Τώρα τα βραβευμένα routers εξοικονομούν έως και 40% ενέργεια.

Η D-Link, ο προμηθευτής end-to-end λύσεων δικτύωσης για καταναλωτές και επιχειρήσεις, κατασκεύασε οικολογικά Wi-Fi router για οικιακά δίκτυα που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας έως και 40%.
Η D-Link, επεκτείνει την «Οικολογική Πρωτοβουλία» της προσθέτοντας στη βραβευμένη σειρά Wi-Fi δικτυακών router «Wireless N» φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος, δίχως παράλληλα να περιορίζουν η απόδοση.
Τα Wi-Fi router ενσωματώνουν την καινοτόμο τεχνολογία Green Ethernet™ της D-Link, η οποία εξοικονομεί ενέργεια, αφού πρώτα εντοπίζει αυτόματα τη σύνδεση και το μήκος καλωδίου του δικτύου και στη συνέχεια ρυθμίζει ανάλογα την κατανάλωσή της. Επιπλέον, τα router της D-Link διαθέτουν Wi-Fi προγραμματισμό, ο οποίος συμβάλει στην περεταίρω εξοικονόμηση ενέργειας δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει με ευκολία τις ρυθμίσεις ανάλογα με το αν τα Wi-Fi ραδιοφωνικά σήματα είναι ενεργοποιημένα ή απενεργοποιημένα. Τα πρώτα προϊόντα που ενσωματώνουν την «Οικολογική» τεχνολογία είναι το Wireless N Gigabit Router (DIR-655) και το Wireless N Quad Band Gigabit Router (DIR-855). Ακόμη, η D-Link προσφέρει εντελώς δωρεάν την αναβάθμιση του firmware στην ιστοσελίδα www.dlink.co.uk/support, σε όσους αγόρασαν ένα από τα παραπάνω προϊόντα πριν τη διάθεση της τρέχουσας “πράσινης” firmware έκδοσης.

«H D-Link εργάζεται με γνώμονα τη δημιουργία λύσεων που ενσωματώνουν καινοτόμες και ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες τόσο στα οικιακά, όσο και τα επιχειρηματικά δίκτυα, χωρίς παράλληλα να μειώνουν την απόδοση ή τη λειτουργικότητα», δήλωσε ο κ. Kevin Wen, Πρόεδρος της D-Link Europe, και συνέχισε λέγοντας: «Προσφέροντας οικολογικές αναβαθμίσεις σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή Wi-Fi router, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι πελάτες μας εξοικονομούν χρήματα».
Τα Green Wi-Fi router της D-Link επιτυγχάνουν τη βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά με το Wi-Fi Scheduler, το οποίο δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα τερματίσει τη λειτουργία του ραδιoφώνου (ρύθμιση ανάλογα με την μέρα και τις περιόδους έναρξης/διακοπής). Με τις ευνοϊκότερες συνθήκες – όταν η ενσύρματη σύνδεση είναι ανενεργός και το το Wi-Fi απενεργοποιημένο – οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 32% ενέργεια με το DIR-655 και έως 41% με το DIR-855 αντιστοίχως, σε σύγκριση με ένα συμβατικό router της D-Link χωρίς οικολογική τεχνολογία.
Η καθιέρωση της τεχνολογίας Green Ethernet στη σειρά προϊόντων Wi-Fi Router της D-Link αποτελεί μέρος της τρέχουσας οικολογικής πρωτοβουλίας της εταιρείας και περιλαμβάνει την κατασκευή περιβαλλοντικά υπεύθυνων προϊόντων, με την βελτιστοποίηση των συσκευών για την πιστοποίηση ENERGY STAR και την ενημέρωση των καταναλωτών για τα προγράμματα ανακύκλωσης.
Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Green Ethernet στη σειρά router Wireless Ν υπογραμμίζει ακόμα μία φορά την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος, οδηγώντας στην ανάπτυξη οικολογικών προϊόντων που συνάδουν με την Οδηγία RoHS που απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και την Οδηγία WEEE που θέτει κανόνες για την ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Ο κ. Kevin Wen, συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρουμε στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις καινοτόμες οικολογικές τεχνολογίες που θα ασπάζονται περιβαλλοντικές ανησυχίες, περιορίζοντας το κόστος και μεγιστοποιώντας την απόδοση».