Στο πλαίσιο της έκθεσης IFA 2010, η Sony ανακοίνωσε μία σειρά από ενδιαφέροντα προϊόντα και ανανεώσεις.


qriocityΤο Νοέμβριο του 2009 η Sony είχε ανακοινώσει ότι ανέπτυσσε μια υπηρεσία βασισμένη σε διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία ονομαζόταν Sony Online Services (SOLS), και η οποία σήμερα μετονομάστηκε σε Qriocity™. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συνδέει πολλές συσκευές της Sony και επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Μέσω της Qriocity™ η Sony θα προσφέρει μια ποικιλία ψηφιακού ψυχαγωγικού περιεχομένου και υπηρεσιών, με το λογότυπο “powered by Qriocity”, περιλαμβανομένου βίντεο, μουσικής, εφαρμογές παιχνιδιών και, εν καιρώ, e-books.


Στην έκθεση IFA 2010 στο Βερολίνο, η Sony ανακοίνωσε ότι η ποιοτική υπηρεσία παροχής βίντεο «Video On Demand powered by Qriocity™» θα είναι διαθέσιμη από αυτό το φθινόπωρο σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες: την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πελάτες της υπηρεσίας θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε εκατοντάδες επιτυχιών μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο όπως των 20th Century Fox, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), NBC Universal International Television Distribution, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company, και της Warner Bros. Digital Distribution, καθώς και δημοφιλές περιεχόμενο από τα κορυφαία τοπικά στούντιο. Πολλές ταινίες είναι διαθέσιμες σε High Definition (HD) καθώς και σε Standard Definition (SD), και όλες μπορούν να ενοικιαστούν με το πάτημα ενός κουμπιού στα μοντέλα του 2010 των τηλεοράσεων BRAVIA®, των Blu-ray Disc™ player, και των συστημάτων Blu-ray Home Theater της Sony που έχουν δυνατότητα δικτύωσης στο ίντερνετ. Η υπηρεσία “Video On Demand powered by Qriocity” είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2010.


Η υπηρεσία “Music Unlimited powered by Qriocity™” θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του τρέχοντος έτους και θα παρέχει στους λάτρεις της μουσικής πρόσβαση σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, αποθηκευμένα και συγχρονισμένα μέσα στο διαδίκτυο σε μια σειρά απομακρυσμένων μεταξύ τους σέρβερ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αρχικά θα είναι διαθέσιμη στα μοντέλα του 2010 των τηλεοράσεων BRAVIA®, των Blu-ray Disc™ player, των συστημάτων Blu-ray Home Theater της Sony, καθώς και της κονσόλας PlayStation®3, των VAIO και άλλων προσωπικών υπολογιστών, και σταδιακά θα είναι διαθέσιμη σε όλο και μεγαλύτερη γκάμα φορητών συσκευών της Sony.


Video 360 μοιρών
bloggie1Είναι παιχνιδάκι πλέον να τραβήξετε υπέροχα Full HD βίντεο κλιπ και φωτογραφίες με το νέο Bloggie™ Touch από τη Sony. Το πρώτης γενιάς μοντέλο του Bloggie™ ανανεώθηκε ριζικά και βελτιώθηκε. Στην καθαρή, σύγχρονη σχεδιαστική γραμμή του Bloggie™ Touch κυριαρχεί η μεγάλη, φωτεινή LCD οθόνη αφής των 7,6 εκατοστών (3’’), η οποία προβάλλει με ευκρίνεια φωτογραφίες και βιντεο κλιπ. Ένα νέο, εύχρηστο περιβάλλον επικοινωνίας χρήστη (interface) σας επιτρέπει να χαρείτε ακόμη περισσότερο τα τα βιντεο κλιπ και τις φωτογραφίες σας. Ο χειρισμός είναι εξίσου απλός και κατανοητός.


Ο ευαίσθητος αισθητήρας Exmor™ CMOS καταγράφει ολοζώντανο Full HD βίντεο και γεμάτες εκπληκτική λεπτομέρεια φωτογραφίες. Η ποιότητα της εικόνας βελτιώνεται ακόμη περισσότερο από τον φωτεινό, υψηλής ποιότητας φακό με μέγιστο άνοιγμα διαφράγματος F2.8 για καθαρές εικόνες με χαμηλή στάθμη ψηφιακού θορύβου – ακόμη και όταν πραγματοποιείτε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους ή κάποιες συννεφιασμένες ημέρες.


Το Bloggie™ Touch διαθέτει έναν ευέλικτο φακό με αυτόματη εστίαση και δυνατότητα ευρυγώνιων λήψεων. Υπάρχει επίσης μια νέα αυτόματη λειτουργία macro, με την οποία μπορείτε να εστιάσετε αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έως και 10 εκατοστών. Το Bloggie™ Touch μπορεί να κάνει επίσης, εκπληκτικές πανοραμικές λήψεις 360 μοιρών –βίντεο και φωτογραφιών–, καταγράφοντας οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σας: απλά προσαρμόστε τον παρεχόμενο προσαρμογέα του φακού. Παρά τη λεπτή γραμμή του και την κόμπακτ σχεδίαση, το Bloggie™ Touch μπορεί να αποθηκεύσει σχεδόν 4 ώρες HD βίντεο (1280 x 720/30p) στην εσωτερική του μνήμη, χωρητικότητας 8 GB(μέγιστος χρόνος συνεχόμενης βιντεοσκόπησης, περίπου 29 λεπτά). Η νέα, φορητή HD ‘snap camera’ Bloggie™ Touch MHS-TS20K από τη Sony, θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο του 2010.


