Η Asus και η Sennheiser παρουσιάζουν την Xonar Xense, την πρώτη κάρτα ήχου στον κόσμο, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιχνίδια First Person Shooter.


ASUS Xonar Xense One premium gaming audio card JPEGΗ ASUS Xonar Xense One και Sennheiser PC350 Xense Edition αποτελεί καρπό της συνεργασίας της ASUS με τη Sennheiser, κατασκευαστή κορυφαίων συστημάτων personal audio. Το πακέτο Xonar Xense συνδυάζει εξαιρετικά τα υψηλής ποιότητας ακουστικά με μια κορυφαία κάρτα ήχου, φέρνοντας την ηχητική απόλαυση που προσφέρουν τα immersive παιχνίδια σε ένα νέο επίπεδο. Η κορυφαία ηχητική εμπειρία που εξασφαλίζει ο παραπάνω συνδυασμός είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί και με το παραπάνω από τους φανατικούς φίλους του PC gaming και του online συναγωνισμού.


Η κάρτα ήχου Xonar Xense της ASUS και τα ακουστικά Sennheiser PC350 σχεδιάστηκαν παράλληλα και ρυθμίστηκαν έτσι ώστε το κάθε προϊόν να αξιοποιεί τα δυνατά χαρακτηριστικά του άλλου. Κατά το tuning της κάρτας Xonar Xense, για το οποίο χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος, οι μηχανικοί της ASUS δοκίμασαν περισσότερους από 1.000 συνδυασμούς ακουστικών, αναζητώντας το σετ που ταιριάζει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά της. Τα Sennheiser PC350 αποδείχτηκαν πραγματικά ιδανικά. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σ’ έναν τυχαίο συνδυασμό κάρτας ήχου/ακουστικών, η ολιστική σχεδίαση της Xonar Xense από λευκό χαρτί κατάφερε να εξισορροπήσει και να ταιριάξει τα ηχητικά χαρακτηριστικά των δύο προϊόντων. Έτσι, χωρίς χάσμα ανάμεσα στην ποιότητα της κάρτας ήχου και των ακουστικών, δεν υπάρχει καμία απώλεια στη διαδρομή του σήματος.


Sennheiser PC 350 Xense Edition headset JPEGΑκρίβεια ηχητικού πεδίου και σωστή τοποθέτηση στο χώρο
Οι παίκτες που έχουν εμπειρία σε παιχνίδια τύπου first person shooter γνωρίζουν καλά τη σημασία της ακρίβειας, δεδομένου ότι τα διάφορα ηχητικά στοιχεία του παιχνιδιού έχουν ζωτική σημασία όσον αφορά την επικράτηση επί των αντιπάλων παικτών. Στο συγκεκριμένο τομέα η Xonar Xense ανταποκρίνεται με εξαιρετική επιτυχία, καθώς η σχεδίαση της είναι τέτοια που επιτρέπει την ανάδειξη ακόμη και των πιο μικρών ηχητικών λεπτομερειών από το περιβάλλον του παιχνιδιού. Η Xonar Xense εξασφαλίζει την ακριβή τοποθέτηση των ηχητικών πεδίων στο χώρο και την εξαιρετικά σημαντική μείωση του περιβάλλοντος θορύβου, χαρακτηριστικά τα οποία συνιστούν ισχυρό πλεονέκτημα και βοηθούν στην επιτυχημένη έκβαση ενός παιχνιδιού.


Η Xonar Xense διαθέτει κορυφαία ηλεκτρομαγνητική θωράκιση η οποία την προστατεύει από τις παρεμβολές που δημιουργούν τα υπόλοιπα κυκλώματα του υπολογιστή αλλά και γειτονικών συσκευών. Έτσι ο ήχος διατηρεί τα συχνοτικά του χαρακτηριστικά και τον όγκο του χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν θόρυβο. Παράλληλα, η χρήση βύσματος επαγγελματικού τύπου, των 6.5mm, εγγυάται καλύτερη μεταφορά του ηλεκτρικού σήματος σε σχέση με τα συνηθισμένα βύσματα των 3.5mm, βοηθώντας περαιτέρω τους παίκτες να απολαμβάνουν το πλήρες φάσμα των ήχων του αγαπημένου τους παιχνιδιού. Τόσο η κάρτα, όσο και τα ακουστικά είναι πλήρως συμβατά με τις τεχνολογίες Dolby Headphone 5.1 και Xonar GX2.5 της ASUS. Τέλος, η εργονομική σχεδίαση των ακουστικών υπόσχονται ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού χωρίς ίχνος κούρασης.