Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της P7000, ενός μοντέλου φωτογραφικής μηχανής Coolpix υψηλής απόδοσης.


nikon p7000Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγαν επαγγελματίες φωτογράφοι, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή COOLPIX P7000 δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες ενώ έχει πολύ μικρότερο μέγεθος από μια SLR.


Η καταπληκτική ποιότητα εικόνας της P7000 είναι εγγυημένη χάρη στον ευρυγώνιο φακό 7,1x zoom NIKKOR με εύρος 28 mm έως 200 mm (ισοδύναμο φορμά 35 mm), με οπτική απόσβεση κραδασμών (VR), δύο γυάλινα στοιχεία ED και το νέο σύστημα επεξεργασίας εικόνων EXPEED C2 της Nikon. Ο μεγάλος αισθητήρας εικόνων CCD μεγέθους 1/1,7 ιντσών και ανάλυσης 10,1 ωφέλιμων megapixel διευκολύνει το μεγάλο δυναμικό εύρος και την εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης 7,5 cm (3,0”) (920K dot) υποβοηθά τη σύνθεση, τη δημιουργία video και την απεικόνιση με εκπληκτική λεπτομέρεια.


Το μοντέλο P7000 διαθέτει τεχνολογία αιχμής ώστε να διασφαλίσει την καλύτερη διαθέσιμη ποιότητα εικόνας με μεγάλο αισθητήρα 1/1,7 ιντσών και σύστημα επεξεργασίας εικόνων EXPEED C2 για την εξασφάλιση βελτιωμένης απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και εγγραφή video. Ο φακός 7,1x zoom της NIKKOR διαθέτει δύο γυάλινα στοιχεία ED για τη μείωση της χρωματικής εκτροπής και της περίθλασης σε μακρύτερες εστιακές αποστάσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει ενσωματωμένο το φίλτρο ND για περισσότερες επιλογές έκθεσης σε συνθήκες πολύ υψηλού φωτισμού.


Το ευρύ φάσμα ευαισθησίας της P7000 με ISO 100 έως 3200 έχει δυνατότητα επέκτασης σε Hi 1 (ισοδύναμο ISO 6400), ενώ η νυχτερινή λειτουργία χαμηλού θορύβου εξασφαλίζει τέλεια αποτελέσματα σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, όπως εσωτερικοί χώροι με κεριά. Επίσης, η λειτουργία προσαρμογής της αποθορυβοποίησης επιτρέπει στους φωτογράφους να διαχειρίζονται το αντίκτυπο του θορύβου στις εικόνες τους.


Η λειτουργία D-Lighting εξασφαλίζει αυτόματα εικόνες με φυσική όψη, επιτρέποντας τη “διάσωση” εικόνων με υποέκθεση, που προκαλούνται από υπερβολικό κόντρα φως ή ανεπαρκή φωτισμό φλας. Τα στοιχεία ελέγχου εικόνας βασισμένα στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Nikon για τις βραβευμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR, επιτρέπουν την επεξεργασία μέσα στη φωτογραφική μηχανή, ενώ οι νέες λειτουργίες bracketing επιτρέπουν στο φωτογράφο να λαμβάνει συνεχόμενες φωτογραφίες με ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις (διαφορετική έκθεση, ευαισθησία ISO ή ισορροπία λευκού) και να επιλέγει εκείνη που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί στην οθόνη LCD το νέο χαρακτηριστικό του εικονικού ορίζοντα ώστε να εξασφαλιστεί η τέλεια ευθυγράμμιση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.


Βελτιωμένη εγγραφή και απεικόνιση
Κάποιες περιστάσεις απαιτούν τη λήψη περισσότερων από μία εικόνων, και για αυτό το λόγο η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή COOLPIX P7000 συνοδεύεται από λειτουργία εγγραφής video HD (720 p). Είναι δυνατή η ταυτόχρονη εγγραφή στερεοφωνικού ήχου με τη χρήση ενσωματωμένου μικρόφωνου, ενώ ειδική υποδοχή επιτρέπει τη χρήση εξωτερικού μικρόφωνου. Η εξαιρετική, μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm (3,0 ιντσών) πολύ μεγάλης ανάλυσης (920K dot) προσφέρει σχεδόν 100% χρωματικό χώρο sRGB ώστε να διευκολύνει τη χρήση των λειτουργιών ανασκόπησης, ενώ το οπτικό σκόπευτρο διαθέτει ρύθμιση διόπτρας. Εκτός από αυτό, με τη θύρα HDMI είναι δυνατή η άμεση κοινή χρήση σε εξωτερικές οθόνες HD.


