H Gartner τοποθετεί τη Fujitsu στην κατηγορία των «Ηγετών» (Leaders) σε δύο από τις εκθέσεις της (Magic Quadrants).


fujitsu-logoΗ Fujitsu διακρίνεται στην κατηγορία Help Desk Outsourcing, Europe1, και Desktop Outsourcing, Europe2. Οι εκθέσεις δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο του 2010 και οι αξιολογήσεις της στηρίζονται στην «αρτιότητα του οράματος και στην ικανότητα εκτέλεσης». Η Gartner ορίζει ως «ηγέτες», εκείνους «που αποδίδουν με επιδεξιότητα, έχουν ένα σαφές όραμα για την κατεύθυνση της αγοράς και την ανάπτυξη ικανοτήτων για τη διατήρηση της ηγετικής τους θέσης, ενώ διαμορφώνουν την αγορά, αντί να την ακολουθούν».


Desktop Outsourcing
Η Fujitsu έχει αποκτήσει ένα ισχυρό έρεισμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της απόκτησης των μετοχών της Siemens στη Fujitsu Siemens Computers. Η Fujitsu δίνει μεγάλη σημασία στη βιομηχανοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην τυποποίηση και δυναμική προώθηση λύσεων, όπως και στη συνέχιση των επενδύσεων σε «πράσινες» στρατηγικές, όπως το Zero Client.


Help Desk Outsourcing
Η Fujitsu έχει αυξήσει τα έσοδα της σε δύσκολες συνθήκες, με την επέκταση του μεριδίου των δραστηριοτήτων της στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, εστιάζει στις καθαρές, εκ των προτέρων και τυποποιημένες υπηρεσίες γραφείου υποστήριξης (help desk) και αξιοποίησε την παγκόσμια παράδοσή τους για απομακρυσμένες υπηρεσίες υποδομής. Τέλος, έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για ενοποίηση και τυποποίηση των υπηρεσιών help desk της.


Μέσα στην Ευρώπη, η Fujitsu είναι ήδη υπεύθυνη για τη διαχείριση πάνω από 6.5 εκατομμυρίων υπολογιστών και φορητών συσκευών, με υπηρεσίες υποστήριξης (outsourcing) υπολογιστών γραφείου και help desk. Οι υπηρεσίες αυτές ενσωματώνουν τη μεθοδολογία του Sense and Respond®. Η πατενταρισμένη αυτή μεθοδολογία έχει σχεδιαστεί από τη Fujitsu με στόχο να καλύψει τον τελικό χρήστη σε καίριες ανάγκες του, όπως η πρόληψη, ο αυτοματισμός και η μείωση της ανάγκης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.


Οι πελάτες της Fujitsu που επωφελούνται από τέτοιες υπηρεσίες είναι ενδεικτικά οι: Allianz, Electrolux, Amsterdam’s Schiphol Airport, Swedbank και Total. Οι εκθέσεις της Gartner βρίσκονται στη θέση http://ts.fujitsu.com/services/managed_services/managed_office.html.