ενοχλείται το θέμα ή η εκδήλωση. Η λειτουργία A/M έχει προστεθεί στις υπάρχουσες λειτουργίες M/A και M. Αυτή η πρόσθετη λειτουργία εστίασης σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την προτεραιότητα αυτόματης εστίασης, ακόμα και όταν χειρίζεστε το δακτύλιο εστίασης κατά τη λήψη.


Η κατασκευή του φακού από 13 στοιχεία σε εννέα ομάδες με τρία γυάλινα στοιχεία ED και ένα γυάλινο στοιχείο Super ED, σε συνδυασμό με τη μοναδική επίστρωση νανοκρυστάλλων της Nikon, εξασφαλίζει εικόνες κορυφαίας ποιότητας. Η κατασκευή του γυαλιού ED δημιουργεί τις εικόνες υψηλής ευκρίνειας και αντίθεσης που αναμένετε από τους φακούς NIKKOR και η επίστρωση νανοκρυστάλλων μειώνει αποτελεσματικά τα φαινόμενα ψευδών ειδώλων και αναλαμπών, στοιχεία που σημαίνουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φακό με εμπιστοσύνη, ακόμα και όταν κάνετε λήψη προς την κατεύθυνση της φωτεινής πηγής. Ο φακός διακρίνεται επίσης από το ευχάριστο bokeh και το διαχωρισμό θέματος-φόντου, χάρη στο μεγάλο διάφραγμα f/2 που συνδυάζεται με εννέα στρογγυλεμένες λεπίδες διαφράγματος.


Ο AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις του επαγγελματία φωτογράφου. Το ανθεκτικό σώμα από μαγνήσιο και η στεγανοποίηση απέναντι στις καιρικές συνθήκες σημαίνουν πως είναι ο κατάλληλος φακός ακόμα και για τις πιο δύσκολες συνθήκες λήψης, κρατώντας μακριά την υγρασία και τη σκόνη. Για περισσότερη ασφάλεια, το αποκλειστικό αφαιρούμενο γυαλί τύπου μηνίσκου της Nikon προστατεύει το μπροστινό μεγάλο γυάλινο στοιχείο από τυχαίες γρατσουνιές.


Ο φακός είναι πλήρως συμβατός με όλους τους τρέχοντες τηλεμετατροπείς της Nikon, αυξάνοντας έτσι την ευελιξία του μέσω της δυνατότητας επεκταμένης λήψης τηλεφακού. Ο AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II συνοδεύεται από σκίαστρο HK-31, βάση τριπόδου, βάση φίλτρων και νάιλον θήκη βαλλιστικού τύπου υψηλής ποιότητας CL-L1 με στυλ τσάντας ώμου.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Εστιακή απόσταση 200mm
Μέγιστο διάφραγμα f/2
Ελάχιστο  διάφραγμα f/22
Κατασκευή φακού 13 στοιχεία σε 9 ομάδες (με τρία ED και ένα Super ED στοιχεία γυαλιού)
Επίστρωση Nano Crystal Coat
VR VR II (4 stops)
Γωνία προβολής 12˚ 20′ (8˚ με φορμά Nikon DX)
Πλησιέστερη απόσταση εστίασης 1.9m
Μέγ. αναλογία

αναπαραγωγής

0.12x
Λεπίδες διαφράγματος 9 (στρογγυλεμένες)
Εστίαση Αυτόματη εστίαση  με ενσωματωμένο αθόρυβο μοτέρ SWM και  χειροκίνητη εστίαση
Λειτουργίες εστίασης A/M, M/A, M
Μέγεθος προσάρτησης/φίλτρου 52mm (drop-in)
Διάμετρος x μήκος Περίπου 124 x 203.5mm
Βάρος Περίπου 2,930g