Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση της beta έκδοσης του νέου browser της εταιρίας, Internet Explorer 9.


Internet Explorer 9 Beta Photo 1Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, με θέμα «The Beauty of the Web», η οποία έγινε στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. Ο Internet Explorer 9 προσφέρει στους χρήστες μια νέα βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης στο Internet, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλές ταχύτητες, ενισχυμένη ασφάλεια και διαλειτουργικότητα, ενώ αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες των Windows 7 και δίνεται έμφαση στις δημοφιλείς για τους χρήστες ιστοσελίδες και εφαρμογές.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν developers και designers κορυφαίων ιστοσελίδων και διεθνών συνεργατών της Microsoft, οι οποίοι παρουσίασαν τους τρόπους με τους οποίους αξιοποίησαν οι ίδιοι τις δυνατότητες του νέου Internet Explorer 9, με στόχο να ενισχύσουν τη δυναμική του υπολογιστή, να αξιοποιήσουν τη δύναμη των Windows 7, να δημιουργήσουν μια νέα εμπειρία πλοήγησης για το χρήστη, καθώς και να υποστηρίξουν τα πλέον σύγχρονα πρότυπα για τη δημιουργία πιο ζωντανών ιστοσελίδων, όπως το HTML5.


Internet Explorer 9 Beta Photo 7Μέσω αυτών των συνεργατών, η Microsoft προσεγγίζει περισσότερους από 800 εκατομμύρια επισκέπτες ιστοσελίδων, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται στα 2/3 των ενεργών χρηστών του Internet. Οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» τη beta του Internet Explorer 9 και να απολαύσουν την αναβαθμισμένη εμπειρία πλοήγησης σε πολλές από τις ιστοσελίδες των συνεργατών, μέσα από το ακόλουθο link: http://www.BeautyoftheWeb.com.


Το HTML ζωντανεύει στον Internet Explorer 9
Με τη νέα του «αρχιτεκτονική» ο Internet Explorer 9 αποτελεί το μόνο browser που θα φέρει τα sites στο «προσκήνιο» μέσω των Windows 7, μετατρέποντας την καθημερινή πλοήγηση στο Internet σε μοναδική εμπειρία. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι, ανάμεσα στους συνεργάτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση «The Beauty of the Web» ήταν και οι ακόλουθοι:
– Facebook, MySpace, LinkedIn και Netlog (τα 4 κορυφαία sites κοινωνικής δικτύωσης)
– Twitter: η μεγαλύτερη υπηρεσία ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο
– Τα δημοφιλέστερα sites για πωλήσεις (Amazon.com), δημοπρασίες (eBay) και ψυχαγωγία (IMDB)
– Τα κορυφαία sites ενημέρωσης (CNN, USA Today), αναζήτησης (Binh), ταξιδιού (Orbitz) και άλλα.


Internet Explorer 9 Beta Photo 2Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Internet Explorer 9 είναι τα ακόλουθα:
Pinned Sites: Με τη βοήθεια των Pinned Sites, ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα αγαπημένα του sites απευθείας μέσω του Windows Taskbar, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τον browser
JumpLists: Τα νέα JumpLists προσφέρουν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο υλοποίησης διαδικτυακών εργασιών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκκίνηση του browser
Tear-off tabs και Windows Aero Snap tabs: Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν δύο sites ή δύο σελίδες ταυτόχρονα σύροντας και αφαιρώντας μια οποιαδήποτε καρτέλα (tab) από τον browser και χρησιμοποιώντας το Windows Aero Snap.


Όλα Γρήγορα
Η νέα έκδοση του Internet Explorer αξιοποιεί τις δυνατότητες του hardware για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία πλοήγησης του χρήστη, ενώ, παράλληλα, αποτελεί τον πρώτο browser με πλήρη εκμετάλλευση της επιτάχυνσης του hardware με HTML5, που χρησιμοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Με τη χρήση της GPU, ο Internet Explorer 9 ξεκλειδώνει το 90% των δυνατοτήτων του υπολογιστή, οι οποίες παρέμεναν έως σήμερα ανεκμετάλλευτες από τους browsers.


Ασφάλεια, Σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα και Αξιοπιστία
Ο Internet Explorer 9 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να αποτελέσει το browser που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, μέσα από εγγενείς τεχνολογίες, που εγγυώνται την ασφάλεια, την προστασία δεδομένων και την αξιοπιστία, καθιστώντας ασφαλή την πλοήγηση στο Ιnternet. Τα νέα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας του χρήστη είναι τα ακόλουθα:


Download Manager με ενσωματωμένο το Φίλτρο SmartScreen. O Internet Explorer 9 παρέχει τον πρώτο Download Manager, με ενσωματωμένο το «SmartScreen», ένα σύστημα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Παράλληλα, ο νέος browser εισάγει την εφαρμογή SmartScreen download reputation. Πρόκειται για ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό του browser, το οποίο απομακρύνει τις μη αναγκαίες προειδοποιήσεις που εμφανίζονται σε γνωστά αρχεία, ενώ παρουσιάζει πιο αυστηρές προειδοποιήσεις σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος downloading κακόβουλου υλικού.


Add-on Performance Advisor. To Add-on Performance Advisor ειδοποιεί τον χρήστη όταν τα add-ons επιβραδύνουν τη λειτουργία του browser και του προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξει συνειδητά, αφενός τα add-ons που θεωρεί χρήσιμα και αφετέρου να απενεργοποιήσει εκείνα που είναι λιγότερο αποτελεσματικά ή επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του browser.


Χαρακτηριστικά αξιοπιστίας. Η δυνατότητα απομόνωσης των καρτελών, το αυτόματο crash recovery και το νέο hang recovery είναι ενσωματωμένα στον Internet Explorer 9, διασφαλίζοντας ότι καμία πληροφορία δε χάνεται.


Internet Explorer 9 Beta Photo 9Διαλειτουργικότητα: Όλα σε HTML5
O Internet Explorer 9 υποστηρίζει τα πρότυπα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών HTML5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3 καθώς και άλλων σύγχρονων διαδικτυακών προτύπων. Για περισσότερες πληροφορίες , οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν το http://www.BeautyoftheWeb.com.