Η Nikon παρουσιάζει την D7000, μια D-SLR που προσφέρει ένα συνδυασμό εξαιρετικής φωτογραφικής ποιότητας, αξιοπιστίας και απόδοσης σε μια ανθεκτική συσκευή.


D7000_18_105_front34l_lΓια να διασφαλίσει υψηλότερη ποιότητα εικόνας, η D7000 περιλαμβάνει ένα εύρος νέων χαρακτηριστικών στα οποία συγκαταλέγονται τα 16,2 ωφέλιμα megapixel με τον αισθητήρα εικόνας CMOS φορμά DX που δημιούργησε πρόσφατα η Nikon. Διαθέτει το νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, ο οποίος εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα εικόνας, ταχύτερη επεξεργασία και πολλαπλές λειτουργίες με βελτιωμένες επιδόσεις. Τέλος, η αυξημένη ευαισθησία ISO (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 25600) διασφαλίζει εξαιρετικές λεπτομέρειες με ελάχιστο θόρυβο κατά την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμη και χωρίς φλας.


Το φωτεινό σκόπευτρο με πεντάπρισμα από γυαλί της D7000 διαθέτει κάλυψη κάδρου σχεδόν 100% και μεγέθυνση 0,94x, με αποτέλεσμα να σας προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην προβολή και εστίαση κάθε σκηνής. Με ταχύτητα κλείστρου 1/8000 του δευτερολέπτου και έχοντας υποβληθεί σε δοκιμές 150.000 κύκλων, το σκόπευτρο είναι πάντα σε ετοιμότητα. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή προστατεύεται από επάνω και πίσω κάλυμμα από κράμα μαγνησίου, ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία, γεγονός που την καθιστά ιδανική ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.


D7000_logo_for_webΌσον αφορά στην αποθήκευση, η D7000 σας παρέχει και από αυτήν την άποψη τη μέγιστη αξιοπιστία. Οι διπλές υποδοχές για κάρτες μνήμης SD παρέχουν πρόσθετη χωρητικότητα αποθήκευσης και σας χαρίζουν την ελευθερία να διαχειρίζεστε τις εικόνες και τα video όπως εσείς θέλετε, είτε αποθηκεύοντας μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, είτε διατηρώντας τα διαφορετικά φορμά ξεχωριστά, είτε έχοντας πάντα στη διάθεσή σας χώρο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.


Το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης της D7000 με 39 σημεία εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των 9 αισθητήρων διασταύρωσης (cross-type) στο κέντρο, σας παρέχει μέγιστη ευκρίνεια εστίασης ανεξάρτητα από τη θέση του θέματος στο κάδρο. Επίσης, ο νέος αισθητήρας φωτομέτρησης RGB 2.016 pixel, που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος αναγνώρισης σκηνής, μαζί με τη δυνατότητα συνεχούς λήψης υψηλής ταχύτητας στα 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), διασφαλίζουν τη λήψη εικόνων μοναδικής ακρίβειας και υψηλής ποιότητας κάθε φορά.


Για να διασφαλιστεί η σταθερά υψηλή απόδοση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η φωτογραφική μηχανή D7000 διαθέτει επίσης ένα εξειδικευμένο πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D11 (προαιρετικά) που επιτρέπει την ανεμπόδιστη εναλλαγή της τροφοδοσίας στην ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή μπαταρία, τις κατακόρυφες λήψεις και την περαιτέρω σταθεροποίηση της φωτογραφικής μηχανής κατά τη χρήση μεγάλου τηλεφακού.


Λειτουργία D-Movie Full HD με AF-F
D7000_18_105_leftΗ λειτουργία AF-F προσφέρει συνεχή εστίαση κατά την εγγραφή του video, το οποίο λαμβάνεται με χρήση συμπίεσης MPEG4 AVC/H.264, και διαθέτει υποδοχή στερεοφωνικού μικροφώνου για ποιοτική εγγραφή του ήχου. Αυτό σημαίνει βέλτιστη ποιότητα εικόνας και λειτουργικότητα κατά τη χρήση της λειτουργίας D-Movie. Οι ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή D7000 λειτουργίες επεξεργασίας video παρέχουν επίσης ελευθερία επιλογής των σημείων έναρξης και λήξης των πλάνων σας και τη μετάβαση σε επιλεγμένα κάδρα για την αποτύπωση στατικών εικόνων χωρίς να βασίζεστε στον υπολογιστή.


Προαιρετικά εξαρτήματα
Η Nikon κυκλοφορεί το καινούργιο φλας Speedlight SB-700, μια μονάδα φλας που παρά τις πολλές της λειτουργίες παραμένει εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Το φλας SB-700 προσφέρει οφέλη φωτισμού που ξεπερνούν σημαντικά το ενσωματωμένο στη φωτογραφική μηχανή φλας, παρέχοντας πλήρη έλεγχο του φωτισμού σκηνών ή θεμάτων για τη δημιουργία όμορφων αποτελεσμάτων, εφάμιλλων αυτών του επαγγελματικού φωτισμού. Ένα ακόμα καινούργιο εξάρτημα της Nikon είναι το πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D11, που επιτρέπει την ανεμπόδιστη εναλλαγή της τροφοδοσίας και διαθέτει ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου για κατακόρυφες λήψεις. Η φωτογραφική μηχανή D7000 είναι συμβατή με τη μονάδα GP-1 του συστήματος GPS (Global Positioning System), η οποία καταγράφει τα στοιχεία της τοποθεσίας σε αρχείο εικόνας. Τέλος, η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει μεγάλη γκάμα φακών NIKKOR.


