H Pentax παρουσιάζει μία νέα σειρά φωτογραφικών προϊόντων που εισάγουν καινοτόμες λειτουργίες και εφαρμογές.


PENTAX DSLR K-r
K-r _Red_ front with DAL 18-55mmΗ κορωνίδα των νέων προϊόντων, η DSLR ΡΕΝΤΑΧ K-r, τοποθετείται στην κατηγoρία mid-level DSLR, προσφέροντας, δυνατότητα αναπαραγωγής εικόνων υψηλής ποιότητας με 12,4 ενεργά megapixels και κινηματογράφηση-HDTV, αλλά και συνεχόμενη λήψη μεγάλης ταχύτητας στα έξι καρέ το δευτερόλεπτο, εντυπωσιακά υψηλή ευαισθησία ISO 25600 (μέσω μίας προσωποποιημένης λειτουργίας) και μία μεγάλη ευκρινή έγχρωμη οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης 3,0 ιντσών.


Η σχεδίαση διπλής-πηγής-ενέργειας προσφέρει δυνατότητα επιλογής μεταξύ της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ιόντων-λιθίου και ενός σετ μπαταριών μεγέθους-ΑΑ. Επίσης προσφέρει μία μεγαλύτερη επιλογή ψηφιακών φίλτρων για άκοπη δημιουργία από πρωτότυπα και δημιουργικά έργα τέχνης. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, η K-r παρέχει εντυπωσιακή απόδοση και προσφέρει πολλαπλή χρησιμότητα, σχεδόν ισοδύναμη με τις ψηφιακές μηχανές SLR ανώτερης κατηγορίας, ενώ επιτρέπει στο φωτογράφο να ανταποκρίνεται με ευκολία σε διαφορετικά φωτογραφικά περιβάλλοντα και να υιοθετεί ατομικά στυλ φωτογράφισης. Είναι επίσης συμβατή με το σύστημα μεταφοράς δεδομένων υψηλής-ποιότητας IrSimple™, επιτρέποντας για παράδειγμα την ασύρματη μετάδοση δεδομένων προς ένα blog μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, ή μία αμφίδρομη ανταλλαγή δεδομένων εικόνας μεταξύ δύο PENTAX K-r. Τελείως νέες δυνατότητες σε μία ψηφιακή μηχανή SLR, κάνοντας την K-r ένα μοναδικό εργαλείο επικοινωνίας νέας γενιάς.


ΡΕΝΤΑΧ RS 1000: Ψηφιακή compact με εναλλάξιμες προσόψεις
Optio RS1000 _White_ frontΑπευθυνόμενη σε κάθε χρήστη, η Optio RS1000 προσφέρει εικόνες υψηλής-ανάλυσης που παράγονται από έναν ισχυρότατο αισθητήρα 14 ενεργών megapixels, μία μεγάλη οθόνη LCD 3.0-ιντσών, ένα φακό υψηλής απόδοσης με οπτικό zoom 4X και κάλυψη ευρυγωνίου 27.5mm και μία λειτουργία video HD. Με ένα ελαφρύ σώμα, διαστάσεων-πιστωτικής-κάρτας, είναι τόσο μικρή που μπορείτε να τη μεταφέρετε οπουδήποτε και σε κάθε περίσταση.


Επιπλέον προσφέρει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό προσωποποίησης της σχεδίασης του σώματος, με το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να παρεμβάλει ένα από τα τρία φύλλα «μεταμφίεσης», ή ένα οποιοδήποτε άλλο υλικό της επιλογής του χρήστη – όπως φωτογραφίες ή σχέδια – μεταξύ του σώματος και μίας μπροστινής προστατευτικής διαφάνειας. Το χαρακτηριστικό αυτό προσφέρει στην Optio RS1000 μοναδική μεταβλητότητα και ευελιξία που δεν διαθέτει κανένα άλλο μοντέλο: Ο χρήστης μπορεί να ταιριάξει την εμφάνιση fan with pdct on top_RS1000_7 rsτης μηχανής του με την εκάστοτε μόδα, το συναίσθημα του ή την επιχειρηματική του δράση, καθώς αποτελεί ένα τέλειο δώρο ή εργαλείο προώθησης για να επισημάνει μία ιδιαίτερη περίσταση ή επέτειο.


Για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση, η PENTAX, δημιούργησε ένα ειδικό microsite, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν έτοιμα templates εικόνων, το λογισμικό για τον υπολογιστή και να δουν ένα μικρό βίντεο με τον τρόπο τοποθέτησης του εικαστικού.


Νέα ΡΕΝΤΑΧ RZ-10
Optio RZ10 _Pure White_ frontH νέα Optio RΖ10 Προσφέρει εύκολη, φιλική στο χρήστη λειτουργία σε όλο το εύρος που παρέχει ο φακός μεγάλης μεγέθυνσης zoom — από ευρυγώνιος ως τηλεφακός, ακόμα και σε ρυθμίσεις macro. Επιπρόσθετα του ευρυγώνιου φακού οπτικού zoom 10X, ο οποίος είναι χρήσιμος και αποδίδει άριστα σε μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων και περιστάσεων, η Optio RZ10 προσφέρει ένα πλήθος προηγμένων χαρακτηριστικών και χρήσιμων λειτουργιών. Μεταξύ αυτών, η διπλή μείωση κραδασμών, για αποτελεσματική μείωση του κουνήματος της μηχανής, ο αισθητήρας 14 Megapixel, η λειτουργία HD video και η αναβαθμισμένη Αυτόματη Θεματική λειτουργία (Auto Picture) για αυτόματη επιλογή των πιο κατάλληλων λειτουργιών λήψης.


Με μία μοντέρνα, απλή αλλά λειτουργική εξωτερική σχεδίαση, έχοντας σχολαστικά προσέξει κάθε λεπτομέρεια, η Optio RZ10 προσφέρεται σε μία ποικιλία χρωμάτων από μαύρο, άσπρο και τρία ζωηρά χρώματα. Η στιλάτη Optio RZ10 αποτελεί τον τέλειο σύντροφο για όλους τους φωτογράφους που αγαπούν τα ταξίδια, τους αρέσει η δράση, αλλά και η απλή οικογενειακή ζωή.