H LG παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση IFA 2010 τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή των καταναλωτών.


LG@IFA_HAbooth 2H LG Electronics στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης IFA 2010 που διοργανώνεται στο Βερολίνο από τις 3 ως τις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει τις νεότερες καινοτομίες και τεχνολογίες της στον τομέα των οικιακών συσκευών και συγκεκριμένα τις Inverter Direct Drive, Linear Compressor (Γραμμικός Συμπιεστής), Lightwave και KOMPRESSOR.


Από τη συμμετοχή της LG στην φετινή IFA ξεχωρίζουν μια σειρά νέων προϊόντων και λειτουργιών που εισάγονται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά. Το νέο πλυντήριο της LG προσφέρει έναν εξυπνότερο τρόπο καθαρίσματος για οποιοδήποτε ύφασμα, το νέο ψυγείο της διατηρεί τα τρόφιμα πιο φρέσκα σε ένα μοντέλο μεγαλύτερης χωρητικότητας, ο επαναστατικός, για τον κλάδο Solar Combi φούρνος προσφέρει νοστιμότερα, πιο φυσικά γεύματα, και μία μοναδική ηλεκτρική σκούπα απορροφά κάθε μόριο σκόνης από το πάτωμα.


Παράλληλα, η LG οδηγεί την έννοια των «οικιακών συσκευών» σε εξολοκλήρου νέες κατευθύνσεις και ορίζοντες, παρουσιάζοντας συγχρόνως μια σειρά εμπνευσμένων διαδικτυακών εργαλείων και εφαρμογών. Αυτή η νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία προσφέρει υπηρεσίες και δυνατότητες που επιτρέπουν στους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις δουλειές του νοικοκυριού με πιο έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους, κερδίζοντας έτσι χρόνο για να ασχοληθούν με τα ζητήματα που έχουν πραγματική σημασία.


Τα σημαντικότερα προϊόντα της γκάμας της LG στην IFA 2010 περιλαμβάνουν:


LG@IFA_HAboothΨυγειοκαταψύκτες: Στην πιο πρόσφατη γκάμα ψυγειοκαταψυκτών, η LG παρουσιάζει τα σημαντικά πλεονεκτήματα της καινοτόμου τεχνολογίας του Γραμμικού Συμπιεστή (Linear Compressor). Στην κορυφή της σειράς βρίσκεται ο καινούργιος ψυγειοκαταψύκτης bottom-freezer, που διαθέτει χωρητικότητα 385 λίτρων –τη μεγαλύτερη στην κατηγορία του-, ενώ προσφέρει 50 λίτρα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο σε σύγκριση με ένα συμβατικό μοντέλο. Χάρη στο Γραμμικό Συμπιεστή, ο ψυγειοκαταψύκτης ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία σε σταθερά επίπεδα, διατηρώντας τα τρόφιμα το ίδιο φρέσκα όπως σε ένα κατάστημα τροφίμων, ενώ καταναλώνει μέχρι και 28% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με ένα ψυγείο ενεργειακής κλάσης Α+. Επιπλέον, με την αυξημένη αποδοτικότητα του νέου ψυγειοκαταψύκτη bottom-freezer της LG, οι καταναλωτές θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και το κόστους του λογαριασμού ρεύματος, σε διάστημα 10 ετών σε σύγκριση με τη χρήση προϊόντων ενεργειακής κλάσης Α.


Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το νέο ψυγείο της LG διατηρεί τα λαχανικά και τα φρούτα φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, χάρη στις λειτουργίες Opti Temp Zone και Vita Light Zone, που έχουν πιστοποιηθεί επίσημα από το διακεκριμένο εργαστήριο SLG Prüf-und Zertifizierungs GmbH.


Πλυντήρια Ρούχων: Tα νέα πλυντήρια της LG διαθέτουν την τεχνολογία Inverter Direct Drive και τη 6 Motion. Χάρη στο Inverter Direct Drive, τα περισσότερα νέα πλυντήρια της LG διαθέτουν χωρητικότητα 11 κιλών στις γνωστές διαστάσεις του κάδου των 24 ιντσών. Η καινοτόμος τεχνολογία παρέχει ακόμα το διπλό πλεονέκτημα της μείωσης των επιπέδων θορύβου σε μόλις 54 dB και της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% συγκριτικά με άλλα πλυντήρια ενεργειακής κλάσης Α. Επιπλέον, η τεχνολογία Inverter Direct Drive συνοδεύεται από εγγύηση 10 ετών της LG καταδεικνύοντας την εξαιρετική αξιοπιστία του μηχανισμού.


