Το Sony Ericsson Elm αναδεικνύεται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον κινητό από τον διεθνή πάροχο κινητής τηλεφωνίας Ο2.


Sony Ericsson ElmΤο κινητό τηλέφωνο Elm™ της Sony Ericsson είναι στην κορυφή των πιο βιώσιμων συσκευών στην αγορά. Η αξιολόγηση Eco rating της O2, το πρώτο σύστημα αξιολόγησης της βιωσιμότητας κινητών τηλεφώνων του Ηνωμένου Βασιλείου, απένειμε στο Sony Ericsson Elm™ βαθμολογία 4,3 στα 5 για τα «πράσινα» χαρακτηριστικά του.


Μεταξύ των 65 κινητών τηλεφώνων και 6 κατασκευαστών, το Elm™ της Sony Ericsson αξιολογήθηκε για τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον, καθώς και για το πόσο βοηθάει τους ανθρώπους να ακολουθούν ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Επιπλέον, αξιολογήθηκε συνολικά η κοινωνική ευθύνη της Sony Ericsson ως κατασκευάστρια εταιρία. Από τις δέκα καλύτερες συσκευές που αναδείχθηκαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης, οι πέντε είναι της Sony Ericsson.


Το Sony Ericsson Elm™ είναι μέλος της οικογένειας GreenHeart™, μια σειρά που περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ και αποτελεί σημαντικό παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρίας στο να εισάγει «πράσινες» καινοτομίες στην αγορά, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον, τους καταναλωτές καθώς και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Στο μέλλον, η στρατηγική της οικογένειας GreenHeart™ θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Sony Ericsson – όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2009.


Η Sony Ericsson δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% και 15% αντίστοιχα, από ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως και το 2015. Η δέσμευση της Sony Ericsson στην βιώσιμη ανάπτυξη έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές κινητής τηλεφωνίας στη συνεργασία με οργανισμούς δημόσιου ενδιαφέροντος ώστε να πείσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαγόρευση της χρήσης επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης από το 2015 και μετά.


Επιπλέον, η Sony Ericsson έχει δεσμευτεί να περιορίσει τυχόν επιβαρύνσεις που προκαλούνται στο περιβάλλον από τις δραστηριότητες της εταιρίας. Έχει υιοθετήσει τόσο την περιβαλλοντική όσο και την κοινωνική και οικονομική διάσταση της αειφόρου ανάπτυξης.