Σε ειδική εκδήλωση ο ισχυρός άντρας της Apple παρουσίασε τη νέα τηλεοπτική υπηρεσία της εταιρείας, μαζί με τη νέα γενιά iPod.


apple460_1706719cTo Apple TV θα προσφέρει τηλεοπτικά προγράμματα υψηλής ανάλυσης με κόστος 99 σεντς, ενώ θα επιτρέπει και την παρακολούθηση ταινιών από το Internet. Η ενοικίαση ταινιών σε υψηλή ανάλυση θα κοστίζει 4,99 δολάρια την ημέρα. Τα τηλεοπτικά προγράμματα θα ενοικιάζονται για 99 σεντς και δεν θα έχουν διαφημίσεις. Ακόμα οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν ταινίες από το YouTube και το NetFlix.


Νέα iPod
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα νέα iPod Nano με οθόνη αφής σε εκδόσεις των 8 και 16 GB, ενώ τα iPod Touch αποκτούν εμπρόσθια κάμερα και συνδεσιμότητα Wi-Fi. Οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι σε χωρητικότητες 8, 32 και 64 GB. Το Νοέμβριο θα ανανεωθεί και το λογισμικό του iPad με νέα χαρακτηριστικά όπως εκτύπωση μέσω ασύρματης σύνδεσης. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μία νέα υπηρεσία ανακάλυψης μουσικής μέσω του iTunes.


Σε ό,τι αφορά τη γκάμα των iPod, το νέο iPod touch διαθέτει την οθόνη της Apple με τεχνολογία Retina, δυνατότητα βιντεοκλήσης, εγγραφή video υψηλής ευκρίνειας, επεξεργαστή Α4 της Apple, το iOS 4.1 και Game Center. To καινούριο μοντέλο iPod nano διαθέτει οθόνη πολλαπλής αφής, διευκολύνοντας την περιήγηση στα μουσικά αρχεία, καθώς και λίστες αναπαραγωγής Genius και ραδιόφωνο. Σχεδόν στο μισό μέγεθος από την προηγούμενη γενιά και με χωρητικότητα 8 και 16GB, το νέο iPod nano είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο για να αντέχει και διαθέτει κλιπ, ώστε να το προσαρμόζει ο χρήστης εύκολα στο ντύσιμό του. Ως προς τη σειρά των iPod shuffle, το τελευταίο μοντέλο συνδυάζει κουμπιά και την πρωτοποριακή τεχνολογία VoiceOver, έχει κατασκευή από αλουμίνιο, χωρητικότητα 2 Gb και 50% μεγαλύτερη μπαταρία, προσφέροντας 15 ώρες μουσικής με μια φόρτιση.


Τέλος, το νέο iTunes 10 εισάγει το Ping, την κοινωνική δικτύωση για τη μουσική. Μέσα από το iTunes 10, ο χρήστης μπορεί να είναι πάντα σε επαφή με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και τους φίλους του, μαθαίνοντας τι μουσική προτιμούν. Ταυτόχρονα, μπορεί να μοιραστεί απόψεις, λίστες αναπαραγωγής και να μαθαίνει νέα για επερχόμενες συναυλίες.