Χάρη στην επεξεργασία μέσα στη φωτογραφική μηχανή P7000 οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των εικόνων τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο τόνου εμφανίζονται σε ένα ιστόγραμμα και η αντιστάθμιση έκθεσης, το διάφραγμα, η ταχύτητα του κλείστρου και η ευαισθησία ISO επιδέχονται λεπτομερείς ρυθμίσεις παράλληλα με την επιβεβαίωση των τονισμένων σημείων, των σκιών και του ενδιάμεσου τόνου.


Για όσους προτιμούν να βελτιώνουν τις εικόνες τους σε Η/Υ ή Macintosh, παρέχεται η δυνατότητα αποθήκευσης των εικόνων σε βελτιωμένο φορμά NRW+ (COOLPIX RAW). Έτσι, δημιουργείται ένα μη συμπιεσμένο ψηφιακό «αρνητικό» το οποίο επιτρέπει την προηγμένη επεξεργασία. Τα αρχεία NRW+ είναι συμβατά με το συνοδευτικό λογισμικό ViewNX 2 της Nikon καθώς και με το προαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας εικόνων Capture NX2.


Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή P7000 έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να έχουν πλήρη έλεγχο της φωτογράφισης με τη γνώριμη διαισθητική διάταξη κουμπιών και επιλογέων που απαντώνται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR της Nikon, όπως ο επιλογέας εντολών και τα κουμπιά AE-L/AF-L. Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή P7000 διαθέτει επίσης έναν αναλογικό κλασικό επιλογέα για τη διαχείριση των επιπέδων της αντιστάθμισης έκθεσης σε βήματα 1/3 EV. Ο χειροκίνητος έλεγχος σε άλλες πιο συνηθισμένες λειτουργίες είναι προσβάσιμος μέσω του επιλογέα “Γρήγορο μενού”. Η λειτουργία ρυθμίσεων επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τη θέση του zoom σε προκαθορισμένη εστιακή απόσταση σαν να χρησιμοποιούνταν εναλλάξιμοι φακοί. Οι ρυθμίσεις σε κάθε θέση του zoom μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προθέσεις του χρήστη. Εκτός από αυτό, η πρόσθετη λειτουργία μνήμης zoom επιτρέπει την εναλλαγή με ένα πλήκτρο σε οποιαδήποτε ρύθμιση εστιακής απόστασης με τη χρήση του νέου επιλογέα χειροκίνητης λειτουργίας.


Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX P7000 είναι συμβατή με i-TTL, με τα βραβευμένα φλας Speedlight της Nikon, ένα νέο ευρυγώνιο μετατροπέα WC-75A για ένα ισοδύναμο πεδίο προβολής 21 mm και τηλεχειριστήριο υπερύθρων ML-L3. Η μηχανή P7000 διαθέτει επίσης το πλήρες λογισμικό ViewNX 2, μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας EN-EL14 και φορτιστή MH-24. Επίσης, υπάρχει υποδοχή για χρήση εξωτερικού μικρόφωνου (δεν διατίθεται από τη Nikon). Για να προστατευθεί η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, διατίθεται επίσης προαιρετική θήκη μεταφοράς (CS-P06).


Το αρχικό σύστημα επεξεργασίας εικόνων EXPEED ενσωμάτωνε το σύνολο της εμπειρίας και των τεχνολογιών που έχουμε αποκτήσει και αναπτύξει κατά τη μακρά ιστορία της Nikon. Τώρα, η πιο πρόσφατη εξέλιξη του γνωστού συστήματος της Nikon, το EXPEED C2, επεκτείνει τις δυνατότητες φωτογράφησης ακόμη περισσότερο, με βελτιωμένη εγγραφή video, απόδοση υψηλής ευαισθησίας και μέγιστη ποιότητα εικόνας. Το EXPEED μεγιστοποιεί την απόδοση του αισθητήρα για καθαρές, ζωντανές εικόνες με έντονα χρώματα, μειωμένο θόρυβο και ομαλές διαβαθμίσεις τόνων για εξαιρετικές φωτογραφίες και video.