Τη συνεργασία της με την εταιρεία Splunk, στο χώρο της αναζήτησης και αξιοποίησης των δεδομένων ανακοινώνει η Pylones Hellas.


pylones hellasH Splunk αποτελεί μία από τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζεται από πολλούς αναλυτές ως «η Google του ΙΤ log searching». Άλλωστε, η τεχνολογία της είναι αντίστοιχη με εκείνη της Google, καθώς οι λύσεις της Splunk αναλαμβάνουν να καταγράψουν και να κατηγοριοποιήσουν όλα τα δεδομένα που δημιουργούνται μέσα στην πληροφοριακή υποδομή μίας επιχείρησης (Logs, ρυθμίσεις, μηνύματα, ειδοποιήσεις, scripts και μετρήσεις). Τα δεδομένα αυτά βρίσκονται στη διάθεση των ανθρώπων του IT, οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν και να αναλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί μέσα στην υποδομή τους απλά θέτοντας στο σύστημα συνοπτικά ερωτήματα όπως θα κάναμε στην μηχανή αναζήτησης της Google.


«Οι λύσεις της Splunk είναι πραγματικά εντυπωσιακές και μπορούν να δώσουν άμεσες απαντήσεις όχι μόνο σε θέματα ασφαλείας αλλά και σε κρίσιμα επιχειρησιακά ερωτήματα των διαχειριστών αλλά και των ίδιων των ανθρώπων του business» σημείωσε ο κ. Εμμ. Νέτος, γενικός διευθυντής της Pylones Hellas. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και λύσεων της Pylones Hellas και είμαστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους πελάτες μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι οποίοι θέλουν να ξέρουν άμεσα τι συμβαίνει μέσα στα δίκτυά τους και τι είδους πληροφορία κυκλοφορεί μέσα στις υποδομές τους με απώτερο σκοπό είτε να προστατευτούν από τυχόν επιθέσεις είτε να αξιοποιήσουν εμπορικά τις υπάρχουσες πληροφορίες που καταγράφονται από τα συστήματά τους».


Είναι χαρακτηριστικό ότι το πελατολόγιο της Splunk περιλαμβάνει περισσότερες από 1.850 επιχειρήσεις σε 70 χώρες (www.splunk.com/customers), ενώ το ποσοστό ικανοποίησης των πελατών κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ πάνω από το 90%. Για δοκιμή μπορεί ο καθένας να κατεβάσει την δωρεάν έκδοση του Splunk δυνατότητα indexing δεδομένων 500mbytes ανά ημέρα για 60 μέρες από την κεντρική σελίδα της splunk, www.splunk.com.