Η Eset ανακοινώνει την έναρξη του Mobile Security, μία ειδικά σχεδιασμένη λύση για κινητά με windows mobile και Symbian.


eset smartphonesΣύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Gartner το πρώτο τέταρτο του 2010 πουλήθηκαν 27 εκ. smart phones παγκοσμίως. Περισσότερα από τα μισά λειτουργούν με λογισμικό Symbian και windows mobile.


To ESET Mobile Security έχει τα ακόλουθα στοιχεία που τα κρατά προστατευμένα από ιούς και άλλες απειλές:
Anti-Theft: Αποτρέπει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία σε περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί η συσκευή.
Remote Wipe: Σβήνει όλα τα ευάλωτα αρχεία (επαφές, μηνύματα και removable memory media) σε περίπτωση ανάγκης χρησιμοποιώντας μια απλή εντολή SMS.
SIM Matching: Επιτρέπει σε συγκεκριμένες SIM κάρτες να λαμβάνουν ειδοποίηση σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης κάρτας SIM συμπεριλαμβανομένης της κάρτας του τηλεφωνικού αριθμού.
eset mobile securityΠροστασία password: Προστατεύει τις κινητές συσκευές από την μη εξουσιοδοτημένη απεγκατάσταση ή μετατροπή του λογισμικού ασφαλείας.
Security Audit: Ενημερώνει το χρήστη για την τρέχουσα κατάσταση ασφάλειας της συσκευής και αν υπάρχει πιθανός κίνδυνος.
SMS και MMS Antispam: Επιτρέπει στον χρήστη να αναγνωρίζει τις εμπιστευτικές επαφές μέσω παραμετροποιημένης μαύρης ή λευκής λίστας ή απλά να μπλοκάρει τους άγνωστους αριθμούς.
Firewall: Καταγράφει όλες τις εξερχόμενες και εισερχόμενες επικοινωνίες με βάση τους προσαρμοσμένους κανόνες.
Ενεργή ανίχνευση: Η βελτιωμένη διερεύνηση της μηχανής αναζήτησης εξασφαλίζει την προστασία από σημερινές και επερχόμενες απειλές.
Καραντίνα: Επιλογή είτε για διαγραφή των απειλών είτε για απομόνωση μέσω του Restore.
Ευρείες επιλογές scanning: Σάρωση και καθάρισμα της εσωτερικής μνήμης και των κινητών καρτών μνήμης. Έλεγχος του memory running processes. Τέλος, σκανάρονται για παρεμβάσεις όλα τα εισερχόμενα ή εξερχόμενα αρχεία από ασύρματες συνδέσεις.
Αυτόματο Virus database update: Παρέχει προστασία από τις πρόσφατες απειλές. Ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει τα update σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.