Με τη συμβολή της δεύτερης γενιάς του Inverter Direct Drive, το μοναδικό 6 Motion του πλυντηρίου – με ελεγχόμενη ταχύτητα στυψίματος, ακριβής κίνηση του εσωτερικού κάδου και κίνηση αριστερά-δεξιά – προσφέρει μία ποικιλία βελτιστοποιημένων κύκλων πλύσης για διαφορετικούς τύπους υφασμάτων. Παράλληλα, το 6 Motion μειώνει πιο αποτελεσματικά τα κατάλοιπα σκόνης απορρυπαντικού στα ρούχα σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα. Επίσης, το 6 Motion βοηθά τα ρούχα να μουσκέψουν πιο ομοιόμορφα σε σκόνες υψηλής συμπύκνωσης, εξασφαλίζοντας ότι το πλυντήριο είναι πολύ αποτελεσματικό στην προστασία υφασμάτων με μάλλινη πλέξη. Προσφέροντας ήπια αλλά και βαθιά πλύση, το πλυντήριο ξεπερνά το απλό πλύσιμο ρούχων, εξασφαλίζοντας την κομψή εμφάνιση που επιθυμούν οι καταναλωτές.


Πλυντήρια Πιάτων: Στην κατηγορία των πλυντηρίων πιάτων, η LG παρουσιάζει το νέο πλυντήριο πιάτων που είναι εξοπλισμένο με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες Inverter Direct Drive και TrueSteam, οι οποίες προσφέρουν πραγματικά βαθύ πλύσιμο καταργώντας την ανάγκη για πρόπλυση. Με την προηγμένη τεχνολογία TrueSteam της LG, που χρησιμοποιεί τρεις ειδικούς κύκλους ατμού – Steam Power, Steam Gentle και Steam Dual Intensity – το νέο πλυντήριο πιάτων χαρίζει λαμπερή καθαριότητα και παρέχει πιο άνετο και υγιεινό πλύσιμο. Ακόμα, χάρη στη μοναδική ενσωματωμένη γεννήτρια ατμού, το πλυντήριο διαλύει ακόμα και τα πιο σκληρά κατάλοιπα τροφών και αφαιρεί επίμονους λεκέδες από τα εύθραυστα αντικείμενα, όπως το κραγιόν στα ποτήρια.


Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις στο καθάρισμα, το πρωτοποριακό Inverter Direct Drive της LG εγγυάται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και νερού, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές που θα το επιλέξουν, συμβάλλουν και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, παράλληλα με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου σε μόλις 38 dBA, το μοτέρ με τεχνολογία Inverter Direct Drive συνοδεύεται από εγγύηση 10 ετών, απαιτώντας μικρότερη δαπάνη συντήρησης από τους καταναλωτές.


Συσκευές Μαγειρικής: Η LG παρουσιάζει τον Solar Combi, τον πρώτο φούρνο στον κόσμο που είναι εξοπλισμένος με ψησταριά με κάρβουνο και σταθεροποιητή θερμοκρασίας. Χρησιμοποιώντας κάρβουνο ως πηγή θερμότητας, ο νέος φούρνος παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να μαγειρέψουν πιο φυσικά και φέρνει στο τραπέζι πιο υγιεινά και νόστιμα πιάτα.


Η ψησταριά με κάρβουνο του φούρνου βοηθά να διατηρηθεί μία φυσική ροή θερμότητας που εισχωρεί βαθιά μέσα στα τρόφιμα, ενώ συγχρόνως διατηρεί τα υγρά τους. Αυτό βοηθά τα ψητά στο γκριλ να είναι το ίδιο νόστιμα με αυτά του εστιατορίου. Παράλληλα, η λειτουργία Naturalflow Convention και ο σταθεροποιητής θερμοκρασίας (T-stabilizer) επιτρέπουν στους καταναλωτές να μαγειρεύουν ακόμα πιο εύκολα gourmet γεύματα, χάρη στην προσαρμογή της σωστής θερμοκρασίας και στη διατήρηση ακόμα πιο ομοιόμορφου μαγειρέματος. Τέλος, ο Solar Combi μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος ως και κατά 30% σε σύγκριση με τους συμβατικούς φούρνους, ενώ εξοικονομεί και χρόνο μαγειρέματος.


