Η διαδικασία για την πώληση της Wind προβλέπει ότι στις 15/9 λήγει η προθεσμία για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.


windΗ επιλογή της καλύτερης προσφοράς θα γίνει από τους κατόχους των ομολόγων σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο της Wind Ελλάς και από ότι φαίνεται η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ λίγο μετά θα έχει ξεκαθαριστεί και αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, οι οποίες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με τους Financial Times, η νορβηγική Telenor είναι ένας από τους διεκδικητές του ελέγχου της Wind. Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι είναι ο αμερικανικός επενδυτικός Ομιλος Saban, η ομάδα των ομολογιούχων της Wind, το επενδυτικό σχήμα Argo της On Telecoms, ο Θεόδωρος Φέσσας επικεφαλής επενδυτών κα παλαιός «παίκτης» της κινητής τηλεφωνίας με την Q Telecoms της Wind και φυσικά ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Naguib Sawiris, που είναι και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Η θέση και οι κινήσεις του Naguib Sawiris είναι ο αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος αν «δέσει» τη συμφωνία πώλησης της Wind Ιταλίας και της Orascom στην ρωσική VimpelCom, είναι ο ισχυρότερος παράγοντας στην αντιμετώπιση των διεκδικητών.


Η παρουσία της Telenor στην διεκδίκηση της Wind Hellas αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό στην ρωσσική VimpelCom, με την οποία ο Naguib Sawiris βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για την πώληση μέρους ή και του συνόλου της Wind Ιταλίας και της Orascom. Η Telenor επίσης είχε και το 30% της Cosmote στην εκκίνησή της στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.