To φθινόπωρο θα θέσει σε λειτουργία τις υπηρεσίες τηλεόρασης η Google, αρχικά μόνο στις ΗΠΑ.


googletv1Τα παραπάνω ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Έρικ Σμίντ, στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας, IFA, στο Βερολίνο. Η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της τηλεόρασης και στο έργο αυτό η εταιρεία θα συνεργαστεί με πλήθος κατασκευαστών όπως η Sony και η Logitech. Ξεκαθάρισε πως στον υπόλοιπο κόσμο, η τηλεoπτική πλατφόρμα της Google θα είναι διαθέσιμη “το αργότερο το 2011”.


Παράλληλα η Google παρουσίασε το νέο επίτευγμά της, ένα λογισμικό που επιτρέπει στο χρήση του Ίντερνετ να έχει στη διάθεσή του έναν μεταφραστή. Ο μεταφραστής αυτός μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία δύο ανθρώπων που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, καθώς ο ένας από τους δύο θα ακούει τη μετάφραση των όσων αναφέρει ο συνομιλητής του, με μικρή χρονοκαθυστέρηση. Ο μεταφραστής στηρίζεται σε έναν πανίσχυρο σέρβερ που ελέγχεται από τη Google.


«Οι αλλαγές σήμερα γίνονται με τέτοια ταχύτητα που οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουν αυτό που θα συμβεί όταν οι πάντες θα είναι online, όταν ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν γύρω του», δήλωσε ο Έρικ Σμιντ.