Η Packard Bell παρουσίασε τον φορητό σκληρό δίσκο PB Go 2,5” στην έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο.


PB GoΗ νέα εξωτερική λύση αποθήκευσης PB Go της Packard Bell ενσωματώνει αποκλειστική τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία μειώνει την κατανάλωση κατά 30% απενεργοποιώντας αυτόματα τη μονάδα σκληρού δίσκου (όταν δεν χρησιμοποιείται ή όταν το PC είναι εκτός λειτουργίας). Επιπλέον, η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας παρατείνει, την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του σκληρού δίσκου, περιορίζοντας τη χρήση του. Τέλος, η τεχνολογία SATA, καθώς και η διασύνδεση USB 2.0 υψηλής ταχύτητας εξασφαλίζουν γρήγορες μεταφορές δεδομένων.


Η φορητή λύση αποθήκευσης PB Go χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταφέρουν την ψηφιακή τους ζωή στην τσέπη τους. Με τον κομψό μαύρο ματ σκελετό του, αποτελούν αυτή τη στιγμή μία από τις πιο λεπτές και πιο ελαφριές φορητές μονάδες δίσκου της σειράς Packard Bell (πάχος μόλις 13,5 mm και βάρος 150 g). Η μονάδα δίσκου 2,5” μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα έως 750 GB, που ισοδυναμούν με 768.000 φωτογραφίες, πάνω από 192.000 τραγούδια ή 920 βίντεο.


Ο συμπαγής PB Go τροφοδοτείται μέσω USB κι έτσι δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τροφοδοτικά. Με αυτόν τον τρόπο είναι ιδανικός για τους χρήστες notebook που μετακινούνται πολύ συχνά. Τέλος, λειτουργεί αθόρυβα, αφού δεν ενσωματώνει ανεμιστήρα.


Η μονάδα δίσκου συνοδεύεται από την εφαρμογή Backup Software Suite της Packard Bell, η οποία παρέχει αυτόματη και προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονισμό δεδομένων και αρχειοθέτηση συστήματος. Η σουίτα λογισμικού, παρέχει επίσης κρυπτογράφηση συστήματος και είναι επεκτάσιμη στο δίκτυο.


Διαθεσιμότητα & Τιμή
Η εξωτερική λύση αποθήκευσης PB Go της Packard Bell κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά δίκτυα λιανικής πώλησης σε μοντέλα με χωρητικότητες 320, 500, 640, 750 GB. Η τιμή και η διαθεσιμότητα των μοντέλων διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.