Η Ultimate Ears, market leader σε custom in-ear monitors για μουσικούς, διαθέτει και εξαιρετικής ποιότητας σειρά ακουστικών για iPod και iPhone, η οποία, προφανώς, κέντρισε το ενδιαφέρον της Logitech…

Η Logitech ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της εταιρίας Ultimate Ears με έδρα το Irvine στην Καλιφόρνια, έναντι 34 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά. Η Ultimate Ears είναι εδώ και πολλά χρόνια η κορυφαία εταιρία παραγωγής επαγγελματικών ακουστικών monitor τύπου «ψείρας» (in-ear) για performers και μηχανικούς ήχου. Τα τελευταία χρόνια η Ultimate Ears έχει επεκτείνει την γκάμα της παρουσιάζοντας και ποιοτικά in ear ακουστικά για φορητές συσκευές ήχου, όπως τα iPhone, iPod και άλλα MP3 players.
Η εξαγορά βρίσκεται στα τελικά τυπικά στάδια και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της. Η συγκεκριμένη κίνηση θα επιτρέψει στην Logitech να διευρύνει την γκάμα της σε προϊόντα ψηφιακού ήχου, προσφέροντας ακόμη περισσότερα μοντέλα για ακρόαση μουσικής από φορητές συσκευές. Με τη σειρά της, η Logitech είναι ήδη μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο σε παραγωγή ηχείων και ακουστικών για προσωπικούς υπολογιστές. Μάλιστα, πρόσφατα παρουσίασε και ένα φορητό ασύρματο σετ ηχείων για ακρόαση μουσικής από κινητά, μέσω Bluetooth.
Για την εξαγορά μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Logitech, Gerald P. Quindlen: «Η Ultimate Ears ταιριάζει ιδανικά στην Logitech και συγκεκριμένα στον τομέα μας, των συσκευών ήχου. Από την δημιουργία της, η εταιρία αυτή παρουσιάζει συνέχεια καινοτομικά προϊόντα, έχει στενές σχέσεις με τους πελάτες της και μια ισχυρή θέληση να προσφέρει στο κοινό της μια εντυπωσιακή μουσική εμπειρία ακρόασης. Αντίστοιχα, η Logitech έχει δομηθεί σε μια φιλοσοφία που αξιοποιεί μια βαθιά γνώση των απαιτήσεων των πελατών μας, ώστε μέσω καινοτομικών προϊόντων, να τους επιτρέψει να απολαύσουν ολοκληρωμένα ότι τους ενδιαφέρει, από την ακρόαση μουσικής, το gaming, την παρακολούθηση μιας ταινίας και γενικότερα την διασκέδαση τους εντός του ψηφιακού τους lifestyle. Προσδοκούμε να αξιοποιήσουμε το παγκόσμιο δίκτυο διανομής και τη αποδοτική δομή μας, ώστε πολύ περισσότεροι χρήστες να ανακαλύψουν αυτή την κορυφαία εμπειρία ακρόασης».
Η Ultimate Ears έχει ένα πιστό πελατολόγιο από γνωστούς καλλιτέχνες που συχνά κάνουν περιοδείες, μηχανικούς ήχου, αλλά και φανατικούς μουσικόφιλους, που εκτιμούν την ποιότητα ήχου των ακουστικών της, αλλά και την άνεση στην εφαρμογή τους. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1995, με στόχο να προσφέρει σε μουσικούς της ροκ σκηνής ένα ποιοτικό μόνιτορ ακουστικό. Έτσι ανέπτυξε το πρώτο υψηλής απόδοσης δύο δρόμων, custom in-ear μόνιτορ ακουστικό. Σήμερα, υπολογίζεται ότι το 75% των πιο γνωστών ροκέρς χρησιμοποιούν στις περιοδείες τους τα εξειδικευμένα monitor της Ultimate Ears. Από το 2005, η εταιρία, χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη τεχνολογία της, έχει επεκτείνει τη γκάμα παρουσιάζοντας ακουστικά, τόσο για audiophiles όσο και ενθουσιώδεις ακροατές. Οι τιμές των απλών μοντέλων λιανικής ξεκινούν από τα 40$, ενώ τα custom ακουστικά φθάνουν έως και τα 1200$. Η Ultimate Ears απασχολεί περίπου 40 άτομα.
«Το iPod και το iPhone έκαναν προσιτή σε κάθε έναν από εμάς την εμπειρία της φορητής και απόλυτα προσωπικής μουσικής ακρόασης», σχολίασε ο Junien Labrousse, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του group προϊόντων της Logitech. «Αλλά για μια μουσική εμπειρία που πραγματικά θα βυθίζεσαι μέσα της, αυτό που χρειάζεται είναι ένα εξελιγμένο ακουστικό, με άνετη εφαρμογή, που θα απομονώνει τους εξωτερικούς ήχους και θα αποδίδει με ακρίβεια τη μουσική όπως ηχογραφήθηκε. Και αυτό, είναι που έχει πετύχει η Ultimate Ears».
Επιπτώσεις της εξαγοράς στα οικονομικά αποτελέσματα της Logitech, στο τρέχον οικονομικό έτος.
Δεν αναμένονται αξιόλογες επιπτώσεις στα οικονομικά της Logitech για το τρέχον οικονομικό έτος από την συγκεκριμένη εξαγορά.