Η Sony αποκαλύπτει νέα AV συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης για το αυτοκίνητο με λογισμικό TomTom navigation.


XNV-L66BT

XNV-L66BT

Στην νέα σειρά των συστημάτων in-car multimedia AV Navigation περιλαμβάνονται τα μοντέλα XNV-L77BT και XNV-L66BT. Κάθε σύστημα αποτελείται από μια μονάδα AV head unit από τη Sony και μια μονάδα πλοήγησης της TomTom, η οποία προσφέρει ό,τι πιο εξελιγμένο στις υπηρεσίες πλοήγησης. Και τα δύο μοντέλα, το XNV-L77BT με την ευρεία οθόνη των 7” και το XNV-L66BT με την ευρεία οθόνη των 6.1”, εκμεταλλεύονται πλήρως τις live υπηρεσίες της TomTom, περιλαμβανομένων και των HD Traffic™, Local Search with Google™ και Safety Alerts.


Η υπηρεσία HD Traffic™ δίνει στον οδηγό τις ακριβέστερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες για την κυκλοφορία στους δρόμους, ζωντανά, στην μονάδα head unit που τοποθετείται στο ταμπλό, στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου. Η πληροφορία για τα διάφορα συμβάντα στο δρόμο και τις καθυστερήσεις ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά, δίνοντας εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εξ’ άλλου, γνωρίζοντας τι θα συναντήσουμε μπροστά μας, οδηγούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η υπηρεσία Safety Alerts προειδοποιεί τον οδηγό για την θέση που βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας (σταθερές και κινητές), και τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου.


Ένα άλλο εξελιγμένο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα Local Search with Google™. Φανταστείτε ότι μόλις έχετε φτάσει σε μια πόλη και θέλετε να βρείτε κάποιο εστιατόριο. Απλά ψάξτε το κατευθείαν στην οθόνη του AV Navigation χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Map, την μεγαλύτερη βάση τοπογραφικών δεδομένων στον κόσμο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση και να κλείσετε τραπέζι απ’ ευθείας απο την ιστοσελίδα που βρήκατε το εστιατόριο.


XNV-L77BT

XNV-L77BT

Όλα τα νέα μοντέλα AV Navigation είναι εφοδιασμένα με τους πλέον αναλυτικούς, σύγχρονους χάρτες από την TomTom. Η κάλυψη των χαρτών περιλαμβάνει 45 ευρωπαϊκές χώρες. Ο υπολογισμός των διαδρομών από την TomTom είναι πολύ πιο περιεκτικός από την απλή χρήση των ορίων ταχύτητας. Η μοναδική τεχνολογία IQ Routes™ με την εκτεταμένη ιστορική βάση δεδομένων ‘πραγματικών’ διαδρομών, υπολογίζει την συντομότερη διαδρομή παίρνοντας υπόψη την ώρα και την ημέρα που ταξιδεύετε. Δηλαδή, τις ώρες αιχμής, τα Σαββατοκύριακα αλλά και τα μεγάλης διάρκειας φανάρια.


Είναι σημαντικό να έχετε στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας τους πιο επικαιροποιημένους χάρτες. Χάρη στην υπηρεσία MapShare™ από την TomTom, και την τεράστια κοινότητα που την χρησιμοποιεί, μπορείτε να διορθώσετε τους χάρτες σας και να επωφεληθείτε από τις αλλαγές που κάνουν οι άλλοι οδηγοί, μέσω του υπολογιστή σας και με τη βοήθεια του δωρεάν λογισμικού TomTom HOME.


Η νέα σειρά των ‘in-car’ συστημάτων AV Navigation Xplod έχουν βασιστεί στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε στο in-car multimedia centre XAV-70BT, ένα προϊόν που κέρδισε πρόσφατα το βραβείο για το καλύτερη μονάδα In-Car A/V Head Unit 2010-20111, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης EISA Awards. Τα νέα συστήματα διαθέτουν όλες τις καινοτομίες της βραβευμένης συσκευής στον τομέα της εικόνας και του ήχου. Το μέγεθος των πάνελ ακολουθούν το πρότυπο ‘double-DIN’ (δηλαδή έχουν μέγεθος 180×100 χλστ.) και διαθέτουν φωτεινές οθόνες WVGA με ανάλυση 800 x 480 pixel – πέντε φορές υψηλότερη από τις ανάλογες συσκευές QVGA AV Centre της αγοράς.


Με το σύστημα Centre Speaker Organiser, ο ακροατής απολαμβάνει μια πλούσια και εκτεταμένη μουσική εικόνα, καθώς αναπαράγεται ήχος surround 5.1 καναλιών, με τη δημιουργία ενός ‘εικονικού’ ηχείου ακριβώς στο κέντρο του ταμπλό του αυτοκινήτου. Οι συσκευές χρησιμοποιούν ακόμη το σύστημα Intelligent Time Alignment, το οποίο λαμβάνει υπόψη την θέση του οδηγού και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον χρόνο που φτάνει ο ήχος από κάθε διαφορετικό κανάλι, ώστε να απολαμβάνετε την βέλτιστη ακουστική εμπειρία.


Η οθόνη αφής με απλό τρόπο προβάλλει πληροφορίες και χρήσιμες ‘onscreen’ λειτουργίες ή πλήκτρα, προσφέροντας στον χρήστη μια σχεδόν διαισθητική εμπειρία στον χειρισμό. Τελευταίας γενιάς τεχνολογίες –ευρεσιτεχνίες της Sony–, όπως οι λειτουργίες ZAPPIN™ και SensMe™ καθιστούν την επιλογή της μουσικής εύκολη και διασκεδαστική, βοηθώντας σας να βρείτε την κατάλληλη μουσική για την συγκεκριμένη στιγμή που οδηγείτε. Οι συσκευές διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες και άριστη συνδεσιμότητα με μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών μουσικών player, όπως WALKMAN®, iPod, iPhone και μνήμες USB. Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένο Bluetooth™ για ασύρματη μετάδοση μουσικής από κινητά τηλέφωνα και κλήσεις hands-free.


Η νέα σειρά in-car συστημάτων AV Navigation θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο του 2010.