Η Panda Security έλαβε υψηλή διάκριση στις συγκριτικές δοκιμές σε σουίτες ασφαλείας από τα AV-Comparatives.org.


panda antivirus SMALL BOXESTο νέο Panda Internet Security 2011 κατέλαβε την πρώτη θέση στις συγκριτικές δοκιμές Security Suites Performance Test που πραγματοποίησε ο αναγνωρισμένος και ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών anti-virus, AV-Comparatives.org. Η Panda Security απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε Advanced+ και καλύτερη συνολική απόδοση μεταξύ των ανταγωνιστικών προϊόντων άλλων εταιρειών. Η συγκριτική δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου και εξετάστηκαν οι συνολικές επιδόσεις σε διάφορες σουίτες ασφαλείας.


Όλη η σειρά προϊόντων της Panda Security, τόσο για οικιακούς χρήστες, όσο και για επιχειρήσεις, χρησιμοποιεί το Collective Intelligence, ένα σύστημα που έχει αναπτύξει η ίδια η Panda Security, βάσει του οποίου συλλέγει και επεξεργάζεται αυτόματα, εκατομμύρια δείγματα malware στο cloud, αντί στο PC του χρήστη. Αυτή η προσέγγιση δίνει στην Panda Security τη δυνατότητα να προσφέρει άμεση και διακριτική προστασία από γνωστά και άγνωστα malware. Το Collective Intelligence δεν βασίζεται στην παραδοσιακή προσέγγιση τοπικών αρχείων και έτσι τα προϊόντα της Panda Security μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη αναζήτηση, όπως απέδειξαν τελικά και τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών του AV-Comparatives.org. To Panda Internet Security 2011 καθώς και οι υπόλοιπες σουίτες ασφαλείας για οικιακούς χρήστες της Panda έχουν αυξήσει κατά 50% την απόδοσή τους σε περιβάλλον λειτουργικού Windows 7, σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις.


H Panda Security κατάφερε να διακριθεί και σε άλλους τομείς σύγκρισης πέραν των δοκιμών του AV-Comparatives.org. Μεταξύ των διακρίσεων αυτών περιλαμβάνονται:
• Full Product Test by AV-Test.org (Αύγουστος 2010): Το Panda Internet Security 2010 κατάφερε να αποσπάσει υψηλές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον κο Andreas Marx, CEO του AV-Test.org, “Το Panda Internet Security ήταν ένα από τα μόλις τρία προϊόντα που κατάφεραν να πετύχουν το υψηλότερο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών δοκιμών που κράτησαν 12 εβδομάδες”.
• PC Security Labs Total Protection Test (Αύγουστος 2010): Το Panda Internet Security 2010 πέτυχε τη διάκριση των 5 αστέρων στην κατάταξη και ένα ειδικό βραβείο “Top Detection” (Κορυφαία ανίχνευση) από όλες τις λύσεις που δοκιμάστηκαν σε ανεξάρτητο κινέζικο εργαστήριο.
• Product Review by Computerworld (Ιούλιος 2010): Το Panda Internet Security 2010 παρουσιάστηκε από τον συντάκτη Frank Ohlhorst, ο οποίος το χαρακτήρισε ως ένα προϊόν που παρέχει μέγιστη προστασία με ελάχιστη απασχόληση του συστήματος.
• Retrospective/Proactive Test by AV-Comparatives.org (Μάιος 2010): Το Panda Antivirus Pro 2010, έλαβε την κορυφαία διάκριση, χάρη στις proactive δυνατότητες ανίχνευσης κακόβουλων επιθέσεων, ενώ ανίχνευσε εντυπωσιακό αριθμό νέου malware χρησιμοποιώντας μόνο heuristics και generic signatures.
• On-Demand Malware Detection Test by AV-Comparatives.org (Φεβρουάριος 2010): Το Panda Antivirus Pro 2010 καταφέρνει να διακριθεί με ποσοστό 99,2% στην ανίχνευση όλων των κακόβουλων επιθέσεων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής.