Ανανεώνει την γκάμα των smartphones της η LG, ενώ δήλωσε επίσημα ότι εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός tablet PC.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


LG Optimus One

LG Optimus One

Σήμερα έκαναν το ντεμπούτο τους τα LG Optimus One και LG Optimus Chic, τα οποία είναι από τις πρώτες συσκευές με το νέο λειτουργικό Android στην έκδοση 2.2, γνωστό και ως Froyo. Ανάμεσα στις ανανεωμένες λειτουργίες είναι η άμεση σύνδεση με τα Google Mobile Services, η λειτουργία ως Wi-Fi hotspot για το διαμοιρασμό μίας σύνδεσης 3G Mobile Broadand. Παράλληλα, θα προσφέρεται η δυνατότητα συγχρονισμού με το Outlook. Στις Google services περιλαμβάνονται τα Google Voice Search™, Google Voice Actions™, Google Goggles™, Google Shopper™ και Google Maps™ με φωνητική πλοήγηση, μαζί με άλλες 80,000 εφαρμογές από το Android Market Place.


To LG Optimus One είναι ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με οθόνη 3,2 ιντσών, σε ανάλυση HVGA και μπαταρία με ισχύ 1500 mAh για μεγάλη διάρκεια. Η κάμερά του εντοπίζει τα πρόσωπα και τα φωτογραφίζει αυτόματα, ενώ περιλαμβάνει στη μνήμη του και το LG App Advisor που σας καθοδηγεί αναφορικά με το πρόγραμμα που πρέπει να κατεβάσετε. Ο επεξεργαστής του είναι χρονισμένος στα 600MHz.


lg_optimus_chicΤο LG Optimus Chic είναι μία πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή με την ίδια οθόνη, που δίνει έμφαση στο σχεδιασμό, ενώ είναι εξοπλισμένο με τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού του τηλεφώνου από τον υπολογιστή του χρήστη. Παράλληλα, με τη λειτουργία LG Air Sync μπορεί να μένει διαρκώς συγχρονισμένη η ατζέντα σας, οι επαφές σας. Τέλος, υποστηρίζει και τη λειτουργία DLNA.


Η παρουσίαση και των δύο τηλεφώνων έγινε σε ειδικό online event που διοργάνωσε η LG και το οποίο παρακολούθησε το techpress.gr.