H Forrester Research αναδεικνύει τη SAP σε κορυφαίο προμηθευτή λύσεων CRM για μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις.


sap business suite 7Συγκεκριμένα, οι λύσεις SAP® CRM και SAP® Business All-in-One έχουν ενισχύσει σημαντικά την πελατειακή τους βάση, σημειώνοντας ισχυρό ρυθμό υιοθέτησης από ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις, το marketing και την παροχή υπηρεσιών. Σε συνέχεια των πολλών διακρίσεων που έχει αποσπάσει η εταιρεία για τη λύση SAP CRM και τις λειτουργίες CRM της λύσης SAP Business All-in-One, η Forrester Research ανέδειξε τη SAP σε ηγέτη της αγοράς CRM, σημειώνοντας στις τελευταίες εκδόσεις των εκθέσεων Forrester Wave™ ότι η SAP προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα προϊόντα, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.


Σήμερα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, αναγνωρίζουν ότι οι πελάτες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά τους στοιχεία. Η βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τη διασφάλιση της αφοσίωσης τους, τη συνέχιση των επαγγελματικών σχέσεων και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η λύση SAP CRM και οι λειτουργίες CRM της λύσης SAP Business All-in-One προσφέρουν εκτενή υποστήριξη των διαδικασιών που αφορούν πελατοκεντρικές δραστηριότητες, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες τους. Παράλληλα, η SAP προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίσει την επιτυχία σε κάθε φάση ενός έργου CRM – από το σχεδιασμό και την υλοποίηση έως και την εκπαίδευση των χρηστών – καθώς και απτά οφέλη για τις επιχειρήσεις.


Η SAP ήταν μεταξύ των εταιρειών που προσκλήθηκαν από τη Forrester Research για να συμμετάσχουν στις εκθέσεις “The Forrester Wave™: CRM Suites for Midsized Organizations, Q2 2010” και “The Forrester Wave™: CRM Suites for Large Organizations, Q2 2010”. Η Forrester αξιολόγησε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες 19 σουιτών CRM, με βάση 516 κριτήρια που αντανακλούν τις ανάγκες των μεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον, αξιολόγησε 18 λύσεις CRM με βάση 516 κριτήρια που αντιστοιχούν στις απαιτήσεις των μεγάλων εταιρειών. Μεταξύ άλλων, στα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνονταν η πολυλειτουργικότητα, η κάλυψη των αναγκών διαφόρων κλάδων και η απήχηση ενός προϊόντος στην αγορά.


Η SAP κατέλαβε την κορυφή και στις δύο αξιολογήσεις. Σύμφωνα με τη Forrester, «η SAP έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες λειτουργίες CRM και είναι εστιασμένη στη βελτίωση της χρηστικότητας και στην ενίσχυση της υποστήριξης για τη δημιουργία στρατηγικών επιχειρησιακών διαδικασιών». Οι αναλυτές της εταιρείας αναγνώρισαν ότι η λύση SAP CRM 7.0 «διαθέτει ως δυνατό σημείο την κάλυψη των αναγκών που αφορούν τις πωλήσεις, το marketing, τη διαχείριση του καναλιού των συνεργατών, την επιτόπια εξυπηρέτηση και την ανάλυση…Παράλληλα, διαθέτει ένα ιδιαίτερα δυναμικό user interface».


Επιπλέον, η Forrester σημειώνει ότι «η λύση SAP CRM βελτιώνει τη χρηστικότητα, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη και το χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση. Η στρατηγική της SAP επικεντρώνεται στην παροχή τεχνολογικών λύσεων που δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επιτύχουν λειτουργική υπεροχή σε κάθε δραστηριότητα που αφορά στους πελάτες».


Η SAP προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα λύσεων CRM για τις πωλήσεις, το marketing, την εξυπηρέτηση πελατών, τις διαδικασίες ανάλυσης, τα κέντρα επαφών, το e-commerce, καθώς και τις διαδικασίες CRM μέσω κοινωνικών δικτύων και απομακρυσμένων συσκευών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν τις λειτουργίες που χρειάζονται, ώστε να ανταποκριθούν άμεσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή. Η λύση μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα και να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία, σε διάστημα μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων. Η νέα έκδοση της λύσης SAP CRM προσφέρει ολοκληρωμένες, εξειδικευμένες ανά κλάδο, διαδικασίες που αφορούν τις πωλήσεις, το marketing και την εξυπηρέτηση πελατών, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να πάρουν έγκυρες αποφάσεις, να υλοποιήσουν ιδανικά τις δραστηριότητες τους και να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους.


Οι λειτουργίες CRM που προσφέρει η λύση SAP Business All-in-One είναι σχεδιασμένές ειδικά για τις ανάγκες των επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους και βασίζονται στη λύση SAP CRM. Οι λειτουργίες αυτές βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις διαδικασίες marketing, πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών. Η ενοποίησή τους με ERP λειτουργίες επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν διάφορες διαδικασίες – από την έναρξη επαφών και την υπογραφή συμφωνιών, έως και τη διατήρηση της πελατειακής βάσης. Οι λειτουργίες CRM της λύσης SAP Business All-in-One συμβάλλουν στην ενίσχυση της αφοσίωσης των πελατών, βελτιώνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τα έσοδα από πωλήσεις.