H Kaspersky Lab ανακοινώνει την κυκλοφορία των λύσεων Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011.


Picture9Πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των λύσεων που αποτελούν τη ναυαρχίδα της σειράς καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας. Τα νέα προϊόντα αξιοποιούν πλήρως τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες για να προσφέρουν ακόμη ακριβέστερο εντοπισμό malware και ταχύτερη απόκριση απέναντι σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική απειλή.


Οι λύσεις Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011 δεν ενεργούν μόνο από τη στιγμή που θα μολυνθεί ο υπολογιστής, αλλά παρέχουν προληπτική προστασία σε πραγματικό χρόνο, παρακολουθώντας διαρκώς το σύστημα για να εντοπίσουν οποιαδήποτε δυνητική απειλή και να εμποδίσουν οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα.


kaspersky securityΜε τα νέα προϊόντα της Kaspersky Lab, οι χρήστες έχουν ό, τι χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς κατά την περιήγηση τους στο Διαδίκτυο. Οι λύσεις της εταιρείας απομονώνουν του ύποπτους διαδικτυακούς πόρους με αξιοπιστία, προσφέροντας στο χρήστη τη σιγουριά ότι το ψηφιακό του περιβάλλον είναι καθαρό, ασφαλές και ελεύθερο από ψηφιακές απειλές και ανεπιθύμητες εισβολές στο σύστημα του. Το γεγονός αυτό δεν περιορίζει τις δραστηριότητες του χρήστη σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων και των επικοινωνιών. Οι λύσεις λειτουργούν στο παρασκήνιο και δεν έχουν συνεχείς απαιτήσεις από το χρήστη, ώστε ο τελευταίος να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πιο αποδοτικά.


Οι λύσεις Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011 ενσωματώνουν μια πλήρη σειρά νέων και βελτιωμένων τεχνολογιών, πολλές από τις οποίες είναι μοναδικές και προσφέρονται αποκλειστικά από την Kaspersky Lab.


Η νέα τεχνολογία System Watcher παρακολουθεί πλήρως παρακολουθεί πλήρως όλες τις δραστηριότητες σε ένα σύστημα. Χάρη στη διαρκή παρακολούθηση της συμπεριφοράς του συστήματος, οι λύσεις της Kaspersky Lab ανιχνεύουν κάθε είδους κακόβουλο πρόγραμμα, από τα ήδη γνωστά έως και αυτά που μόλις εμφανίζονται. Ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει την πλειοψηφία των ανεπιθύμητων αλλαγών που γίνονται από κακόβουλα προγράμματα, μόλις με μερικά κλικ του ποντικιού.


Picture7Οι νέες λύσεις έχουν ενσωματωμένες υπηρεσίες αξιολόγησης της αξιοπιστίας των προγραμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να λάβει πληροφορίες για ένα γνωστό πρόγραμμα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη τοπικής σάρωσης του προγράμματος. Οι πληροφορίες προέρχονται από τις βάσεις δεδομένων της Kaspersky Lab, οι οποίες ενημερώνονται συνεχώς από τους ειδικούς της εταιρείας.


Και τα δύο προϊόντα περιλαμβάνουν ενισχυμένες λειτουργίες προληπτικής προστασίας από νέες, άγνωστες ακόμα απειλές. Οι λειτουργίες αυτές βασίζονται στον εντοπισμό τυπικών χαρακτηριστικών των online απειλών. Είναι σημαντικό ότι όλες οι βασικές μονάδες των λύσεων μπορούν να αναβαθμιστούν, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και αν προκύψουν νέες, εντελώς άγνωστες απειλές, οι λειτουργίες της λύσης μπορούν να ενημερωθούν, χωρίς να χρειάζεται επανεγκατάσταση της λύσης.


Οι λύσεις Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011 περιλαμβάνουν ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό, το Windows Gadget. Η λειτουργία Windows Gadget αποτελεί στοιχείο του interface της λύσης που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας λειτουργικών συστημάτων Windows Vista και Windows 7. Αξιοποιώντας αυτή τη λειτουργία, ο χρήστης αποκτά γρήγορη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος. Το Windows Gadget εμφανίζει την κατάσταση ασφαλείας του υπολογιστή, επιτρέπει τη σάρωση ενός αρχείου μόλις με ένα κλικ και διευκολύνει την έναρξη μιας εφαρμογής σε λειτουργία Safe Run.


Ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα του δίσκου εγκατάστασης να χρησιμοποιηθεί και ως δίσκος ανάκτησης, ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά εργαλείων για τη σάρωση ή την αποκατάσταση ενός προσβεβλημένου υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται το download ενός εκκινήσιμου λειτουργικού συστήματος. Ένα άλλο σημαντικό και καινοτόμο χαρακτηριστικό των λύσεων Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011 είναι η δυνατότητά τους να εγκαθίστανται σε μια συσκευή που έχει ήδη προσβληθεί από εξειδικευμένες απειλές, όπως τα rootkits, που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη χρήση λύσεων antivirus.


Επιπλέον, το Kaspersky Internet Security 2011 ενσωματώνει νέες και αναβαθμισμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στο χρήστη να παραμένει ασφαλής κατά την περιήγηση του στο Διαδίκτυο. Παρέχει προστασία για εφαρμογές και δεδομένα και επιτρέπει το γονικό έλεγχο στις δραστηριότητες των παιδιών. Η μοναδική λειτουργία Safe Surf επιτρέπει τη σάρωση κάθε σύνδεσης στο Internet και μπορεί να εμποδίσει αυτόματα την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους και κώδικες.


Η τεχνολογία Sandbox, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στις εκδόσεις των λύσεων για το 2010, έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Η λειτουργία Safe Run για τις ιστοσελίδες, επιτρέπει το άνοιγμα ιστοσελίδων σε έναν ασφαλή εικονικό browser, ενώ η λειτουργία Safe Run για εφαρμογές οι ύποπτες εφαρμογές εκτελούνται σε ένα ασφαλές εικονικό περιβάλλον. Και οι δύο λειτουργίες παρέχουν περιορισμένη πρόσβαση στους πόρους του υπολογιστή. Στη νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Internet Security, η λειτουργία Safe Run για εφαρμογές επιτρέπει στους χρήστες τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ασφαλούς επιφάνειας εργασίας για όλες τις εφαρμογές ή την εκτέλεση συγκεκριμένων εφαρμογών στη λειτουργία Safe Run με τη χρήση του μενού.


Το Kaspersky Internet Security 2011 περιέχει μια αναβαθμισμένη μονάδα Γονικού Ελέγχου, η οποία περιορίζει την πρόσβαση του παιδιού σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων (ICQ, MSN), και συγκεκριμένα προγράμματα στον υπολογιστή. Επίσης, μπορεί να ελέγξει τη λήψη αρχείων και τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων.


Οι λύσεις Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011 είναι πλήρως συμβατές με τις εκδόσεις 32-bit και 64-bit των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft (XP, Vista και Windows 7).


Οι πωλήσεις των Kaspersky Internet Security 2011 και Kaspersky Anti-Virus 2011 στην Ελληνική αγορά ξεκινούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Η διανομή και η τεχνική υποστήριξη στα Ελληνικά προσφέρεται από την Talos Software & IT, τον επίσημο διανομέα προϊόντων της Kaspersky Lab στην Ελλάδα. Οι νέες λύσεις ασφαλείας διατίθενται μέσω μεγάλων καταστημάτων λιανικών πωλήσεων και ανεξάρτητων σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή του Kaspersky Internet Security 2011 με άδεια χρήσης για ένα χρόνο και 2 υπολογιστές είναι τα €55,82 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ενώ η τιμή πώλησης του Kaspersky Anti-Virus 2011 με άδεια χρήσης ενός χρόνου για 2 υπολογιστές είναι τα € 38.24 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Και οι δύο λύσεις διατίθενται στην Ελληνική γλώσσα.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πολυβραβευμένα προϊόντα της Kaspersky Lab για προσωπική χρήση, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.kaspersky.com/homeuser


Για θέματα διανομής και τεχνικής υποστήριξης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.talos-tech.gr/