Το θεμέλιο λίθο του νέου κτιρίου που θα στεγάσει την έδρα του ομίλου Acer στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) έθεσε η εταιρεία.


Acer logoΣχεδιασμένο από τον όμιλο Tarchini σε συνεργασία με μια διεθνή ομάδα αρχιτεκτόνων και συμβούλων, το κτίριο θα βρίσκεται στο Μπόγκιο στο καντόνι Τιτσίνο της Ελβετίας, κοντά στον διεθνή αερολιμένα του Λουγκάνο, δίπλα στις μεγαλύτερες εθνικές οδικές αρτηρίες.


Το κτίριο γραφείων και εργαστηρίων θα έχει συνολική επιφάνεια 7.500 τετραγωνικών μέτρων και θα φιλοξενήσει περί τους 250 υπαλλήλους. Η νέα έδρα θα συγκεντρώσει όλο το προσωπικό του ομίλου που σήμερα ανέρχονται στα 140 περίπου άτομα και τα οποία στεγάζονται σε διάφορα κτίρια στην γύρω περιοχή. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μπόγκιο θα φιλοξενήσουν επίσης τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες. Επιπλέον στο σχεδιασμό έχει προβλεφθεί να υπάρχει ευελιξία για μελλοντική επέκταση.


Το κτίσμα διαθέτει σύγχρονο και φουτουριστικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ενώ θα βασίζει την υποδομή του στην υψηλή τεχνολογία, εστιάζοντας στη χαμηλή περιβαλλοντική επίδραση σε όλα τα επίπεδα: από την επιλογή των πρώτων υλών κατασκευής, μέχρι και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.


Η επίσημη λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων προβλέπεται για τις αρχές του 2012. Ο ταϊβανέζικος όμιλος Acer επέλεξε το 2003 την ευρύτερη περιοχή της ελβετικής πόλης Μάννο ως την ιδανική θέση για να δημιουργήσει τα κεντρικά γραφεία όλης της περιοχής της ΕΜΕΑ. Η Ελβετία και πιο συγκεκριμένα το καντόνι Τιτσίνο έχουν επιλεγεί για τη γεωγραφική στρατηγική τους θέση, παρέχοντας βέλτιστη επικοινωνία αλλά και επιχειρησιακών δράσεων μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών γραφείων του ομίλου. Ταυτόχρονα, η περιοχή εγγυάται ένα σαφές και ακριβές νομικό σύστημα, σε εργασιακά θέματα, που είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ενώ επιπλέον, η υποστήριξη της εταιρείας σε θέματα φορολογίας ενθαρρύνει την ανταγωνιστικότητα σε μια παγκόσμια αγορά.