Ηλεκτρικές σκούπες: Η τεχνολογία KOMPRESSOR επιτρέπει βαθύ και ξεκούραστο καθάρισμα, και εγγυάται στους καταναλωτές ότι ο χώρος του σπιτιού είναι εξίσου καθαρός και υγιεινός. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, η ηλεκτρική σκούπα KOMPRESSOR Elite, χρησιμοποιεί μακράς διάρκειας ισχύ απορρόφησης, με απλό και υγιεινό έλεγχο της σκόνης, προκειμένου να απορροφήσει την ορατή βρωμιά και την κρυμμένη σκόνη. Επιπλέον, διαθέτοντας το παγκοσμίως πρώτο μηχανοκίνητο σύστημα συμπίεσης σκόνης, η KOMPRESSOR Elite μειώνει αποτελεσματικά τα μόρια της σκόνης που διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα, και δημιουργεί έτσι ένα καθαρότερο και πιο υγιεινό οικιακό περιβάλλον. Επίσης, χάρη στη μοναδική λειτουργία Power Punch, η σκούπα αφαιρεί τα ακάρεα και τη λεπτή σκόνη, χτυπώντας τα κλινοσκεπάσματα σχεδόν 3.000 φορές το λεπτό.


Επιπλέον, η Hom-Bot, η ασυναγώνιστη ρομποτική σκούπα της LG, βοηθά τους καταναλωτές να καθαρίσουν όλο το πάτωμα με ελάχιστη προσπάθεια. Με το μοναδικό συνδυασμό κάμερας, υπερηχητικών και υπέρυθρων αισθητήρων, η ρομποτική σκούπα κατορθώνει να χωθεί σε κάθε γωνία του σπιτιού. Χάρη στους μοναδικούς διπλούς αισθητήρες με κάμερα, η συσκευή μετακινείται σε κάθε σημείο του σπιτιού και καθαρίζει ταχύτερα και αποδοτικότερα σε σχέση με άλλες ρομποτικές σκούπες.


Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου με μόλις 60 dB, κάνουν το καθάρισμα λιγότερο ενοχλητικό, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, η Hom-Bot επιστρέφει αυτομάτως στο σταθμό σύνδεσης για να φορτίσει την μπαταρία της. Η Hom-Bot χρησιμοποιεί μπαταρία τύπου Li-PB μακράς διάρκειας χωρίς φαινόμενο μνήμης, σε αντίθεση με την μπαταρία Ni-MH που χρησιμοποιείται στις περισσότερες ρομποτικές σκούπες.


Εντοιχισμένες Συσκευές: Οι οικολογικές καινοτομίες της LG συνδυάζονται σε εντοιχισμένους φούρνους, εστίες, απορροφητήρες, φούρνους μικροκυμάτων, ψυγεία και πλυντήρια πιάτων, ώστε οι κουζίνες της LG να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις μοναδικές τεχνολογίες αιχμής, για να βελτιώσουν τη ζωή των καταναλωτών. Το αποτέλεσμα είναι εντοιχισμένες συσκευές με λειτουργίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον, σε ένα καλά σχεδιασμένο, ποιοτικά ανώτερο πακέτο.


Η LG παρουσιάζει επίσης τη σειρά MontBlanc, μια νέα λειτουργία των φούρνων με τεχνολογία Lightwave, που παρέχει οδηγίες και ρυθμίσεις για τις συνταγές του Guy Martin, του φημισμένου Γάλλου σεφ βραβευμένου με άστρο Michelin. Με τη μεγαλύτερη ευκολία και άνεση, η σειρά MontBlanc επιτρέπει στους καταναλωτές να φέρουν μία ποικιλία εκλεκτών γαστριμαργικών προτάσεων στο δικό τους τραπέζι. Οι φούρνοι Lightwave της LG, προσφέρουν στους καταναλωτές μια βελτιωμένη και ολοκληρωμένη λύση για την κουζίνα, με κομψές και εύχρηστες συσκευές συνδυασμένες σε ένα μοναδικό πακέτο.