Περίπου 3.000 συσκευές iphone 4 εκτιμάται ότι διατέθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο από την Cosmote και Vodafone.


iphone4Οι συσκευές που είχε στη διάθεσή της η Cosmote φέρεται να έχουν εξαντληθεί και πλέον οι φανατικοί οπαδοί του iphone 4 θα πρέπει ν’ αναμένουν τη νέα παραγγελία της εταιρείας. Περιορισμένη διαθεσιμότητα υπάρχει στο δίκτυο της Vodafone, καθώς η στρατηγική της εταιρείας επιβάλει την πώληση της συσκευής μέσω απόκτησης νέας συνδρομής από τον καταναλωτή.


Αντίθετα στην Cosmote, όπου η εταιρεία αδιαφόρησε για νέες συνδέσεις και έδωσε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση καταναλωτών που ενδιαφέρονταν μόνον για τη συσκευή, το απόθεμα εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα. Τη Δευτέρα το site της εταιρείας βγήκε εκτός λειτουργίας, ενώ όταν η λειτουργία του αποκαταστάθηκε η σύνδεση για την αγορά της συσκευής παρέμενε ανενεργή. Η εταιρεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στόχευσε στους χρήστες οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω, προκειμένου ν’ αποκτήσουν το νέο status symbol της Αpple.


Η αξία λιανικής των συσκευών που διατέθηκε μόνον την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι άγνωστο πόσο μέρος της ζήτησης έχει καλυφθεί. Τα δύο δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που είναι εξουσιοδοτημένα να πουλάνε τις συσκευές δεν γνωστοποιούν στοιχεία προκρατήσεων. Στελέχη τους παραδέχονται ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστα, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνουν κάποιου είδους προκαταβολής χρημάτων.