O Έρικ Σμιντ, διευθύνων σύμβουλος της Google, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να βάζει στοιχεία social networking στη μηχανή της.


googleΜιλώντας στη συνδιάσκεψη «Zeitgeist», ο Σμιντ δήλωσε ότι τα σχέδια για ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα θέλει να «κοιτάξει στα μάτια» το Facebook και το νέο Ping της Apple είναι ακόμα πιο μακριά από ό,τι πιστεύει το ευρύ κοινό. Παρόλα αυτά, επιβεβαίωσε ότι «προσπαθούμε να πάρουμε τα βασικά προϊόντα της Google και να τους δώσουμε έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα…αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, είναι προφανές το τι κάνουμε. Με την άδεια του χρήστη, μαθαίνοντας περισσότερα για τους φίλους του, μπορούμε να παρέχουμε πιο ‘στοχευμένες’ προτάσεις. Η ποιότητα των αναζητήσεων θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».


Η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές «εξοικειωμένες» με το αντικείμενο, αναφέρει ότι η Google σχεδιάζει κάτι σαν portal το οποίο θα επιτρέπει πρόσβαση σε υλικό που δημοσιεύεται σε υπηρεσίες όπως το Twitter και το Flickr.


Παρόλα αυτά, δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμα οι φήμες περί ενός πρωτοποριακού κοινωνικού δικτύου ονόματι «Google Me», το οποίο θα αποτελέσει τον «φονιά» του Facebook- φήμες τις οποίες ο Σμιντ διέψευσε κατηγορηματικά.


«Όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι υπάρχει κάποιο κολοσσιαίο project στο παρασκήνιο, το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Σας διαβεβαιώνω, δεν ισχύει κάτι τέτοιο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Google.