Σε αυτό το τέταρτο του αιώνα η ομάδα του θρυλικού σχεδιαστή παιχνιδιών Shigeru Miyamoto έβαλε τις τελικές πινελιές στο Super Mario Bros.


NIN_25th_anniversaryΓια το Nintendo Entertainment System (NES), ο Mario έγινε ένας από τους παγκοσμίως αναγνωρίσιμους χαρακτήρες στον κόσμο της ψυχαγωγίας. Διέσχισε γλωσσικά, ηλικιακά και πολιτιστικά εμπόδια και σήμερα, η σειρά Super Mario Bros. αποτελεί την πιο ευπώλητη σειρά όλων των εποχών, με πάνω από 240 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεων παγκοσμίως.


“Υποκινούμενοι από την πρόοδο στην τεχνολογία, πάντα απολαμβάναμε τη δημιουργία Super Mario Bros παιχνιδιών. Οι σειρές εκμεταλλεύονταν πάντα τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα και είναι καρπός της δημιουργικότητας πολλών σκληρά εργαζόμενων φίλων μου που δουλεύουν στενά ως ομάδα”, Shigeru Miyamoto, General Manager of Nintendo’s Entertainment Analysis and Development division.


Οι τίτλοι της σειράς Super Mario είναι σημεία αναφοράς των τεχνολογικών καινοτομιών στο gaming. H 2D side scrolling περιπέτεια Super Mario Bros στο NES ήταν αυτή που πήγε το platform gaming ένα βήμα πιο πέρα από πριν. Για πρώτη φορά εξερευνήσαμε ελεύθερα τον κόσμο του 3D gaming στο Super Mario 64 και στο Super Mario Galaxy 1 και 2, είδαμε το 3D gaming να επεκτείνεται σε μια φαντασμαγορική περιπέτεια χωρίς όρια.


Γιορτάζοντας την περίσταση, οι φίλοι του Mario θα προσκληθούν για να μοιραστούν την αγάπη τους για το Mario σε ένα ειδικό διαγωνισμό video, επισκεφτείτε το www.nintendo.co.uk/mario για περισσότερες πληροφορίες.


timeline_sΜια μικρή ιστορία του πιο αγαπημένου Ιταλού υδραυλικού σε όλο τον κόσμο…
Το 1985, η ομάδα του Shigeru Miyamoto στη Nintendo σχεδίασε ένα καινοτόμο νέο παιχνίδι. Ονομαζόταν Super Mario Bros., και παρουσίαζε στον κόσμο μερικούς από τους πιο διαχρονικούς χαρακτήρες όλων των εποχών – συμπεριλαμβανομένου, βεβαίως, και του ίδιου του Mario. Σήμερα, η σειρά παιχνιδιών Super Mario έχουν πουλήσει περισσότερα από 240 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.


SUPER MARIO – ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
1985 – Το Super Mario Bros. για την κονσόλα Nintendo Entertainment System (NES) έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία με πρωταγωνιστή τον Mario στην πρώτη του μεγάλη περιπέτεια. Το παιχνίδι κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, πουλώντας 40 εκατομμύρια αντίτυπα.
1988 – Ο Mario πηγαίνει στον ουρανό! Με ένα ειδικό Super Leaf του Tanooki suit και μια συναρπαστική συλογή από αστείες μεταμφιέσεις. Οι παίκτες νιώθουν την εμπειρία του ιπτάμενου Mario flying στο Super Mario 3 για το NES.
1989 – Λανσάρεται το Game Boy με το Super Mario Land, προωθώντας τον Mario στην πιο δημοφιλή κονσόλα στον κόσμο.
1990 – Στο Super Mario World για την κονσόλα Super Nintendo Entertainment System (SNES), οι θαυμαστές γνωρίζουν τον χαρακτήρα του αξιαγάπητου δεινόσαυρου Yoshi, ο οποίος έγινε γρήγορα ένας εξαίρετος φίλος για τον Mario.
1993 – Όλοι οι κλασικοί τίτλοι του Mario σε μια υπέροχη συλλογή – το Super Mario All-Stars λανσάρεται για το SNES προς ευχαρίστηση των θαυμαστών του.
1996 – Ο Mario γίνεται 3D! Ο Mario γίνεται ο πρώτος χαρακτήρας σε video game που έχει κίνηση σε 360 μοίρες, σε περιβάλλον 3-D στο Super Mario 64 για την κονσόλα Nintendo 64.
2001- Ο Mario εισάγει επιτυχώς τη δική του σειρά Super Mario Advance για το Game Boy Advance
2002- Το Super Mario Sunshine αποτελεί το πρώτο παιχνίδι Mario στο Nintendo GameCube. Στον Mario έχει δοθεί ελευθερία κινήσεων καθώς προσπαθεί να καθαρίσει το Delfino Island.
2003- Ένα από τα πιο θρυλικά platform παιχνίδια όλων των εποχών έρχεται στην μικρή οθόνη ως Super Mario Advance 4: Super Mario Bros 3. Δημιουργήθηκε έπειτα και για το Game Boy Advance.
2006- Λανσάρεται το New Super Mario Bros. για το Nintendo DS το οποίο έφτασε τα 22.49 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως.
2007- Το Super Mario Galaxy για το Wii πηγαίνει τον Mario στο διάστημα, μεταφέροντας το 3D platforming σε νέα κατεύθυνση με σφαιρικές διαστάσεις και πρωτότυπη χρήση της βαρύτητας.
2009- New Super Mario Bros. Wii. Η κλασική 2D περιπέτεια έρχεται για το Wii και για πρώτη φορά στην ιστορία του Super Mario δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να συνεργαστούν ή να ολοκληρώσουν την πίστα σε συνεργασία με άλλους 4 παίκτες.
2010 – Το Super Mario Galaxy 2 πηγαίνει τον Mario πάλι στον γαλαξία, σε μια συνέχεια του παιχνιδιού Super Mario Galaxy (2007). Με την επιλογή να παίξετε ως ο αδερφός του Mario, Luigi, σε κάποια επίπεδα και με πρωταγωνιστικό ρόλο για τον αξιαγάπητο Yoshi, αυτό το παιχνίδι τείνει να χαρακτηριστεί ως ένα από τα κλασικά της σειράς.