Από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου η Nikon θα εκθέτει καινούργια προϊόντα στην έκθεση της Photokina, στο Koeln Messe της Κολωνίας, στη Γερμανία.


photokina 2010Εκτός από την ευκαιρία που παρέχει στους επισκέπτες να γνωριστούν με τα πιο πρόσφατα προϊόντα της, η εταιρεία δημιούργησε το πιο εντυπωσιακό περίπτερο και εμπνεύστηκε μια μοναδική εμπειρία έκθεσης η οποία περιλαμβάνει πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα προβολής video και εργαστηρίων, καθώς και παρουσιάσεις από ορισμένους κορυφαίους παγκοσμίως φωτογράφους. Από τη στιγμή που οι επισκέπτες θα βρεθούν στην είσοδο του Koeln Messe και δουν τη φωτογραφία τους να προβάλλεται σε γιγαντιαία οθόνη, θα γνωρίζουν ότι το 2010, η Nikon και η Photokina ταυτίζονται.


Στη φετινή έκθεση η Nikon θα αποκαλύψει και τη δημοφιλή διασημότητα η οποία συμμετέχει στην πρόσφατη διαφημιστική εκστρατεία “I AM NIKON”.


Ο μεγαλύτερος και ο πιο επιβλητικός χώρος της Nikon στη Photokina βρίσκεται στην Αίθουσα 2.2 του Koeln Messe και θα αποτελεί το σημείο διεξαγωγής μιας σειράς ομιλιών από τους κορυφαίους φωτογράφους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου εμπορικού φωτογράφου Chase Jarvis, ο οποίος θα δώσει τη εναρκτήρια ομιλία την πρώτη ημέρα της έκθεσης.


D3100_ambience_1_lΤα προϊόντα της Nikon και οι ειδικοί σε τεχνικά θέματα θα είναι στη διάθεση του κοινού σε ημερήσια βάση, προκειμένου να συζητήσουν και να παρουσιάσουν την γκάμα των προϊόντων απεικόνισης της Nikon. Οι φωτογραφικές μηχανές που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρων των επισκεπτών θα είναι οι νέες D3100 και D7000, καθώς και η δημοφιλής φωτογραφική μηχανή D-SLR της Nikon με φορμά FX, η D3S. Η D3100 είναι η πιο εύχρηστη έως σήμερα φωτογραφική μηχανή D-SLR με video υψηλής ευκρίνειας (HD). Είναι η διάδοχος της φωτογραφικής μηχανής D3000, της D-SLR μηχανής με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη*. Βασικά χαρακτηριστικά της καινούργιας φωτογραφικής μηχανής είναι η ανάλυση 14,2 megapixel, η δυνατότητα video full HD, η ζωντανή προβολή με τις νέες λειτουργίες AF και η βελτιωμένη εργονομία. Πρόκειται για την ιδανική φωτογραφική μηχανή κατάλληλη για οικογένειες που θέλουν να αποτυπώνουν όλες τις σημαντικές στιγμές σε άψογη ποιότητα, χωρίς το άγχος των ρυθμίσεων. Διαθέτει επίσης τη δημοφιλή λειτουργία οδηγού της D3000, η οποία πλέον προβάλλει δείγματα εικόνων με τα αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, όπως, για παράδειγμα, εάν αλλάξετε την ταχύτητα κλείστρου ή το διάφραγμα.


D7000_18_105_leftΗ D7000 είναι μια φωτογραφική μηχανή D-SLR που προσφέρει συνδυασμό εξαιρετικής φωτογραφικής ποιότητας, αξιοπιστίας και απόδοσης σε μια ανθεκτική, φορητή συσκευή. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να εκπληρώσουν το πάθος τους για τη φωτογραφία με μια φωτογραφική μηχανή που προσφέρει προηγμένες δυνατότητες για μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία. Διαθέτει ένα νέο αισθητήρα εικόνας, τον EXPEED 2, σύστημα αυτόματης εστίασης και αισθητήρα φωτομέτρησης που διασφαλίζουν εξαιρετική απόδοση σε μια ιδιαίτερα ανθεκτική κατασκευή.


nikon d3sΣτην έκθεση θα συμμετέχει και η κορυφαία φωτογραφική μηχανή D-SLR της Nikon με φορμά FX, η D3S. Γνωστή για τη γρήγορη απόκριση και την ευαισθησία σε έντονο φωτισμό, η D3S της Nikon έγινε τόσο δημοφιλής χάρη στα νέα επίπεδα στα οποία μετέφερε το αποκλειστικό φορμά FX της Nikon, με σχεδιασμό που προορίζεται να ξεπεράσει τα υψηλά πρότυπα μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής. Στο βασικό εξοπλισμό της D3S συμπεριλαμβάνεται το ISO 200 έως το ISO 12800, με έξοχο έλεγχο θορύβου και μεγάλο δυναμικό εύρος που παρέχει στους φωτογράφους κάθε βεληνεκούς την πρόσθετη δυνατότητα να επιτύχουν ποιοτικές εικόνες ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες φωτισμού.


Ένα ημερήσιο πρόγραμμα προβολής video, φωτογραφιών και προϊόντων θα προβάλλονται στο Video Wall της Nikon, εκθέτοντας τη δουλειά των επαγγελματιών της Nikon από όλον τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των Vincent Munier και Bill Frakes. Το πρόγραμμα του Video Wall της Nikon θα προβάλλεται από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. καθημερινά.


Ο διαδραστικός κύβος της Nikon
Ο Κύβος, που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του περιπτέρου της Nikon, είναι μια γιγαντιαία, διαδραστική εφαρμογή η οποία παρέχει τη δυνατότητα στον κόσμο να γνωρίσει τα πρόσφατα προϊόντα και τις καινοτομίες της Nikon. Ο Κύβος της Nikon συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας και επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα, μέσα από τον Κύβο της Ιστορίας, την κληρονομιά της Nikon. Οι επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν με τις ταχύτητες κλείστρου μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο παιχνίδι. Μπορούν ακόμα να κατακτήσουν την αθανασία στο Video Wall της Nikon μέσα από τον Κύβο Photobooth.


Blog I AM NIKON
Για όσους δεν καταφέρουν να παραβρεθούν στην έκθεση, η Nikon θα φροντίσει να υπάρχει άμεση μετάδοση από το χώρο της διεξαγωγής, μέσω του blog της Nikon (blog.nikon.com) και του microsite (www.iamphotokina.com). Μέσα από ενδιαφέρουσες αναρτήσεις του blog θα προβάλλονται όλα τα νέα της έκθεσης, μοναδικό περιεχόμενο video από το Video Wall της Nikon, μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις με τους κορυφαίους φωτογράφους και το καθημερινό πρόγραμμα “Τα Νέα της Nikon”.