Ο νέος ραδιοενισχυτής Sony συνδυάζει την ποιότητα της σειράς ES με χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας.


IMG_STR-DA5600_B_E_T-200Ο νέος high-end ραδιοενισχυτής STR-DA5600ES επενδύει σε νέες τεχνολογίες για ακόμη καλύτερο ήχο στον οικιακό κινηματογράφο, και με τελευταίας γενιάς χαρακτηριστικά όπως διαχείριση σήματος 3D, συμβατότητα με το πρωτόκολλο συνδεσιμότητας DLNA για δικτύωση ήχου και εικόνας, και ιντερνετικό ραδιόφωνο.


Μερικά από τα χαρακτηριστικά του ραδιοενισχυτή:
– Διαχείριση σήματος 3D (pass-through) σε σύνδεση HDMI, ακόμη και όταν ο ραδιοενισχυτής βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, και κανάλι επιστροφής ήχου Audio Return Channel
– Ψηφιακό σύστημα αυτόματης βαθμονόμησης για τον καλύτερο δυνατό ήχο
– Συμβατότητα με το πρωτόκολλο DLNA για δικτύωση ήχου/βίντεο, με ενσωματωμένο κόμβο Ethernet τεσσάρων θυρών
Αναβάθμιση βίντεο σε 1080p
– Περιβάλλον χρήστη με γραφικά στην οθόνη (GUI), για απλούστερο χειρισμό


IMG_STR-DA5600_B_E_F-200Καθώς ο ραδιοενισχυτής είναι η καρδιά ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου, ο STR-DA5600ES έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο ενός πλήρους συστήματος ψυχαγωγίας και πληροφόρησης.


Ο STR-DA5600ES, με τα 120W ανά κανάλι, έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους φανατικά αφοσιωμένους στην ποιότητα και την ρύθμιση του ήχου, τα οποία αποτελούν και το σήμα κατατεθέν των προϊόντων με το λογότυπο ES. Παρέχονται έξι είσοδοι HDMI, μία στο εμπρόσθιο πάνελ για γρήγορες συνδέσεις, μαζί με δύο εξόδους, ενώ υπάρχει και είσοδος για 3D pass-through, η οποία είναι ενεργή ακόμη και όταν η συσκευή βρίσκεται εκτός λειτουργίας, αλλά και κανάλι επιστροφής ήχου (Audio Return Channel) για να επιστρέφει πίσω ο ήχος από την τηλεόραση στον ραδιοενισχυτή. Το 3D pass-through και το Audio Return Channel είναι διαθέσιμα στην έξοδο HDMI A του STR-DA5600ES.


Ο ραδιοενισχυτής διαθέτει το σύστημα H.A.T.S., που ανέπτυξε η Sony, και το οποίο εξουδετερώνει το ψηφιακό ‘jitter’, δηλαδή το τρεμόπαιγμα του ήχου, για ομαλή, λεπτομερή μουσική εικόνα όταν ο STR-DA5600ES χρησιμοποιείται μαζί με το player SCD-XA5400ES.


Η τελευταία τεχνολογία της Sony στην αυτόματη βαθμονόμηση (auto-calibration), το σύστημα DCAC-EX, προσφέρει πλέον και την λειτουργία Speaker Relocation για να αντισταθμίσει τις μη ιδανικές για ακροάσεις συνθήκες του χώρου, αλλά και τη λειτουργία Automatic Phase Matching για ακόμη καλύτερο ταίριασμα των ηχείων. Η επεξεργασία σήματος HD-D.C.S. υποστηρίζει πλέον και τη χρήση εμπρόσθιων ηχείων σε μεγαλύτερο ύψος για μια πιο ‘κινηματογραφική’ εμπειρία, με βάση μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα ‘Cary Grant Theatre’ στις εγκαταστάσεις της Sony Pictures Entertainment, στο Χόλιγουντ.


Ο STR-DA5600ES όχι μόνο μπορεί να αναλάβει το ρόλο του ‘client’ σε ένα οικιακό δίκτυο βασισμένο στο πρωτόκολλο DLNA για την διανομή μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών σε όλο το σπίτι, αλλά μπορεί να συντονιστεί με ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ακόμη να διανέμει περιεχόμενο από αναλογικές πηγές σε άλλες συσκευές, συμβατές με το πρωτόκολλο DLNA. Ακόμη, ο ενσωματωμένος κόμβος Ethernet hub με τις τέσσερις θύρες, καθιστά τις συνδέσεις ενός ολοκληρωμένου συστήματος απλή υπόθεση.


Η αναβάθμιση (upscaling) του βίντεο σε 1080p έχει προβλεφθεί για να μπορείτε να απολαμβάνετε, όσο καλύτερα γίνεται περιεχόμενο από πηγές standard-definition. Όπως θα ταίριαζε σε έναν ραδιοενισχυτή, ο οποίος έχει κατασκευαστεί για τους ενθουσιώδεις του AV, αλλά και για τους αληθινούς λάτρεις του ποιοτικού ήχου, ο STR-DA5600ES υποστηρίζει όλα τα πρόσφατα φορμά του high-definition surround ήχου, περιλαμβανομένου και του Dolby Pro Logic IIz. Μπορεί ακόμη να κάνει αναβάθμιση βίντεο 1080i σε μια δεύτερη ζώνη διανομής περιεχομένου.


Ο ραδιοενισχυτής STR-DA5600ES της Sony θα είναι διαθέσιμος στην αγορά τον Οκτώβριο του 2010.