Η Nikon παρουσιάζει την D3100, την πιο εύχρηστη έως σήμερα φωτογραφική μηχανή D-SLR με video υψηλής ευκρίνειας (HD).


D3100_ambience_1_lΗ D3100 έχει σχεδιαστεί για τους αρχάριους φωτογράφους και για τις οικογένειες που θέλουν να τραβούν όμορφες φωτογραφίες χωρίς να ανησυχούν για τις πολύπλοκες λειτουργίες. Μια σειρά από αυτόματες ρυθμίσεις καθιστούν τη φωτογραφική μηχανή τόσο εύχρηστη όσο μια compact φωτογραφική μηχανή: Η ζωντανή προβολή με τον αυτόματο επιλογέα σκηνής επιλέγει την κατάλληλη λειτουργία ανάλογα με τις συνθήκες λήψης. Η χρήση της λειτουργίας αναγνώρισης σκηνών, μέσω της ανάλυσης της σκηνής και της βελτίωσης των ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής αμέσως πριν την απελευθέρωση του κλείστρου, έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη ευκρινών εικόνων, ενώ η λειτουργία οδηγού θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα σε όλη τη διαδικασία, προκειμένου να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.


Το σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων διασφαλίζει το καδράρισμα όλων των θεμάτων και τη λήψη εξαιρετικά ευκρινών εικόνων ακόμη και σε στιγμιαίες εκφράσεις και κινήσεις. Επιπλέον, ο όρος “φωτεινό σκόπευτρο” σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε και να εστιάσετε ακριβώς στην εικόνα που θέλετε να αποτυπώσετε, γρήγορα και εύκολα. Η λειτουργία ζωντανής προβολής με τον αυτόματο επιλογέα σκηνής αποτελεί έναν ιδιαίτερα έξυπνο και εύχρηστο τρόπο φωτογράφισης, ο οποίος διευκολύνει κυρίως όσους έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν compact φωτογραφικές μηχανές, δεδομένου ότι καθιστά απλή τη διαδικασία σύνθεσης εικόνων μέσω της οθόνης LCD. Ο αυτόματος επιλογέας σκηνής επιλέγει τη βέλτιστη λειτουργία για τη σκηνή και το θέμα σας, ενώ η διαρκής λειτουργία AF (AF-F) διατηρεί την εστίαση στο θέμα χωρίς να είναι απαραίτητη η απελευθέρωση του κλείστρου. Η λειτουργία ζωντανής προβολής αναγνωρίζει επίσης 35 πρόσωπα ταυτόχρονα. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κάδρο κινούνται, η φωτογραφική μηχανή θα συνεχίσει να τους παρακολουθεί και να εστιάζει.


D3100_18_55_front_lΟ αισθητήρας εικόνας CMOS 14,2 megapixel, ο νέος ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας EXPEED 2 και η μεγάλη γκάμα των φακών NIKKOR2 διασφαλίζουν τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών με εκπληκτικές λεπτομέρειες ανεξαρτήτως τοποθεσίας και δραστηριότητας. Διαθέτει επίσης ευαισθησία ISO 100-3200 και την ευελιξία για αποτελεσματική ενίσχυσή του έως τα 12800. Αυτή η ρύθμιση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο δημιουργίας θαμπών εικόνων σε όλες τις συνθήκες, είτε πρόκειται για φωτογράφηση πολύ δραστήριων παιδιών είτε μιας οικογενειακής βραδιάς μπάρμπεκιου.


Video full HD
Η χρήση του εύκολα προσβάσιμου κουμπιού εγγραφής video της D3100 επιτρέπει την άμεση μετάβαση σε λειτουργία εγγραφής video, ενώ η λειτουργία D-Movie επιτρέπει την εγγραφή κλιπ video HD με ήχο. Ο μεγάλος αισθητήρας εικόνας της φωτογραφικής μηχανής και η υψηλή ευαισθησία ISO παρέχουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, ενώ παρέχεται δυνατότητα χρήσης μεγάλης γκάμας φακών NIKKOR για δημιουργία κινηματογραφικών εφέ. Μπορείτε επίσης να προβείτε σε απλή επεξεργασία των κλιπ σας εντός της φωτογραφικής μηχανής διαγράφοντας σκηνές ή αποθηκεύοντας συγκεκριμένα κάδρα ως φωτογραφίες. Η D3100 είναι συμβατή με HDMI, έτσι, μπορείτε να τη συνδέσετε με μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.


D3100_18_55_SLup_fr34r_lΓια τους αρχάριους στην D-SLR, η έξυπνη, βελτιωμένη λειτουργία οδηγού, όπως αρχικά παρουσιάστηκε στην D3000, παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο αλλαγής των ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι τραβάτε τη φωτογραφία που θέλετε αλλά κατανοείτε και πώς πετύχατε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες. Μπορείτε επίσης να προβάλετε δείγματα της εικόνας σε κάθε ρύθμιση για να δείτε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.


