Η Nikon Europe ανακοινώνει την κυκλοφορία του AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G, ενός νέου φακού NIKKOR γρήγορου διαφράγματος.


AFS_35_G_iΑυτός είναι ο τρίτος σταθερός φακός NIKKOR f/1.4 που αναπτύχθηκε κατά τους τελευταίους έξι μήνες από τη Nikon. Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Kadir van Lohuizen του πρακτορείου φωτογραφιών NOOR, ένας από τους πρώτους που δοκίμασαν τον νέο φακό AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G, είπε: “Ο 35mm είναι ο τυπικός φακός της ‘δουλειάς’ για πολλούς από εμάς στην NOOR και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα καταπληκτική κυκλοφορία. Αυτός ο γρήγορος σταθερός φακός παρέχει τη δυνατότητα φωτογράφισης σχεδόν κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.” Και πρόσθεσε: “Δίχως αμφιβολία, θα προάγει τη δουλειά μας στα ντοκιμαντέρ σε ανώτερο επίπεδο.”


Χειρισμός φωτισμού
Ο AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G έχει σχεδιαστεί για να παράγει εντυπωσιακές εικόνες κάτω από όλες τις συνθήκες. Μια εντελώς νέα οπτική σχεδίαση με δέκα στοιχεία σε επτά ομάδες (συμπεριλαμβανομένου ενός γυάλινου ασφαιρικού στοιχείου) και το στρογγυλό διάφραγμα εννέα λεπίδων δίνουν στο φωτογράφο τη δυνατότητα να αξιοποιήσει πραγματικά το ρηχό βάθος πεδίου που προσφέρει το διάφραγμα f/1.4. Η απόλυτη ευκρίνεια στις λεπτομέρειες και ο εξαιρετικά ομαλός διαχωρισμός bokeh θέτουν το θέμα σας στο κέντρο της προσοχής και προσφέρουν μια διαφορετική όψη σε σχέση με τις φωτογραφίες από φακούς zoom f/2.8.


Ο τρόπος με τον οποίο ο AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G απεικονίζει νυχτερινές σκηνές φέρνει στη μνήμη θρυλικά οπτικά συστήματα, όπως το Noct-NIKKOR. Η οπτική κατασκευή ενσωματώνει την τεχνολογία επίστρωσης νανοκρυστάλλων και ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις και το τοξοειδές θάμπωμα, γεγονός που σημαίνει ότι αυτός ο φακός αποδίδει σημειακές πηγές φωτός και σκιές με φυσική καθαρότητα, ιδανική για νυχτερινές σκηνές και φωτογράφηση αστεριών. Το γρήγορο διάφραγμα προσφέρει επίσης ένα φωτεινό σκόπευτρο και είναι εξαιρετικό για εξερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το ρηχό βάθος πεδίου στη δουλειά καλλιτεχνών φωτογράφων και φωτορεπόρτερ.


Στο δρόμο
Ο AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G έχει κατασκευαστεί για να δουλεύει τόσο σκληρά όσο και εσείς. Είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος φακός, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε για τη φωτογράφισή σας. Ο ειδικός αθόρυβος μηχανισμός (SWM) εξασφαλίζει διακριτική, αλλά υψηλής ακρίβειας αυτόματη εστίαση. Λειτουργεί με ομαλό σύστημα γραναζιών και διαθέτει ευρύ δακτύλιο εστίασης, για χειροκίνητη εστίαση απόλυτης ακρίβειας με ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 30cm. Η σκληρή κατασκευή από μαγνήσιο διαθέτει απαλές αυλακώσεις που υποβοηθούν το κράτημα με το αριστερό χέρι, καθώς και ελαστική βάση στεγανοποίησης διακόπτη για προστασία από σκόνη και υγρασία. Με βάρος 600g, έχει σχεδιαστεί να είναι καλά ζυγισμένος με μηχανές DSLR φορμά FX, όπως η D700 και οι μηχανές της σειράς D3.
Μαζί με το φακό, προσφέρεται ένα ειδικά σχεδιασμένο σκίαστρο, το HB-59, καθώς και μαλακή θήκη.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Εστιακή απόσταση 35mm
Μέγιστο διάφραγμα f/1.4
Ελάχιστο  διάφραγμα f/16
Κατασκευή φακού 10 στοιχεία σε 7 ομάδες (με ένα ασφαιρικό στοιχείο φακού)
Επίστρωση Nano Crystal Coat
Γωνία προβολής 63˚ (44˚ με φορμά Nikon DX)
Πλησιέστερη απόσταση εστίασης 0.3m
Μέγ. αναλογία αναπαραγωγής 0.2x
Λεπίδες διαφράγματος 9 (στρογγυλεμένες)
Εστίαση Αυτόματη εστίαση  με ενσωματωμένο αθόρυβο μοτέρ SWM και  χειροκίνητη εστίαση
Μέγεθος προσάρτησης/φίλτρου 67mm
Διάμετρος x μήκος Περίπου 83 x 89.5mm
Βάρος Περίπου 600g