Μέχρι το τέλος του 2010 θα αρχίσει η διάθεση των mini φορητών εξοπλισμένων με τον καινούριο επεξεργαστή.


intel logoΑπό το 2008, οπότε και ξεκίνησε η διάθεση των επεξεργαστών Intel Atom για netbook, η Intel έχει πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια chips.


Με ανακοίνωση της, η Intel Corporation επισημαίνει ότι δώδεκα νέα netbook, εξοπλισμένα με τους καινούριους επεξεργαστές διπλού πυρήνα Intel® Atom™, θα βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων. Μέχρι το τέλος του 2010, κατασκευαστές όπως η Acer, η ASUS, η Fujitsu, η Lenovo, η LG, η Samsung, η MSI, και η Toshiba, θα διαθέτουν netbooks βασισμένα στους νέους επεξεργαστές dual core, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν καλύτερα τα αγαπημένα τους παιχνίδια, αλλά και να σερφάρουν χωρίς πρόβλημα σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Adobe Flash, στις οποίες περιλαμβάνονται σελίδες για online συστήματα κρατήσεων σε ξενοδοχεία και multimedia sites όπως το YouTube και το Hulu.


Χάρη στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel® Atom™ N550 και την υποστήριξη μνήμης DDR3, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτερη απόκριση όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή WiFi, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε φορητούς μεγαλύτερων διαστάσεων ή να συμβιβαστούν με μικρότερη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία, καθώς η διάρκεια ζωής των νέων φορητών είναι ίδια με την αντίστοιχη όσων είναι εξοπλισμένοι με επεξεργαστές μονού πυρήνα Intel® Atom™ N450.


Τα καινούρια netbook τα οποία είναι εξοπλισμένα με τους διπύρηνους επεξεργαστές Intel Atom αναμένονται από σήμερα στα σημεία πώλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τύπος chip εξοπλίζει διάφορα μοντέλα φορητών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανήκουν σε δημοφιλείς – από πλευράς τιμής- κατηγορίες.