D7000_backΚύρια χαρακτηριστικά:
– Αισθητήρας νέας τεχνολογίας CMOS 16,2 MP με φορμά DX της Nikon: με μεγαλύτερο εύρος ευαισθησίας, αυτός ο αισθητήρας υψηλών pixel προσφέρει μοναδικά χρώματα και λεπτομέρειες, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα video.
– Νέα τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2: εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα εικόνας, ταχύτερη επεξεργασία και πολλαπλές λειτουργίες με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
– Υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 25600): για χαμηλό θόρυβο και εξαιρετικά ευκρινείς λεπτομέρειες.
– Νέος αισθητήρας φωτομέτρησης RGB 2016 pixel: βελτιώνει την απόδοση του συστήματος αναγνώρισης σκηνής για εικόνες υψηλής ποιότητας.
– Νέο σύστημα αυτόματης εστίασης με 39 σημεία εστίασης συμπεριλαμβανομένων 9 αισθητήρων διασταύρωσης (cross-type) στο κέντρο: προσφέρει βελτιωμένη λήψη και παρακολούθηση θεμάτων, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε τη σωστή εστίαση ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία βρίσκεται το θέμα σας στην οθόνη.
– Σκόπευτρο με πεντάπρισμα από γυαλί με περίπου 100% κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση 0,94x: για την απόλυτα ακριβή προβολή και εστίαση κάθε σκηνής.
– Υψηλή ανθεκτικότητα: επιτρέπει τη σίγουρη λήψη ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
– Λειτουργία D-Movie Full HD με AF-F και ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή λειτουργία επιλογής των σημείων έναρξης και λήξης των σκηνών σας και αποθήκευσης μεμονωμένων κάδρων ως στατικών εικόνων. Υποστηρίζει εξωτερική είσοδο μικροφώνου για εγγραφή στερεοφωνικού ήχου.
– Σύνδεση HDMI: σας επιτρέπει την προβολή των εικόνων σας ή την παρακολούθηση των video HDTV σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.
– Λειτουργία ζωντανής προβολής με εύκολη πρόσβαση και νέες λειτουργίες AF με ανίχνευση αντίθεσης: ο εντοπισμός προσώπου με AF αντίθεσης είναι πιο γρήγορος και πιο ισχυρός από ποτέ. Μπορούν να εντοπιστούν έως 35 άτομα σε περίπου 0,08 δευτερόλεπτα, έστω κι αν το θέμα δεν κοιτά απευθείας τη φωτογραφική μηχανή. Η λειτουργία παρακολούθησης στόχου διατηρεί τα κινούμενα θέματα εντός του πεδίου εστίασης. Συνιστάται η αυτόματη εστίαση κανονικής περιοχής για εστίαση με ακρίβεια, και η αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής για λήψεις στο χέρι.
– Ανθεκτική μονάδα κλείστρου με ταχύτητα έως 1/8.000: ελεγμένη από 150.000 κύκλους δοκιμών απελευθέρωσης κλείστρου.
– Διπλή υποδοχή κάρτας μνήμης SD: προσφέρει περισσότερο χώρο για αποθήκευση εικόνων, περισσότερες επιλογές για οργάνωση των εικόνων και των video ή επιπλέον χώρο για αντίγραφα ασφαλείας ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε τις εικόνες σας όπως ακριβώς θέλετε.
– Συνεχής λήψη υψηλής ταχύτητας στα 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): με καθυστέρηση στην απελευθέρωση κλείστρου περίπου 0,05 δευτερόλεπτα και λήψη 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ώστε να μην χάσετε ούτε στιγμή.
– Εκτεταμένες λειτουργίες αναπαραγωγής: περιλαμβάνουν προβολή 72 εικονιδίων, ημερολογίου και ταξινόμησης εικόνων ανά ημερομηνία.
– Λειτουργίες επεξεργασίας ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή (μενού επεξεργασίας) συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας επεξεργασίας video και της νέας λειτουργίας έγχρωμου σκίτσου.
– Στοιχεία ελέγχου τόνου και χρώματος: τα στοιχεία ελέγχου φωτογραφιών σάς επιτρέπουν να δώσετε στις φωτογραφίες ή στα video την εμφάνιση και το στυλ που θέλετε πριν από τη λήψη.


Ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας τελευταίας τεχνολογίας EXPEED 2, εκτελεί πολλές εργασίες με μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη παρά το μικρό του μέγεθος. Το δωρεάν λογισμικό ViewNX 2 συνοδεύει τη φωτογραφική μηχανή D7000: πρόκειται για τη συνέχεια της βασικής λειτουργίας ViewNX που, σε αυτήν την έκδοση, παρέχει πολύ καλύτερη λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης στο γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη και μιας σειράς εύκολων λειτουργιών που επιτρέπουν την επεξεργασία των φωτογραφιών και των video.


– Οθόνη LCD 7,5 εκ (3 ιν.): η οθόνη TFT LCD περίπου 920k-dot διαθέτει μια ευρεία οπτική γωνία VGA (170°) με ενισχυμένο γυαλί ώστε να μπορείτε αμέσως να βλέπετε τη δουλειά σας με κάθε λεπτομέρεια.
– Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15: έξυπνη διαχείριση ισχύος για μέγιστη απόδοση με ελάχιστη κατανάλωση.