H Nikon βραβεύτηκε από την EISA για τα προϊόντα: D3S, (Καλύτερη D-SLR) και ΑF-S NIKKOR 300mm F2,8G ED VR II.


eisa nikon d3sΗ διάκριση της Nikon στα βραβεία EISA ακολουθεί τον πρόσφατο θρίαμβο της D3S στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association), τα οποία προηγήθηκαν και στα οποία κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής D-SLR.


Καλύτερη Επαγγελματική Φωτογραφική Μηχανή της Ευρώπης: η D3S της Nikon
Οι κριτές της EISA δήλωσαν: «Η D3S της Nikon διαθέτει τόσο υψηλή ευαισθησία που μπορεί να εστιάσει και να τραβήξει φωτογραφίες σε συνθήκες που ούτε το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να συλλάβει. Παρότι οι υψηλές ρυθμίσεις ISO περιλαμβάνονται στην πλειοψηφία των σύγχρονων μηχανών D-SLR, δεν μπορούν να συναγωνιστούν την ποιότητα των υψηλών ρυθμίσεων ISO της Nikon D3S όσον αφορά τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και τις πλούσιες λεπτομέρειες. Ο συνδυασμός της εκπληκτικά γρήγορης επεξεργασίας EXPEED, του σχεδόν αδιάβροχου σώματος, της εντυπωσιακής διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της υψηλής ποιότητας κατασκευής, καθιστούν τη D3S την ιδανική φωτογραφική μηχανή D-SLR για λήψεις αθλητικών στιγμιότυπων, σκηνών δράσης και φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού».


Καλύτερος Επαγγελματικός Φακός της Ευρώπης: ο φακός NIKON AF-S NIKKOR 300MM F2,8G ED VR II
eisa nikon af-s lensΟι κριτές της EISA δήλωσαν: «Ο φακός AF-S NIKKOR 300mm F2,8G ED VR II της Nikon αποτελεί εγγύηση για υψηλή ποιότητα εικόνας, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα F2,8 επιτρέπει στους φωτογράφους να εργάζονται σε διάφορες συνθήκες και προσφέρει δυνατότητα λήψης σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου διατηρώντας ομαλά φόντα με ελκυστικό φαινόμενο bokeh. Ο φακός διαθέτει τρία γυάλινα στοιχεία ED για την εξάλειψη της χρωματικής εκτροπής ενώ η νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει την εσωτερική ανάκλαση. Ο φακός AF-S NIKKOR διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας VR II της Nikon που τον καθιστά ιδανικό για τους φωτογράφους που εξειδικεύονται σε λήψεις φυσικών τοπίων, άγριας ζωής και αθλητικών στιγμιότυπων με γρήγορη δράση».