Οι ολοκληρωμένες τεχνολογίες της φωτογραφικής μηχανής και το σκληρό της περίβλημα ανταποκρίνονται σε κάθε περίσταση. Το μικρό της μέγεθος και το ελαφρύ σώμα καθιστούν εύκολη τη συσκευασία και τη μεταφορά της D3100 για να μην χάνετε καμία από αυτές τις πολύτιμες στιγμές.


Κύρια χαρακτηριστικά:
– Αισθητήρας CMOS, 14,2 megapixel, με φορμά DX: Ο αισθητήρας υψηλών pixel θα σας προσφέρει μοναδικά χρώματα και λεπτομέρειες στις φωτογραφίες και στα video που θα θέλετε να βλέπετε ξανά και ξανά.
– Νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2: Παρέχει βελτιωμένη εγγραφή video, απόδοση υψηλής ευαισθησίας και μέγιστη ποιότητα εικόνας. Το EXPEED 2 μεγιστοποιεί την απόδοση του αισθητήρα CMOS για καθαρές, ζωντανές εικόνες με έντονα χρώματα, μειωμένο θόρυβο και ομαλές διαβαθμίσεις τόνων για εξαιρετικές φωτογραφίες και video.
– Υψηλή ευαισθησία ISO (100-3200): Με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 12800: Οι λήψεις σε εσωτερικούς χώρους ή οι λήψεις παιδιών που τρέχουν δεν θα καταλήγουν ποτέ σε θαμπές ή θολές φωτογραφίες, ακόμα και χωρίς τη χρήση φλας.
– Λειτουργία οδηγού: Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε πώς να τραβάτε εκπληκτικές φωτογραφίες, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσετε το εγχειρίδιο.
D-Movie – κλιπ video full HD (1920×1080): Εγγράψτε όμορφα κλιπ video HD με ήχο και επιτύχετε μοναδική ποιότητα εικόνας με υψηλή ευαισθησία ISO. Οι φακοί NIKKOR μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κινηματογραφικά εφέ, ενώ είναι δυνατή η απλή επεξεργασία των εικόνων εντός της φωτογραφικής μηχανής. Επιπλέον, η συμβατότητα με τη σύνδεση HDMI σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα video HDTV σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.
– Ζωντανή προβολή με τη νέα λειτουργία AF-F και τον αυτόματο επιλογέα σκηνής: Η νέα λειτουργία ζωντανής προβολής συνιστά έναν ιδιαίτερα έξυπνο και οικείο τρόπο λήψης φωτογραφιών ενώ περιλαμβάνει και αυτόματο επιλογέα σκηνής ο οποίος επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη λειτουργία που ταιριάζει στη σκηνή. Η λειτουργία AF-F διατηρεί το καδράρισμα στα θέματα χωρίς να είναι απαραίτητη η απελευθέρωση του κουμπιού λήψης.
– Οθόνη 7,5 cm (3 inch): Μια ιδανική πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να μοιραστείτε τις όμορφες φωτογραφίες και τα video με την οικογένεια και τους φίλους σας.
– Σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων: Τοποθετεί κάθε στοιχείο στο κάδρο ώστε να έχετε εσείς τις πιο ευκρινείς εικόνες.
– Ενεργό D-Lighting: Η ισορροπία του φωτός και της σκιάς μπορεί να διατηρηθεί για πάντα.
– Picture control: Παρέχει δυνατότητα προσαρμογής της εμφάνισης και του στυλ των φωτογραφιών σας πριν από τη λήψη. Μπορείτε να επιλέξτε μια από τις έξι ρυθμίσεις: Τυπικό, Ζωηρό, Ουδέτερο, Μονόχρωμο, Πορτραίτο και Τοπίο.
– Επεξεργασία εικόνων και video εντός της φωτογραφικής μηχανής: Επεξεργασία, εφέ φίλτρου και ρύθμιση διόρθωσης του κοκκινίσματος των ματιών, όλα από την παλάμη του χεριού σας.
– Compact, ελαφριά και ανθεκτική: Πρόκειται για τη μικρότερη και την ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή Nikon D-SLR έως σήμερα, που μπορείτε να κρεμάσετε στον ώμο σας και να είστε έτοιμοι να αποθανατίσετε κάθε στιγμή σε φωτογραφία ή σε video. Επίσης, με τη βελτιωμένη εργονομία της D3100, έχετε πλέον άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες απελευθέρωσης του κλείστρου, ζωντανής προβολής και video.
– Διπλό ολοκληρωμένο σύστημα απομάκρυνσης σκόνης: Τα συστήματα καθαρισμού αισθητήρα εικόνας και ελέγχου ροής αέρα κρατούν τη σκόνη μακριά από τον αισθητήρα εικόνας της φωτογραφικής μηχανής για καθαρές εικόνες, χωρίς σημάδια
– Νέο λογισμικό ViewNX 2: Σε αυτήν την έκδοση συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση στο γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη και μια σειρά εύκολων λειτουργιών.