Η Samsung παρουσίασε το όραμα της για τη δημιουργία «έξυπνης ζωής» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην IFA 2010.


samsung galaxy tabΗ συλλογή προϊόντων της Samsung που παρουσιάστηκε στην έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, μια νέα σειρά από προϊόντα οπτικών μέσων, ΙΤ και λύσεις ψηφιακής εικόνας. Πέραν του Galaxy Tab, παρουσίασε μια νέα σειρά 3D και ανακοίνωσε το διαγωνισμό Samsung Smart TV Challenge, που δημιουργεί νέες εφαρμογές για τις «έξυπνες» τηλεοράσεις της Samsung.


Στην έναρξη της εκδήλωσης της Samsung στο πλαίσιο της IFA 2010, ο Boo-Keun Yoon, Πρόεδρος του Visual Display Business, αναφέρθηκε στην επιτυχία της Samsung για το 2010. Υπενθύμισε πως η εταιρεία στα πρώτα δυο τρίμηνα του 2010 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων – και παραμένει ηγέτης στον τομέα τηλεοράσεων και κινητών. Οι 3D τηλεοράσεις σημείωσαν άνω των 2 χιλ. μονάδων πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και έθεσαν ψηλά τον πήχη στον κλάδο.


«Γαλαξίας» δυνατοτήτων
Η Samsung αποκάλυψε την πρώτη smart media συσκευή της το Galaxy Tab, που διαθέτει λογισμικό Android™. To Galaxy Tab είναι μια πρωτοποριακή «κινητή εμπειρία» που παρέχει μοναδικές on-the-go δυνατότητες στον χρήστη. H 7 ιντσών οθόνη του προσφέρει ένα περιβάλλον ευχάριστο για την ανάγνωση ενός βιβλίου ή εφημερίδας, την πλοήγηση στο διαδίκτυο, την παρακολούθηση video ή και την ευκαιρία για λίγη μουσική. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω e-mail, βιντεο-κλήσεων, SMS, MMS και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το Samsung galaxy tab διαθέτει το Readers Hub το οποίο είναι μια μοναδική ηλεκτρονική εφαρμογή που παρέχει στο χρήστη εύκολη πρόσβαση σε μια μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη. Παράλληλα, η Samsung παρουσιάζει το Media Hub μια διέξοδο για τον χρήστη σε ένα κόσμο ταινιών και video, αλλά και το Music Hub μια εφαρμογή που προσφέρει πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία μουσικών κομματιών. Με το Galaxy Tab οι χρήστες αποκτούν νέες δυνατότητες στην επικοινωνία ανεξάρτητα από το που βρίσκονται.


Επέκταση του 3D & Άφιξη της «έξυπνης» τηλεόρασης
Ύστερα από την επιτυχημένη πορεία των 3D προϊόντων της Samsung που παρουσίασε εντός του 2010, η εταιρεία σχεδιάζει την κυκλοφορία επτά νέων 3D μοντέλων τηλεοράσεων στο ερχόμενο εξάμηνο του 2010, επεκτείνοντας τη γκάμα των 3D προϊόντων της στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η επέκταση των 3D προϊόντων της εταιρείας, συμπεριλαμβανόμενης της 50 ιντσών Full HD 3D Plasma τηλεόρασης, διευρύνει τη συλλογή της σε συνολικά 25 μοντέλα και δείχνει την ηγετική θέση της Samsung στον τομέα των 3D. Η Samsung αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που έλαβε την επίσημη πιστοποίηση ECO Flower από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πλήρη σειρά plasma τηλεοράσεων, με εξαίρεση τα προϊόντα μεγάλων διαστάσεων.


Έξι νέα 3D Blu-ray συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Samsung C8900 Blu-ray, θα προστεθούν στα νέα 3D προϊόντα της Samsung. Τo C8900 αποτελεί το πρώτο 3D Blu-ray που συνδυάζει την καταγραφή και αποθήκευση λειτουργιών σε 500GB HDD με τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αναπαραχθούν σε HD και σε 3D μετάδοση, χωρίς να χαθεί η αξεπέραστη ποιότητα εικόνας της Samsung.


Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε τον διαγωνισμό Samsung Smart TV Challenge με έπαθλο άνω των 500.000 ευρώ που θα απονεμηθεί σε προγραμματιστές σε όλη την Ευρώπη, για τις καλύτερες εφαρμογές που θα σχεδιαστούν για τις τηλεοράσεις Samsung. Για να βοηθηθούν οι προγραμματιστές και να κατανοήσουν τη Smart TV της Samsung, τη πλατφόρμα των Samsung Apps και το SDK (Software Development Kit) θα φιλοξενηθούν στη Γερμανία, στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο στις ευρωπαϊκές Developer Days. Οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν το Φεβρουάριο 2011. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο www.SamsungSmartTVChallenge.eu


Ψηφιακή απεικόνιση & IT on-the-Go
Με βάση την επιτυχία της κάμερας dual-view που κυκλοφόρησε το 2009, η εταιρεία παρουσίασε στην IFA 2010 δύο νέες φωτογραφικές μηχανές dual-view τις ST600/100. Επίσης, παρουσίασε μια σειρά ψηφιακών προϊόντων απεικόνισης τα οποία παρέχουν καλύτερη εμπειρία στο χρήστη, όπως η βιντεοκάμερα Τ10 που διαθέτει ένα μοναδικό φακό με κλίση που επιτρέπει λιγότερη πίεση στον καρπό του χεριού. Τα εν λόγω προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να είναι άνετα και εύκολα στη μεταφορά, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αποτυπώσουν ξεχωριστές στιγμές της ζωής τους.


Στο χώρο της Πληροφορικής, η Samsung παρουσίασε τις σειρές SF και RF notebooks. Η σειρά SF της Samsung διαθέτει παγκόσμιας κλάσης σχεδιασμό ενώ παράλληλα παρέχει υψηλές αποδόσεις. Η σειρά ΝΤ notebooks μοιράζεται την ίδια σχεδιαστική αξία με τα κομψά notebooks της σειρά SF. Διαθέτοντας εξαιρετική απόδοση, η σειρά RF της Samsung είναι ιδανική για τους λάτρεις του graphic design. Τα προϊόντα αυτά διευρύνουν την ηγετική θέση της για «έξυπνη ζωή» με λύσεις για το σπίτι και το γραφείο.


World Cyber Games στο Βερολίνο
Η παγκόσμια συνεργασία της Samsung με το World Cyber Games παρουσιάζεται στην IFA 2010 με μια σειρά από εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της τελετής έναρξης του World Cyber Games’ 2010 Samsung Euro Championship. Η Samsung υποστηρίζει το World Cyber Games από το 2000 προσφέροντας την εμπειρία του παιχνιδιού μέσω των προϊόντων της και της τεχνολογίας της.