Η Mio Technology παρουσίασε στην IFA 2010 το νέο Mio GPS Car Kit, το πρώτο συμβατό GPS car kit για το iPhone 4.


Mio GPS Car Kit iPhone & iPodΗ νέα πρωτοποριακή βάση στήριξης επιτρέπει στους κατόχους μοντέλων iPhone ή iPod touch οποιασδήποτε γενιάς, να απολαύσουν αξιόπιστη πλοήγηση με ασφαλέστερο τρόπο και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το car kit, όπως ο ισχυρός ενσωματωμένος δέκτης GPS, η τεχνολογία Bluetooth για hands-free κλήσεις και η αναπαραγωγή φωνητικών οδηγιών και μουσικής μέσω των ηχείων του στερεοφωνικού στο αυτοκίνητο.


Παράλληλα, το Mio GPS Car Kit διαθέτει συμβατότητα με την πλειοψηφία των λογισμικών πλοήγησης που είναι διαθέσιμα για το iPhone και το iPod touch. Ειδικότερα, είναι κατάλληλο για iPod touch δεύτερης γενιάς, iPhone 3G & 3GS και για το πιο πρόσφατο iPhone 4. Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν θήκη ή μεμβράνη για να προστατεύσουν το iPhone ή το iPod, η Mio έχει σχεδιάσει ειδικά τη βάση στήριξης, προκειμένου να λειτουργεί πρακτικά και με απόλυτη ευκολία, χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες αφαιρέσουν το κάλυμμα, όταν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή τους με το Mio GPS Car Kit.


Mio GPS Car Kit iPhone & iPod_BACKΟ τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι ιδιαίτερα απλός. Ο χρήστης τοποθετεί το iPhone ή το iPod touch πάνω στο car kit, όπου ένας εξωτερικός δέκτης GPS έχει ενσωματωθεί στη βάση στήριξης, προσφέροντας βελτιστοποιημένη και ισχυρότερη λήψη από το δορυφόρο. Όταν ο χρήστης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το car kit για την πραγματοποίηση hands-free κλήσεων σε ανοικτή ακρόαση, η σύνδεση γίνεται μέσω του Bluetooth, καθώς η βάση στήριξης είναι προ-ρυθμισμένη αυτόματα σε λειτουργία ανίχνευσης (discovery mode) και έτοιμη για συγχρονισμό (pairing), όταν ενεργοποιείται για πρώτη φορά.


Επιπλέον, το Mio GPS Car Kit φορτίζει το iPhone ή το iPod touch, προσφέροντας σαφείς οδηγίες πλοήγησης και τηλεφωνικές κλήσεις με κρυστάλλινη ποιότητα μέσω του ενσωματωμένου ηχείου ενώ οδηγείτε, χωρίς ανησυχία για τη διάρκεια της μπαταρίας σας. Η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με υποδοχή audio out, επιτρέποντάς την απευθείας σύνδεση με το στερεοφωνικό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν φωνητικές οδηγίες πλοήγησης, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και την αποθηκευμένη μουσική τους από το iPod ή το iPhone, μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου.


Πλέον, με το Mio GPS Car Kit, η ανεπαρκής λήψη σήματος του GPS και οι ακατανόητες οδηγίες πλοήγησης αποτελούν παρελθόν. Παράλληλα, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να σας αποδοθεί βαρύ πρόστιμο για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στο αυτοκίνητο, καθώς πλέον δεν απαιτείται να κρατάτε το iPhone ενώ οδηγείτε, για να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση.


Τέλος, το Mio GPS car kit διαθέτει μια ισχυρή βεντούζα για εύκολη τοποθέτηση στο εμπρός τζάμι του αυτοκινήτου (παρμπρίζ), ενώ διαθέτει συμβατότητα με τα περισσότερα λογισμικά πλοήγησης. Επιπλέον, ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών, παρέχεται δυνατότητα προσαρμογής σε κάθετη (portrait) ή οριζόντια (landscape) περιστροφή, για πιο άνετη προβολή. Καθώς η βάση στήριξης είναι συμβατή με όλες τις συσκευές Bluetooth, οι τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να απαντηθούν, να απορριφθούν ή να σταλούν πίσω στο iPhone. Μαζί με το Mio GPS Car Kit συμπεριλαμβάνεται παροχή ρεύματος 12v που μπορεί να συνδεθεί στην τροφοδοσία του οχήματος.