Νέες Handycam
DCR-SR15E_AΕλαφριά, εύκολη στη χρήση και με compact σχεδίαση, η Handycam® DCR-SX15E τραβάει ευκρινές, καθαρό βίντεο με στερεοφωνικό ήχο σε αφαιρούμενη κάρτα μνήμης. Απλά βάλτε ένα Memory Stick™ ή μια κάρτα μνήμης SD στην ειδική υποδοχή και συλλάβετε το στιγμιότυπο που επιθυμείτε, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να μεταφέρετε εύκολα στον υπολογιστή σας μετά το πέρας της λήψης.
Αν ζητάτε λήψεις μεγάλης διάρκειας, η Handycam® DCR-SR15E αποθηκεύει μέχρι και 61 ώρες βίντεο Standard Definition στον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 80 GB που διαθέτει. Χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον δίσκους ή ταινίες, υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος για ένα Σαββατοκύριακο ασταμάτητων λήψεων.


O πανίσχυρος φακός της Sony με το οπτικό zoom 50x φέρνει τα μακρινά αντικείμενα σε τέτοια απόσταση ώστε να γεμίσετε το κάδρο σας με κοντινά close-up. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot κρατά το θέμα ευκρινές και καθαρό, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις από το κούνημα της βιντεοκάμερας όταν επιχειρείτε λήψεις χωρίς τρίποδο. Όταν τραβάτε πορτραίτα συγγενών ή φίλων η λειτουργία Face Detection αυτόματα εκτελεί μικρορυθμίσεις της έκθεσης ώστε τα πρόσωπα να έχουν πιο φυσική όψη.


Τα μενού και οι ρυθμίσεις επιλέγονται μέσω ενός διακόπτη τύπου joystick, τον οποίο χειρίζεστε με τον αντίχειρα και βρίσκεται δίπλα στην ανοιγόμενη οθόνη Clear Photo LCD των 6,7 εκατοστών. Ένα κουμπί σε μια ιδιαίτερα βολική θέση ενεργοποιεί το ενσωματωμένο φως για τις λήψεις βίντεο, το οποίο φωτίζει εσωτερικές λήψεις, πάρτι ή νυκτερινές σκηνές.


Μετά τη λήψη, η λειτουργία Direct Copy σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα το βίντεό σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρίς την μεσολάβηση κάποιου υπολογιστή (χρειάζεται προσαρμογέας USB ο οποίος δεν παρέχεται). Επίσης υπάρχει συμβατότητα με την προαιρετική συσκευή εγγραφής VRD-P1 DVDirect Express, μέσω της οποίας μπορείτε να εγγράψετε τις λήψεις σας βίντεο σε κενούς δίσκους DVD χωρίς την ανάγκη ύπαρξης υπολογιστή, για να τις αποθηκεύσετε, να τις μοιραστείτε ή να τις αρχειοθετήσετε.


Η νέες compactβιντεοκάμερες Handycam® DCR-SX15E και DCR-SR15E, Standard Definition της Sony, θα είναι διαθέσιμες από τις αρχές Οκτωβρίου 2010.


Νέες ψηφιακές κορνίζες
DPF-A710_AΗ Sony παρουσιάζει τις πρώτες ψηφιακές κορνίζες με δυνατότητα αναπαραγωγής HD video. Η νέα γκάμα των κορνιζών S-Frame περιλαμβάνει ένα μοναδικό μοντέλο ‘photo album’ για να μοιράζεστε τις αναμνήσεις σας με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε την τέλεια κορνίζα S-Frame για εσάς ανάμεσα στα δέκα καινούργια μοντέλα, τα οποία διαθέτουν οθόνη από 17,6 εκατοστά (7’’) μέχρι και 26 εκατοστά (10,2’’). Κάθε κορνίζα S-Frame προσφέρει μια πληθώρα λειτουργιών προβολής slideshow, αλλά και ρολόι και προβολές σε στυλ ημερολογίου για να αξιοποιήσετε καλύτερα την συλλογή των φωτογραφιών σας.


Όλα τα μοντέλα (εκτός από το Ε710, το οποίο διαθέτει εναλλάξιμα πάνελ) διαθέτουν το χαρακτηριστικό logo της Sony φωτιζόμενο στο πλαίσιο της κορνίζας. Το logo εξαφανίζεται αυτόματα όταν η κορνίζα τοποθετηθεί κάθετα στην θέση ‘portrait’. Υπάρχει επίσης ένας έξυπνος αισθητήρας προσανατολισμού ο οποίος περιστρέφει τις φωτογραφίες για σωστή θέαση, ανεξάρτητα από το αν η κορνίζα βρίσκεται σε οριζόντια (landscape), ή κάθετη (portrait) θέση. Ακόμη, υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης εξοικονόμησης ενέργειας, ο οποίος μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος όταν η κορνίζα δεν χρησιμοποιείται, και ένα τηλεχειριστήριο για να ελέγχετε την αναπαραγωγή των εικόνων από οποιαδήποτε θέση και αν κάθεστε.


Τα μοντέλα XR100 και VR100 διαθέτουν μια πληθωρική οθόνη 26 εκατοστών (10.2’’) για να μπορείτε να απολαμβάνετε τις φωτογραφίες σας και τα βίντεο σε μεγάλη εικόνα με εξαιρετικές λεπτομέρειες και ολοζώντανα χρώματα. Η ναυαρχίδα της σειράς, το μοντέλο XR100, διαθέτει και τεχνολογία Trublack για ακόμη πλουσιότερη σε χρώμα εικόνα με υψηλή αντίθεση και πρακτικά χωρίς ανακλάσεις στην οθόνη. Επίσης διαθέτει και υπέρ-ευρεία γωνία θέασης (160° x 160° μοίρες), ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν την προβολή, από οποιοδήποτε σημείο του δωματίου.


Η νέα γκάμα με τις ψηφιακές κορνίζες S-Frame της Sony θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2010.